kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
Küçül de cebime gir
Küçül de cebime gir


Rahat bir şekilde taşıma kolaylığı bir yana, zarif ve şık görünümleri onları sürekli zirvede tutuyor. Modaya uygun, bol özellikli en küçük cep telefonunu arayanlar için bazı önerilerimiz var.

Piyasada çok çeşitli özellikleri bulunan sayısız cep telefonu mevcut. Hemen her modelin hitap ettiği bir kesim olduğu da bir gerçek. Kimi kullanıcılar için fotoğraf makinesi özelliği önemliyken, kimi kullanıcılar için GPRS özelliği vazgeçilmez olabiliyor. Bu ihtiyaçlarla birlikte artan cep telefonu özelliklerine ek olarak bu cihazların boyutları da gitgide ufalıyor. Ancak bu paralellikte ters orantı hakim. Zira telefon boyutları ufaldıkça fiyatlarıysa daha da artıyor. Bu hafta sizlere ele avuca rahatça sığabilen minik cep telefonları arasında kaybolmamanız için bir rehber hazırladık. Bu rehberde adı geçen ürünlerin boyutlarına ve ağırlıklarına dikkat edin. Zira kimi modeller o kadar küçük ki, size elinizde tuttuğunuzu bile unutturabilirler.

Cep telefonunda altın oran
Cep telefonlarının boyutları daha ne kadar küçülebilir sorusunun yanıtı "altın oran" olarak da bilinen bir mantıkta gizli. Bu oran bir telefonun hacmiyle ağırlığını kıyaslıyor. En ideal, yani altın oran bu iki değerin de eşit olması. Eğer cep telefonunuzu cebinizde bile kaybetmeyeceğinize inanıyorsanız işte size en minik öneriler:

***
SONY ERICSSON T100
SONYERICSSON T100 ve hemen hemen aynı kasaya sahip T105 ile küçük telefon pazarında kendini gösterme fırsatı buldu. T100 titreşim özellikli ve Türkçe T9 girişine sahip kullanışlı bir telefon.
Boyut: 99 x 43.5 x 17.7 mm
Ağırlık: 75 g
Ekran: 5 satır gri tonlu LCD
155 Milyon +KDV

PANASONIC GD55

PANASONIC'İN bugüne kadar çıkarmış olduğu en küçük telefon. Oldukça küçük boyutlarının yanısıra telefonun anteni görünür durumdadır. Antensiz telefon isteyenler için çok iyi bir alternatif sayılmaz. Son derece hafif olan telefon hemen her cepte taşınabilir.
Boyut: 77 x 43 x 17 mm
Ağırlık: 65 g
Ekran: 4 Satır LCD 370 Milyon +

Motorola V300
MOTOROLA küçük telefon modellerinde kapaklı ürünleri önde tutmuş bir firma. V300 de bu segmentin bir ürünü. MMS, GPRS, Handsfree, Polifonik Zil Seslerinin yanı sıra zil sesi olarak MP3 formatı kullanabilmesiyle telefon rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.
Boyut: 89 x 49 x 24.8 mm
Ağırlık: 122 g
Ekran: 65K Renkli TFT LCD 575 Milyon +KDV

Siemens SL55
SL55 gerçekten ufak bir telefon. Buna karşılık sahip olduğu ekran diğer ufak telefonlara karşılık çok iyi bir görüntüye sahip. GPRS, kızılötesi, MMS ve ses kayıt gibi özellikleri de destekleyen telefonun tuş takımına alışmak kimi kullanıcılar için biraz zaman gerektirebilir.
Boyut: 81.6 x 44.5 x 21.9 mm
Ağırlık: 79 g
Ekran: 7 satır 4096 renk LCD 645 Milyon +KDV

Samsung SGH-A800
SGH-A800 özellik olarak çok gelişmiş bir telefon olmamakla birlikte kapaklı yapısı, iki farklı ekranı, 16 polifonik zil sesi ve not defteri gibi özellikleri barındıran bir telefon. Zengin bir tasarıma sahip olan bu cihaz Samsung severler için iyi bir tercih sayılabilir.
Boyut: 88 x 48 x 22 mm
Ağırlık: 68 g
Ekran: 4 gri tonlu ekran 325 Milyon +KDV
 

ATA ÜNAL
Elektronik kağıt üzerinden gelecek kurgusu -2
Geçen haftaki yazıda, elektronik kağıdın...


TİMUR SIRT
Gözler çoğu zaman yanılıyor
İki resim getirin gözünüzün önüne: Birincisi...


İSMAİL HAKKI POLAT
Özgürlükte asparagas arasında...
Geçtiğimiz hafta yaşanan iki ilginç gelişme,...


Çölde uydu yağmuru
250 milyon dolarlık dünyanın üçüncü en büyük uydusu W3A'nın...
Çanak antenler iyice küçülüyor
W3A uydusu izleyiciye daha düşük maliyetle dijital yayınları...
İnternette Yerel Seçim
2004 yerel seçimleri bu pazar yapılacak. İçi dışı siyaset olmuş...
Şaşırtıcı yenilikler
Kablosuz sabit diskler
TAŞINABİLİR diskler artık...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.