kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Guntay Simsek @ SABAH
 

Coşkun boşuna coşuyor

Bu ülkede kağıt üzerinde kalan yasalarla, özel günlerde atılan sloganlarla hiçbir şeyin çözülmediğini, bizatihi yaşayıp gören mağdur tüketicilerden birisiyim.
Bu sebeple; Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un çıplak kadın fotoğrafını eline alıp, reklamı amacından öteye taşımasının, hangi niyete ve zihniyete hizmet ettiğini anlamış değilim.
Coşkun, gerçekten tüketici haklarıyla ilgiliyse, 15 milyon tüketicinin olduğu bir ülkede kaç tane Tüketici Mahkemesi var, sorusuna cevap aramalı. İstanbul'daki tek Tüketici Mahkemesi kilitlenmiş durumda. İl ve İlçelerdeki Tüketici Hakem Heyetleri'nin hiçbir şeyi tamam değil. Yazışmalar için pul paraları dahi yok.
Çıplak kadının yer aldığı reklamı 'Örf ve adetlerimize yakışmıyor' diye eleştiren Bakana, bakanlığının yetkililerine ve Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) Türkiye'de Q klavyesinin kültür erozyonuna sebep olduğuna dikkat çekip, uyarıda bulunduk. Fakat kıllarını dahi oynatmadılar. Örf ve adet kadından ibaret değil, bilmem anlatabiliyor muyum?
Korsan darbaz halı
Ağustos 2003'te Avcılar E-5 yolu üzerindeki Darbaz Halı'da yaşadığım bir sorunu bu sütuna taşıdım. 2001'de aldığım ithal halıları bu beyefendilerin garanti sertifikalarına güvenerek, götürüp kuru temizleme yapılmak üzere kendilerine emanet ettim. Onlar da 2 halıyı becerip bana teslim ettiler.
O Ağustos, bu da Mart 2004. Halen daha çözüm yok. İstanbul Sanayi ve İl Ticaret Müdürlüğü işi bir uydurmayla Avcılar İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne attı. Oğlumun oğlu oluncaya kadar bekleyeceğim anlayacağınız.
Fakat, ben Darbaz Halı'nın yaptıklarını, saygısızlığını, tüketiciyi nasıl aldattığını yazınca asıl Darbaz Halı'nın sahipleri çıka geldi. Meğer Avcılar'daki vatandaşlar bu kadar herze yemekte haklıymışlar. Zira, marka ve kurum kültürü diye bir dertleri yokmuş. Mağaza adının Darbaz'dan Mehmet Darbaz'a dönüşme esprisini geç de olsa bu vesileyle anladım.
Korsan Darbaz'ın sahibi Mehmet Darbaz, asıl Darbaz Halılar'ın sahibi Kamil Darbaz'ın şikayeti üzerine tabelaları indirip, yine yasalara uygun olmayan bir şekilde hiley-i şeriye ile Mehmet Darbaz'a çevirmiş.
Gerçek Darbaz'ın sahipleri her yıl reklam harcaması yapıp markalaşmaya önem vermelerine, Mehmet Darbaz'ın mağdur ettiklerine karşı isimlerini korumak adına sahip çıkmalarına rağmen büyük zararlara uğramışlar ve halen daha da uğruyorlar. Benim mağduriyetimi anlatan yazı da o zarar veren unsurlardan birisi olmuş.
İhlaszede Ali Coşkun
Enver Ören'in İhlas Finans Kurumu (İFK)
battığında bir çok insan mağdur oldu. İFK eski Genel Müdürü Ali Coşkun'un da batan 100 milyar TL ile bu mağdurlardan birisiydi.
İFK şimdiye dek 500 dolara kadar olan alacaklıların parasını ödedi. Bir tanıdığımın da 650 doları İFK'de olmasına rağmen paradan bir haber yok. Enver Abi gazetelere ilan vererek, 'Bilmem kaçıncı dönem paralar ödendi' reklamlarını yaparak, karizmayı düzeltmeye çalışıyor. Ama bu ilan paralarına muhtaç kaç tane İhlaszede'nin hakkına tecavüz ettiğinin farkında mı? Coşkun'a sormak lazım, bu reklamların ahlaki tarafı var mı? Tüketici bal gibi aldatılmıyor mu?
İkinci husus Coşkun, başka bir kanaldan İFK'da batırdığı parayı Enver Ören'den tahsil etti mi? Madem bu kadar tüketici haklarının peşinde İhlaszedelerle ilgili neler yaptı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Singapur'a göre AB'da işimiz yok   / 15-03-2004
 Uzak Doğu'dan farklı bakış   / 13-03-2004
 Yönetmelik, ihracat ve kaza   / 08-03-2004
 İran hizaya geliyor mu?   / 06-03-2004
 Patronun oğlundan mesaj   / 03-03-2004
 Maliye Bakanı Unakıtan'ın oğlundan önceki akrabası   / 01-03-2004
 İran gazı ve Bakü-Ceyhan   / 28-02-2004
 İran'dan neden doğalgaz alıyoruz?   / 25-02-2004
 'Enerji'de Rusya ile yeni dönem'   / 23-02-2004
 Enerjide sarpa saran işler   / 21-02-2004
YAVUZ SEMERCİ
Miller iç oldu geçmiş olsun...
Dün THY, Miles&Miles ve...
İLKER SARIER
Gel de sen düşür
Fotoğrafa dikkatle baktım. Dünya...
ŞELALE KADAK
Washington'dan ASD'ye önemli randevular!
Coca Cola,...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yatırım ortamı mı, faiz dışı fazla mı?
Dünyanın büyük...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Coşkun boşuna coşuyor
Bu ülkede kağıt üzerinde kalan...
Batı bunları yayınlıyor
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Fransız kozmetik firması...
Trafik canavarını takip edip yakalattı
İzmir'de duyarlı bir vatandaşın ısrarlı takibi, bisikletli bir...
Böyle de mutlular!
Böyle de mutlular!
Ünimeks Holding'in patronu Kerem Üstünkaya'nın kendisinden 7...
Hep trendi
Hep trendi
Akfil'in ortağı Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin, modayı...
IMKB
E: 19,295 D:% -0.14
DOLAR
S: 1,325,000 D:% 0.30
EURO
S: 1,622,000 D:% -0.55
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.