kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ON
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
ATV
 
Oscar'la yaşam bambaşka
Oscar Nerede?

HOLLYWOOD yıldızlarının Oscar heykelciklerini nasıl sakladıklarını biliyor musunuz? Kimi Roma'da bir ofiste kimi Los Angeles'daki evinin meditasyon odasında bu değerli ödüle gözü gibi bakıyor. Oscar'ı çamaşır dolabında saklayan da var.

***

Oscar'la yaşam bambaşka

Hollywood yıldızlarının Oscar heykelciklerini nasıl sakladıklarını biliyor musunuz? Kimi Roma'da bir ofiste, kimi de Los Angeles'daki evinin meditasyon odasında bu değerli heykelciğe gözü gibi bakıyor
Sinemayla ilgilenen hemen herkesin düşlerini süsler Oscar. Yüzlerce insanın önünde o heykelciği kaldırmanın ve dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar tarihine adını yazdırmanın hayalini kurar. Sinema sektörüne yıllarca emek verdikten sonra bu heykelciği kazananların onu nerede sakladığını düşündünüz mü hiç? Bu sorunun cevabı hemen herkesin aklına gelebileceği gibi özel bir oda, özel yaptırılmış bir vitrin" değil. Tabii heykellerine toz kondurmayanlar da var ama ünlülerin büyük çoğunluğu, bu ödülü evlerindeki herhangi bir objeden farklı görmüyor. Kimi gardırobunda saklıyor, kimi de gazetesinin rüzgarda uçmasını engellemek için kullanıyor! İşte dünyaca ünlü yıldızlar ve Oscar'ları...

MIRA SORVINO
Fotoğraf 2000 yılında Los Angeles'da çekildi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını, 1995 yılında çevrilen "Mighty Aphrodite" filmindeki rolüyle kazandı. Sorvino ödülünü, onun için çok değerli olan eşyaların yanına koymuş: "Heykeli; mücevherlerim, aile fotoğraflarım ve büyükannemin gözlüğü gibi benim için son derece önemli olan şeylerle birlikte odamdaki büfenin üstüne koymaya karar verdim."

JEREMY IRONS
Fotoğraf, 1999 yılında Londra'da çekildi. En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını 1990 yılında çevrilen "Reversal of Fortune" adlı filmdeki rolüyle kazandı. Irons o kadar mutlu olmuş ki, birkaç ünlüyü öpmüş: "Oscar kazandığım açıklandığında hemen önümde Michael Jackson ile oturan Madonna'yı öptüğümü hatırlıyorum. Neredeyse Michael Jackson'ı da öpüyordum. İnanın o an önüme gelen herkesi öpebilirdim."

SOPHIA LOREN
Fotoğraf, 1998 yılında Los Angeles'da çekildi. En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını 1961 yılında çevrilen "Two Women" adlı filmdeki rolüyle kazandı. 1990 yılında da Oscar Onur Ödülü'nü aldı. Seksi İtalyan oyuncu "Kazanıp kazanmadığımı öğrenmeye gücüm olmadığı için ödüllerin dağıtılacağı gece Amerika'ya gitmeyip evde oturdum. O gece sabah 06.45'de telefonum çaldı ve Cary Grant, Oscar'ı kazandığımı söyledi" diyor.

KEVIN COSTNER
Fotoğraf 1999 yılında Los Angeles'da çekildi. En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscar'larını 1990 yılında yönetip başrolünü oynadığı "Dances With Wolves" filmiyle kazandı. Costner ödülleri şimdi özel bir dolapta saklıyor: "Bu özel bölümü yaptırmadan önce ödülleri dört yıl boyunca iç çamaşırı dolabımın içinde sakladım."

ROBERTO BENIGNI
Fotoğraf, 2003 yılında Roma'da çekildi. En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yabancı Film ödülünü 1998 yılında yönetip başrolünü oynadığı "Life is Beautiful" adlı filmle kazandı. Benigni Oscar gecesini şöyle anlatıyor: "Oscar'ı, hiç beklemiyordum. Kazandığımı duyunca kıyafetlerimi çıkarmak, herkesle sevişmek ve uçmak istedim. Uçamadığım için ben de sahneye kadar koltukların üstünden yürüdüm."

ELTON JOHN
Fotoğraf 1997 yılında Elton John'un Windsor'daki evinde çekildi. Ünlü müzisyen, En İyi Film Müziği Oscar'ını 1994 yılında çevrilen "The Lion King" adlı filmdeki "Can You Feel the Love Tonight" adlı şarkıyla kazandı. Eltoh John "Ödülü evimin kütüphanesinde, Francis Bacon'ın resminin yanında sergiliyorum" diyor.

MICHAEL DOUGLAS
Fotoğraf, 1998 yılında New York'ta çekildi. En İyi Görüntü Oscar'ını 1975 yılında çevrilen "One Flew Over the Cuckoo's Nest" adlı filmle, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını ise 1987 yılında çevrilen "Wall Street" adlı filmdeki rolüyle kazandı. Michael Douglas Oscar'ı büyüleyici buluyor: "Oscar'ın bir büyüsü var. Arkadaşlarım kendilerine de şans getirsin diye heykele dokunmak istiyorlar."

Derleyen: Eylem Bilgiç

DİĞER SİNEMA HABERLERİ
 Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
 İnci Küpeli Kız
 Yeşilçam tadında ama modern sinema kıvamında
 Halkın bağrından gelen kendine özgü bir film
 Hayat üzerine ipuçları
 Soğuk iklimin gençleri
 Feminist eylem tarihinden anılar
 Jüri üzerinde dönen dolaplar
 Oscar'ı kim alacak?
 Bir düş gibi gelip geçen kadın
 Onları Aziz Nesin buluşturdu
 Bu heykeli kazanmak çok zor ama saklamak kolay
 Geçtiğimiz yılın en iyi 20 filmi
 Bu film için bir yıl hazırlandım
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
  » Sinema
    Gurme
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi,...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin...
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası markasının...
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak, kadifemsi,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Hava Durumu Spor | Günaydın | Televizyon | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City

   
    Copyright © 2003 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.