kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aysegul Aldinc @ SABAH
 

Geçmiş bayramınız

Kutlu olsun olmasına ama benim için hayvanat telefatına dair olması hasebiyle hayat boyu ne kutlu ne de mutlu olmuştur onu da diyeyim. Bu yaklaşımımı dini vecibeler açısından eleştirilesi bir tutum olarak algılayan olur ise de o, onun bileceği iştir; ne demeye çalıştığımı ısrarla anlamamakta direniyordur, e o zaman ne hali varsa görsündür ve dahi... Yani ki özetle 'hayır yapma'nın yolunun sevgiden geçmesi taraftarı bir garip Kayahan'ım ben de şunun şurasında!

Bayramda ne halt ettin derseniz. Herzaman olduğu üzre şehri bekledim. Bayramda oğul uşak bit yavşak yapılan korkunç tatillere çıkmayan insanlar aşağı yukarı ne halt ederse onu yaptım tabiiki. (Bu tabii ki lafı genç nesil tarafından bir zamandır de- eki alarak kullanılıyor; üstelik dikkat ettim Cem Yılmaz'da böyle kullanıyor. Allah allah! Neden acaba? Bu arada kendisinin öldürücü mahiyetteki reklam filminin hastasıyız.) Tatil benim gibi 'deliye her gün bayram' dizaynı, bu yaşlı mı yaşlı dünyamızda oksijen tüketen biri için de faideli oldu diyebilirim. 'Vizontele'yi (galaya gidemedim tabi), 'Hababam Sınıfı'nı gördüm ikisi de çok eğlenceli, moral düzeltici filmler. 'Okul'a belki hakkaten korkunçtur diye henüz gitmedim (İşşte hayatımın itirafı, İbrahim Tatlıses de aslında benim!).

JANJANLI FİLMLER
Bu sıra 'janjanlı, kımıl kımıl, filmlere öncelik tanıyoruz. Hababam'da Seren Serengil'in eski kocası Ozan Kaçmaz'ı (benden kaçmaz!) tespit ettim. Filmin başında ve sonunda iki ayrı karede görünmüş. Şafak Sezer'in kayınbiraderiymiş ondan duhul etti zahir filme. Şafak Sezer demişken kendisinin çok komik bir kimse olduğunun altını çizmeliyiz.

En çok ona güldüm. Dilerim değeri daha çok bilinir. 'Vizontele'de ise ede ede şuna dikkat ettim; Yılmaz'ın küçüklüğünü oynayan bir oğlan (şişmanla karışmasın) var gidenler hatırlasın bir. Bu oğlanın yüz hatları, bakışları Nurgül Yeşilçay'a ne kadar da benziyor. Kardeş mardeş rolünde oynatılabilinir yani bi filmde; o derece. Benzetme deyince, benim 'köşegönder'imde önceki yıllar yer alan 'Benzetme Köşe'm baktım da Sabah'ın ilavelerinden Günaydın'da köşesi olan, 'Tül'in- Tül'out' hanım tarafindan yaşatılıyor. Fekat gelgör ki taklitler aslını yaşatırlarmış dimi efendım. Gerçeklere kayıtsız kalmayalım.

Pek yakında 'ÖzzBenzer Köşesi' ilen hadiseyi canlandıralım diyoruz. Benden duymuş olmayın. Vizontele'den söz açmışken Erdoğan soyadının şanslı bir soyadı olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim.

Bkz. Yılmaz Erdoğan (adı üstünde), Mustafa Erdoğan (kameralar üstünde!), Tayyip Erdoğan( laf söylenmez üstüne!), Nehir Erdoğan (akar, akar,akar). Bayram tatilinde sadece sinemaya gitmedik kuşkusuz (off! be 'kuşkusuz' dedim!) Genç tiyatro grubu 'Tiyatro Kılçık'ın Sıraselviler'deki Yaga'da pazartesi geceleri sergiledikleri 'Bak Şu İşe!' adlı oyunlarına gittim. Ne kadar yetenekliler ne hoşlar. Masalarda oturup hem içkinizi sigaranızı içiyor hem interaktif bir hadise yaratıyorsunuz çocuklarla birlikte. Cumartesi gününüzü hüznümle gölgelemeyi istemem. Elim de varmadı zaten hayat dolu Samim Değer'in, Samimciğimin arkasından yazı yazmaya. İnsanın içindekini ifade etmesi bazen ne kadar zor. O zaman anılara sığınıyorsun. Şu kadarını söylememe izin verin yalnız; benim, okuldan arkadaş, 'Sarıkız'ın anıları' Selda Uskan'ın Milliyet'te geçen hafta yazdığı gibi Samim Değer gazetelerde belirtildiği üzere sadece Müjde Ar'ın eski kocası değildi. Samim onca filme, TV çekimine (klibimsi çekimler yapardı o zamanlar, daha ortada klip diye bir zorumuz yokken) imza atmış, beyninde de sürüyle yapacağı projesi olan Değerli bir güzel adamdı. Samim 'Değer'di. Rahat uyu Samimcim. Nezahat Bayram'ı da kaybetmişiz. Ölüm ilanını gördüm. O gün tek satır yoktu gazetelerde. Tabi, Firdevs Abidin ikilisi ve Bayhan'ın burnundan yer kalmamıştır.
Canım ülkem benim!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ortaya karışık   / 06-03-2004
 Bugün de böyle   / 28-02-2004
 Kâzım'a lâzımlık lâzım   / 21-02-2004
 Kırmızı kalpler   / 14-02-2004
 Geçmiş bayramınız   / 07-02-2004
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.