kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ajanda
Ajanda

FESTİVAL
Sıcak pudinglerden çikolatalı dondurmaya Çikolata severler için bu hafta ilginç bir etkinlik var. 6-14 Mart arasında The Ritz-Carlton İstanbul Çintemani Restaurant'ta kurulan akşam büfesinde birbirinden lezzetli kekler, çikolata spesiyaliteleri, sıcak pudingler, çikolatalı dondurmalar ve çikolatalı kurabiyelerden tadılabilir. Ayrıca Çikolata Festivali süresince Lobby Lounge'ta çikolatalı kurabiyeler, çikolatalı grisiniler ve ev yapımı çikolata sosları da satılıyor. Hafta boyunca çikolata bakımları yaptırmak da mümkün.
Tel: (0212) 334 41 88

KONSER
Latin müziğine İngiliz yorumu Christian Franck ve Patrick Forge tarafından 1994'te Londra'da kurulan Da Lata 12 ve 13 Mart'ta Babylon'da sahne alıyor. Adını ilk kez ünlü Rebirth of Cool serisi için hazırladıkları parçalarla duyuran grup, İngiltere ve Brezilya arasındaki müzikal bağı kullanıyor. Brezilya müziğine Batı Avrupalı bir pencereden bakan grup sağlam elektronik altyapının üzerine yerleştirilmiş otantik Brezilya ritimleriyle Latin dalgasına taze kan getiriyor.
Tel: (0212) 292 73 68

KONSER

Makedonya Orkestrası ve İdil Biret kaçırılmaz Makedonya Filarmoni Oda Orkestrası bugün İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Cemil Birsel Konferans Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor. Saat 19.30'da başlayacak konserde Bach, Skalovsky, Avramovsky, Branjolica ve Mozart gibi bestecilerin eserleri seslendirilecek. Yine bugün CRR Konser Salonu'nda saat 19.30'da Avrupa'nın en iyi orkestralarından biri olan WDR Köln Radyo Senfoni Orkestrası ve çağımızın en önemli piyano virtüözlerinden biri olan İdil Biret'in konseri dinlenebilir.

SERGİ
Bir arınma serüveni olarak resim Figürden arınmış resim anlayışıyla dikkat çeken Utku Dervent, son dönem çalışmalarını "Bir arınma serüveni olarak resim" başlığı altında İş Sanat Parmakkapı Galeri'de sergiliyor. Dervent, meditasyon ile özdeşleştirdiği resim anlayışı çerçevesinde, resimde soyut yapının figüratif resimdense duyguya daha yakın olduğunu söylüyor. Sanatçının yapıtlarındaki simetrik düzene, mimarlık eğitiminin de katkısı söz konusu. Sergi 26 Mart'a kadar açık.
Tel: (0212) 244 20 21

MEKAN
Haftanın iki günü fasıl Anadolu yakasında eğlence mekanları gün geçtikçe artıyor. Haftanın her günü açık olan Pierro'da geniş mekanı, taze balık ve et çeşitleriyle farklı bir alternatif. Salı ve perşembe günleri fasıl olan mekanda maç günlerinde ise izleyicilere özel bir salon açılıyor.
Tel: (0216) 417 65 08

TİYATRO

Acımasız hayatlar sahneleniyor Orhan Kemal'in yazdığı "Murtaza" bugün ve yarın Çevre Tiyatrosu'nda, pazartesi günü ise Afife Jale Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkıyor. Oyunda gece bekçisi Murtaza'nın etrafındaki acımasızlıklar anlatılıyor. Çevre Tiyatrosu tel: (0212) 585 59 35 Afife Jale Sahnesi
Tel: (0212) 260 02 16

YARIŞMA

Türk tasarımcılar Avusturya yolunda
1996'dan itibaren Avusturya'da düzenlenen Joseph Binder Ödülü bu yıl Türk tasarımcıları da bekliyor. Grafik tasarım, illüstrasyon, iç dekorasyon gibi dallarda katılan eserlerin değerlendirildiği yarışma, profesyonel tasarımcıların yanı sıra tasarım öğrencilerine de açık. Son başvuru ise 7 Mayıs. mailto:info@designaustria.at


PARTİ
Kar motorları yarıştı Miller Skidoo Cup 2004 yarışları geçtiğimiz haftasonu düzenlendi. Kar motorlarının heyecan dolu yarışlarında Nejat Avcı ve Süleyma Memnun gibi isimler de boy gösterdi. Bunun ardından düzenlenen Motocross yarışları büyük ilgi gördü.
"Groove" ile eğlence All Night Long partilerinin üçüncüsü "All Groove" bu akşam Ortaköy Hayal Kahvesi'nde düzenleniyor. All Groove partisi "Groove" teması etrafında oluşuyor. Müziğin duygusal bütünlüğü, ritmik akıcılığı ve kıvrak temposunu tanımlayan bir müzikal terim olan groove, günümüzde özellikle eklektik elektronik müziğin ruh halini anlatıyor. Gecede ünlü topluluk Soul II Soul ve 2 Grammy ödüllü Jazzie B sahne alıyor.
Tel: (0212) 259 89 11

SERGİ
Seramikte bir usta Türk Çağdaş Seramik Sanatı'nın büyük ustalarından Prof. Dr. Sadi Diren yapıtlarını 28 Mart'a kadar Art Home Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümü'nün var olması ve gelişmesine çabalar harcayan Diren, bu okuldan yetişen onlarca seramik sanatçısının atölye hocası oldu.
Tel: (0212) 219 73 330
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
 Renkli ve gözalıcı
 Geleceği akıllı kumaşlar saracak
 Ajanda
 Dünya müziğinin en renkli grupları geliyor
 Çocukların jimnastik gösterisi
 Metroseksüel değil anticinsiyetçi
 Balıkçı felsefesi verimi artırıyor
 Cihan Ünal'ın aşık kızı
 Dedelerimizi arıyoruz
 Robert de Niro olmak çok kolay
 Fener'in basketçi kızları atakta
 8 Mart kadınlar için özel bir gün olacak
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.