kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
Özel sipariş mücevher

Hollywood ünlüleri 2004 baharında parıldayacak. Sezonun modası siparişle mücevher yaptırmak, saçı değerli taşlarla süslemek ve broş takmak.

***

Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası

Mücevherin modası var mıdır? Sorunun cevabı hem evet, hem de hayır. Harpers Bazaar dergisi mart sayısında, her zaman birer klasik olan mücevherlerin nasıl kullanılacağını anlatıyor
Hollywood'da, ünlülerin objektifleri selamladığı kırmızı halılar, onları giydiren moda danışmanlarının da rekabet arenası. Her şey kurallı, hiçbir şey tesadüfi değil. Kıyafet, saç ve makyaj modelleri gibi, mücevherlerin kullanımında da modalar belli. İşte bu moda danışmanlarından biri olan Jessica Paster'ın sözleri; "Aslında bugünlerde neredeyse her şey moda! Özellikle de söz konusu pırlantalar oldu mu, hata yapmak imkansız gibi." Bu bahar Hollywood gündeminde olacak en favori altı mücevher trendini ise; "Sağ parmağa yüzük takmak, siparişle mücevher yaptırmak, saça mücevher takmak, avize küpeler ve broşlar", olarak açıklıyor. Mücevher trendlerini yakından takip ediyorsanız, Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Debra Messing ve Gwyneth Paltrow gibi stil tanrıçalarını izlemenizi de önerilerine ekliyor.

Sağ parmağa uzun yüzük

Bu akım Amerika'da o kadar gündemde ki, Wall Street Journal bu konuyla ilgili bir yazı bile yayınladı. Sağ parmağa takılan genellikle antika görünüşlü- uzun yüzüklerin özelliği, takanın kendisi tarafından alınmış olmaları. Sol elini sevgili ya da eş hediyesi tek taşlara tahsis eden kadınların sağ eli ise tamamen kendilerine ait! Yani, bu yüzüklerin hafif bir feminist iddia taşıdığı bile söylenebilir.

Uzun sallantılı küpe

Uzun bir süredir var, ama hala moda. Ünlülerin mücevheratçısı Fred Leighton uzun pırlanta küpeler için; "Mutlaka sahip olunması gerekenlerden biri", diyor. Bu küpeler, yüzü çerçeveleyip boynu daha uzun gösterdiği için çok seviliyor. Moda danışmanı Debra Wakin'e göre avize küpeler bu yazın sonuna kadar moda olmaya devam edecek. Sonrası için tavsiye etmiyoruz, ama düz uzun şeritler uzun süre gündemden inmeyecek.

Saça mücevher takmak
Saça takılabilecek en iddialı şey hiç kuşkusuz taçtır. Bu Hollywood için iyi bir seçim, ama normal gece davetleri için biraz abartıya kaçabiliyor. Özellikle genç gelinler bunları rahatlıkla kullanabilir. Daha sade bir görünüm için pırlantalı tarakları ve tokaları deneyin. Baharın kadınsı ve romantik şifon elbiseleri ile çok uyumlu olacakları kesin.

Kişiye özel mücevher
Kuyumcunuzla başbaşa verip kendi mücevherinizi tasarlayın. Siparişle mücevher yaptırmak ülkemizde zaten gündemdeydi. Şimdi, Hollywood'da da en önemli prestij göstergelerinden. Örneğin, bir ömür boyu takacağınız evlilik yüzüğünün tasarımına mutlaka müdahale edin. Ya da boynunuzun uzunluğu, dekoltenizin açıklığı gibi kişisel kriterleri mücevheratçınızla görüşmeyi ihmal etmeyin. Bu arada unutmayın, model adapte etmek serbest ama taklit hiç hoş değil!

Broş
Broşlar unutulmaya yüz tutmuştu, ama işte yeniden moda. Özellikle antika olanlar çok tercih ediliyor. Yakalara, bel hizasına ve elbisenin düğüm noktalarına hava katıyor. Aynı takıları saça takmak, ya da bir zincirle kolye gibi kullanmak da mümkün. Moda danışmanı Deborah Walkin şöyle diyor; "Broşlar kıyafetinize aksan katan küçük tablolar gibidir."

Uzun zincir
Geçen kış ince uzun atkı ve eşarplar vardı, bu yaz ise pırlanta kolyeler. Birkaç sıra ekstra uzun pırlanta zincir kolye, kadınlara aristokrat bir hava ve nostaljik bir görüntü yaratıyor. Bu yaz, 20'lerin moda dünyasını kasıp kavuran zincirler iyice gündeme geldiler. Özellikle Hollwood'un genç yüzleri, bu "babaanne" işi zincirleri çok tutuyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Renkli ve gözalıcı
 Geleceği akıllı kumaşlar saracak
 Ajanda
 Dünya müziğinin en renkli grupları geliyor
 Çocukların jimnastik gösterisi
 Metroseksüel değil anticinsiyetçi
 Balıkçı felsefesi verimi artırıyor
 Cihan Ünal'ın aşık kızı
 Dedelerimizi arıyoruz
 Robert de Niro olmak çok kolay
 Fener'in basketçi kızları atakta
 Ajanda
 8 Mart kadınlar için özel bir gün olacak
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.