kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Sokaktaki panoda aşklarını haykırıyorlar

Bugün saat tam 12.00'da Şişli Meydanı'ndaki Sevgililer Panosu'nun yanında olacağım. Babam için, babaannem için, bütün aşıklar için bir şeyler karalayacağım. Hadi gelin hep birlikte yazalım

Perşembe günü tam bu yazıyı yazmaya oturduğumda telefonum çaldı. "Yani şekerim gez gez bütün çarşıları bitirdim, hala sevgilime bir Sevgililer Günü hediyesi bulamadım." Hava kararmaya başlamış, tipiden göz gözü görmüyor. Ben yazımı daha yazamamış olmanın stresi içindeyim, bir taraftan da aklım evde. Acaba bu sefer nasıl gideceğim, geçen sefer evdeki adamı beni işyerinden aldığı için "Yılın kocası" ilan ettik ama... "İyi de kızım sen de hep son güne bırakıyorsun, hem bu karda kışta çarşı gezen bir tek sen varsındır yani!" Arkadaşım 2 yıllık evli. Uçuk kaçık bir kızdır. En yaratıcı hediyeleri almakla övünür durur. Yaratıcıdır da. Geçenlerde kocasını karşılamaya, elinde bir pankartla gitti havaalanına. Pankartta kocasının ismi, başında da "Sevgilim hoşgeldin" yazıyordu. Bir başka özelliği daha vardır, nefes almadan konuşur. "Sen öyle zannet" diye cevap verdi. "Herkes, Nişantaşı'ndaydı. Dükkanlar tıklım tıklımdı. Ay bu arada sen Şişli Meydanı'ndaki Sevgililer Günü Panosu'nu gördün mü? inanılmaz hoş bir şey. Herkes bir şeyler yazıyordu. Şu Mustafa Sarıgül harika bir adam. Yine bulmuş yeni bir fikir. Avrupa'da gibi hissettim vallahi! Ben de bir not yazdım. Bu arada sen ne aldın kocana?" Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bir: Ben Şişli'deki panoya yazılan notlar arasında yapılacak yarışmada jüri üyesiyim ama daha gidip panoyu göremedim. İki: Kocama bir şey almadım, hatta almayı düşünmedim bile.

***

Geçen hafta Londra'da her yerde Barry White çalıyordu. Hangi dükkana girseniz, hangi restoranda otursanız mutlaka arkadan Barry'nin o seksi, tok sesini duyuyorsunuz. "Seni olduğun gibi seviyorum". Barry'i hatırlamayanlar için, minik bir ipucu, hani Ally McBeal dizisinde sık sık duyduğumuz kalın sesli şarkıcı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün adamı ilan etmişler onu Londra'da. Açıkcası iyi de etmişler. İnsanın sevgilisi olmasa bulacağı geliyor onu dinlediğinde. Ben de aldım bir albümünü sabah akşam onu dinliyorum. İtalya'da ise Sevgililer Günü için Nazım Hikmet'in şiir kitaplarını dizmişler tezgaha. "O mavi gözlü bir devdi, minnacık bir kadın sevdi/Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruli hanımelleri açan bir ev." Arkadaşımla konuştuktan sonra Şişli'deki panoya yazılmış notları açtım. Oysa sabahtan beri önümde duruyorlardı. Ne kadar güzel yazmışlar, içlerini dökmüşler, aşklarını haykırmışlar. Daha romantik bir şey düşünebiliyor musunuz? Sokaktaki bir panoya sevginizi yazıyorsunuz. Altına da imzanızı atıyorsunuz. Acaba ben de bir şeyler yazsam mı kocam için? İyi de o zaman her ne kadar iyi anlaşamasak da gelmiş geçmiş en büyük aşık olarak gördüğüm babam için de bir şeyler karalamam gerekir. Hayatımda hiçbir erkeğin onun anneme baktığı gibi baktığını görmedim. Belki de bu bakış kaçırdı annemi. Kimbilir? Ya babaannem? Etrafındaki kadınlarla flört etmekle yaşamın anlamını bulan, hatta beslenen büyükbabamı son nefesine kadar ilk günkü gibi sevdiği için bir cümleyi de o hak etmiyor mu? Yok yok notu boşver Balçiçek, öylesine aşklar var ki, seninkisi basit kalır.

***

Yılın kocası yine beni almaya işe geldi. Bu sefer zincir bile takmış. Yarı yolda tek zincirimizi kaybettik. Biraz daha ilerleyince yanlışlıkla bir kaldırıma çaktık. Tabii ki kavga ettik. "Anlamıyorum yani. Nasıl görmezsin koskoca kaldırımı?" Arnavutköy yokuşlarından birinde arabayı bıraktık. Yürümeye başladık. Fırtına dinmiş, kar yavaş yavaş yağıyordu. Birden fark ettim elimi elinde. Sahi ne zaman el ele tutuştuk? Demin birbirimizi yemiyor muyduk? Bütün ilişkiyi masaya yatırmıştı hani? "Sen zaten hep" diye başlayan cümleler kuruyorduk. Ünlü yokuşumuzu tırmanırken dönüp Boğaz'a baktım bir an, ne Barry White vardı aklımda ne de Nazım Hikmet, nereden geldiğini hiç bilmediğim bir şarkı çalıyordu, içimde yerlerde. Fatih Kısaparmak söylüyordu: "Bir kere sevdaya tutulmaya gör, ateşlere yandığının resmidir. Aşık dediğin Mecnun misali kör, ne bilsin alemde mevsimidir. Dünya bir yana, o hayal yana, bir meşaledir pervaneyim ona. Altında bir ömür geze dolana ağladığım yer penceresi midir? Bugün saat tam 12.00'da Şişli Meydanı'ndaki Sevgililer Panosu'nun yanında olacağım. Kocamı ikna edebilir miyim bir not yazmaya daha bilmiyorum ama ben bir şeyler karalayacağım, babam için babaannem için, bütün aşıklar için. Hadi gelin birlikte yazalım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bugün iki ufaklığı güneşle tanıştırdım   / 28-02-2004
 Hayatım, gözünü seveyim nedir bu?   / 21-02-2004
 Sokaktaki panoda aşklarını haykırıyorlar   / 14-02-2004
 Edebiyat dünyasını karıştıran soru   / 07-02-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.