kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Markalı tasarımda ikinci el şıklığı
Markalı tasarımda ikinci el şıklığı

Ünlü markaların ve tasarımcıların imzasını taşıyan seri sonu ve ikinci el mobilyaları inanılmaz fiyatlarla satan Etiler'deki Dank sosyetenin de gözdesi
Yeni bir ev kuracaksınız ve mobilyalarınızın dünyaca ünlü tasarımcıların imzasını taşımasını hatta 60'lı ya da 70'li yılların karakteristik özelliklerine sahip olmasını istiyorsunuz. Ancak bunlar çok pahalı ve sizin o kadar da paranız yok! Peki ne yapacaksınız? Ya bu isteğinizden vazgeçeceksiniz ya da İstanbul Etiler'de Uptown alışveriş merkezinin otoparkında açılan "Dank" adlı mağazaya gideceksiniz. Dank'ta ünlü tasarımcılara ya da markalara ait, seri sonu, teşhirde yıpranmış ya da ikinci el ürünlerini yüzde 60'a varan indirimlerle satın almak mümkün.

Türkiye'de bir benzeri olmayan Dank'ı iki genç girişimci hayata geçirmiş. Otelcilik eğitimi gören Yağmur Sencer ile iç mimar Cahit Musal 2002 yılının son günlerinde Maslak'ta küçücük bir mekanda Dank'ı açmışlar. 2003 Ekim ayında Uptown'un otoparkında Amerika'daki gibi "Garaj satışları" adıyla iki haftalığına ellerindeki mobilyaları satışa çıkarmışlar. İki hafta sonunda otoparkta kalmaya karar vermişler ve 650 metrekarelik bir alanı mağazaya dönüştürmüşler. Henüz çok yeni olmalarına rağmen mağazaya her gün onlarca kişi girip çıkıyor. 2.5

MİLYARA İKİNCİ EL
Dank'ı daha yakından tanımak ve nelerin satıldığını öğrenmek için Yağmur Sencer ile konuştuk. Sencer, tasarımı ulaşılabilir hale getirmek için yola çıktıklarını belirterek, neler sattıklarını anlattı: "Burada ünlü markaların hiç kullanılmamış ancak seri sonu, küçük defoları olan ürünlerini, yine bu tarz ürünlerin ikinci ellerini, ünlü tasarımcıların ikinci el mobilyalarını, modern tasarımlı ikinci el mobilya ve aksesuarlarını, ikinci el restoran ve kafe mobilya ve aksesuarlarını satıyoruz."

Dank'ta satılan ürünler arasında Starck, Armani Casa, Frighetto, Morosso, Sawani Moroni, Misura Emma, Gunter Kumbert, Living Divani gibi dünyaca ünlü markaların ve tasarımcıların, mobilya ve aksesuarları bulunuyor. Burada Philippe Starck'ın yatak gibi kanapesini 2.5 milyar liraya, Moroso bir koltuğu 1 milyar 450 milyon liraya (Yenisi 3 bin 500 euro), Laura Meroni bir büfeyi 3 milyar 200 milyon liraya (Yenisi 6 bin euro), B&B bir kanepeyi 1 milyar 500 milyon liraya satılıyor.

KÜLTÜRLÜ MÜŞTERİLER

Yağmur Sencer, Dank'ın müşteri profilini de şöyle özetliyor: "Bizim müşterilerimizin genel profili iyi eğitimli, tasarıma önem veren ve ikinci el kültürüne yabancı olmayan insanlar. Ama bunun yanı sıra İstanbul'da yaşayan yabancılar, yurtdışında okumuş gençler, sanatçılar ve sosyetede de müşterilerimizin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Yani tasarıma önem veren ancak pahalı olduğu için alamayan herkes buraya geliyor. Bir de restoran ve kafe işletmecileri ve dekoratörleri olan müşterilerimiz var. İstanbul'da sürekli yeni restoran ve kafeler açılıp kapanıyor ya da her sezon dekorasyon değiştiriyor. O yüzden onlardan bize çok mobilya ve aksesuar geliyor ve bizden de satın alıyorlar." Yağmur Sencer, Dank'ın kısa sürede bu kadar ilgi görmesini ilk ve tek olmalarına, sattıkların ürünlerin başka bir yerde bulunmamasına, fiyatların gerçek değerlerinden yüzde 60'a varan indirimle satılmasına ve adlarının kulaktan kulağa yayılmasına bağlıyor.

Sencer, çoğu müşterilerinin bir şey almasa bile sık sık gelip mağazayı gezdiklerini, çünkü her defasında yeni bir ürün ve sürprizlerle karşılaştıklarını söylüyor. Dank, zamanı kısıtlı olan müşterilerine- mail yoluyla da hizmet veriyor. İstediğiniz ürünü söylediğinizde Dank, elindeki ürünlerin fotoğraflarını çekip, ölçüleri ve fiyatlarıyla birlikte mail atıyor ve beğendiğinizi de adresinize gönderiyor. Dank'ın adresi Mayadrom Uptown P2 garaj katı Etiler.

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Dicle'ye yeni imaj
 İpek gibi cilt
 Masai köyünde iki ay
 Haftanın Kitapları
 Sesinden önce kimliğin önemli
 Vıdı vıdı yapmaktan vazgeçin
 Tam unutacakken yeniden müptelası olduk
 Düşler odada başlıyor
 Kanseri yendi müziğe döndü
 30 yıllık tatlı bir serüven
 Buz Otel
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Takıntılar bilmem kaç
Sorarlar hep;...
KENAN ONUK
En güzel hediye
Evinde bir CD çalar olan arkadaşınıza...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla...
Global kriz aileleri
14. IFTA Uluslararası Aile Terapi Derneği Dünya Aile Terapi Kongresi, 24 - 27...
Asiye'nin kaderini değiştirdiler
Bir ay önce piyasaya çıkan Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinden oluşan CD en...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.