kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ajanda
Ajanda

KONSER
7 yaşındaki piyanist
Akbank Kültür ve Sanat Merkezi'nin düzenlediği Piyano Günleri 18 Mart'ta yaşındaki küçük yetenek Mertol Demirelli'yi ağırlıyor. 4 yaşında çalışmalara başlayan küçük piyanist, geçtiğimiz ay New York Carnegie Hall'de bir konser verdi. Aynı hafta içinde York Üniversitesi'nde, Arkansas Eyaleti Little Rock City'de ve New Castleda resitalleri ödülünü ise altı yaşında Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Müzik Yarışması'nda aldı. aşkın süredir Türkiye Polifonik Korolar Derneği Minikler Korosu'nda korist ve eşlikçi olarak çalışıyor.
Tel: (0212) 252 35 00

BELGESEL
Gizemli canlılar

Alptekin Baloğlu'nun "Sualtının yıldızları" adlı belgesel filmi 17 Mart'ta Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde gösterilecek. Baloğlu'nun projesi dünyanın dörtte üçünde yaşamalarına karşın çok az tanınan sualtı dünyasındaki canlıların ilginç yaşam gerçeklerini su yüzüne çıkarıyor. Milyonlarca yıldan beri dünyamızda yaşayan sualtı canlıları her biri farklı yapıda da olsa ortak bazı özellikler taşıyor. Yaşam mücadelesindeki beslenme, gizlenme ve üremede geliştirdikleri inanılması güç özellikler her bir sualtı canlısını yıldızlaştırıyor.
Tel: (212) 251 90 14

KONSER
Dram dolu şarkılar

Bu yıldan itibaren bir gelenek haline gelmesi amaçlanan Beyoğlu Ses Konserleri kapsamında 15 Mart, saat 20.30'da Dona Rosa sahne alacak. Portekizliler'in yavaş, hüzünlü, tutkulu, yumuşak ve yürek yakıcı ulusal müziği olan fadoyu seslendiren Rosa, dört yaşında menenjit geçirip görme yetisini kaybetmiş. Dilenci bir ailenin kızı olarak Lizbon sokaklarında hayatını kazanan sanatçının şarkıları, kaybolmuş denizcilerden, ümitsiz aşklardan, acı veren ayrılıklardan, kısacası dünün ve bugünün dramlarından söz eder.
www.biletix.com

KONSER

Latin esintileri
Brezilyalı besteci Antonio Carlos Jobim'in, bossanova ve samba tarzındaki eserlerinin orijinallerine bağlı kalarak oluşturduğu repertuarıyla Cihan Terlan Bossanova 5'lisi, 14 Mart tarihinde Alegria'da sahne alıyor. Grup 2002 yılında Antonio Carlos Jobim'in eserlerini orijinaline bağlı kalarak seslendirmek amacıyla bir araya gelmiş. Yarın ise müzikalitesi ve entelektüel düzeyi ile naifliği ve ritmi beraber yaşamak isteyen müzikseverleri bir kez daha kendine hayran bırakacak.
Tel: (0212) 245 13 06

Sergi
Yemekten önce resim

Gazeteci, yazar Tarık Sipahi'nin yağlı boya resim sergisi Victoria Restaurant'ta sanatseverleri bekliyor. 22 Mart'a kadar açık olan sergide, tül perdeler, vapur, saksı, üzüm salkımları, yüzler, kuşlar, eski ahşap evler, dolunay, kedi, balık ağları resmedilmiş. Mekan haftanın yedi günü açık.
Tel: (0212) 243 68 49

Sergi
Fantastik yaratıklar
Canavarımsı yaratıklarıyla figür resmine yeni bir ironi getiren Ekin Saçlıoğlu'nun çalışmaları 16 Mart-13 Nisan arasında Bir Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenecek. Sanatçı bazı resimlerinde canavarları birer kötü çizgi film karakteri olarak tanıtıyor.
Tel: (0212) 296 33 15

SERGİ
Sanatla bilgi üretiliyor
2004 yılı sergi ve etkinlik programını, küratörlük ötesi sergileme modelleri üzerine inşa eden Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 17 Nisan'a kadar Berlin merkezli sanatçı inisiyatifi Sparwasser HQ'yu ağırlıyor. Sanatı alternatif bilgi üretiminin bir yolu olarak gören grup, farklı sanat uygulamalarını karşılaştırarak günümüzün toplumunu ve sanatsal üretim koşullarını inceliyor.
Tel: (0212) 233 22 38

KONSER
Cazın "otantik" ismi
Britanya cazının fenomen müzisyeni Gilad Atzmon, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 16-17 Mart'ta Babylon'da sahne alıyor. Dünya cazının en otantik isimlerinden biri olarak kabul edilen Atzmon, dinamik, lirik ve karizmatik sahne performansıyla dinleyiciyi büyüleyecek. İsrailli sanatçı Arap ezgilerini Batılı caz soundunda birleştiriyor.
Tel: (0212) 292 73 68

KONSER
İki müzisyen bir arada
Klasik müzikten caza uzanan çalışmalarıyla tanınan ünlü piyanist Katia Labeque, virtüöz kemancı Viktoria Mullova'yla Stravinski'den Schubert'e, Ravel'den Schuman'a kadar bir konser sunacak. İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek konser bu akşam saat 20.00'de başlayacak.
Tel: (0212) 316 10 83

SERGİ
Kendini yansıtıyor
Metin Ateş'in "İşte Ben" adlı resim sergisi 26 Mart'a kadar Yılmaz Mızrak Sosyal Tesisleri'nde sanatseverlerle buluşuyor. Şimdiye kadar 17 ödül alan sanatçının bu onuncu sergisinde duygusal kişiliği eserlerine yansıyor. Usta ressamın resimlerindeki renk ve komposizyon uyumu eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanıyor.
Tel: (0216) 417 45 49
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
 Renkli ve gözalıcı
 Geleceği akıllı kumaşlar saracak
 Dünya müziğinin en renkli grupları geliyor
 Çocukların jimnastik gösterisi
 Metroseksüel değil anticinsiyetçi
 Balıkçı felsefesi verimi artırıyor
 Cihan Ünal'ın aşık kızı
 Dedelerimizi arıyoruz
 Robert de Niro olmak çok kolay
 Fener'in basketçi kızları atakta
 Ajanda
 8 Mart kadınlar için özel bir gün olacak
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.