kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Renkli ve gözalıcı
Renkli ve gözalıcı

Modanın en hoş detayları ayakkabı ve çantalar hiçbir sezon bu kadar çeşitli olmamıştı. Hasır dolgu topuklar çok "in", kese şeklinde çantalar ise çiçeklerle bezeli
Her zaman söylediğimiz bir söz var. İnsan ne kadar şık olursa olsun, giyimine kuşamına ne kadar önem verirse versin, ayakkabısı kötüyse bütün kıyafetini gölgeler ve tüm çabalarına yazık olur. Bu da insanın giyimindeki aksesuara verdiği önemin ana maddesinin ayakkabı olduğunu gösterir.

Modaya bir göz atacak olursak bizleri şaşırtacak, hayrete düşürecek ve yeni diyebileceğimiz hiçbir şeyin olmadığını görürüz. Çünkü tüm trendler daha önceki yılların tekrarı gibi. Ancak durum ayakkabılar için pek de öyle değil. Tamam zaten birkaç model topuk şekli var ve onların da her sezon yeniden biri ya da bir kaçı gündemde oluyor. Ancak yine de ayakkabılar ve tabii ki kadının en lüks aksesuarı çantalar hiçbir sezon bu kadar değişik, bol alternatifli, bu kadar süslü, iddialı, akıl karıştırıcı olmamıştı.

HER ZAMAN BİR NEDEN VAR

Biz kadınların en dayanamadığımız, hiç yeterli olmayan ve ne kadar alsak asla doymayacağımız bir aksesuarımız var: Ayakkabı. Her zaman yeni aldığımız bir ayakkabıyı niye aldığımıza dair geçerli ve pek haklı sebepler bulabiliriz. Sezonun trendlerine uygun olarak meydan ve daha da doğrusu sahne ayakkabılara kaldı. Çünkü bu sezon bolca kapri pantolonlar ve minik emprime elbiseler bileklerimizin daha çok görüneceğini müjdeliyor. Böylelikle güzel ayakkabılarımızı saklamak zorunda kalmayacağız.

Bir defa hiç üzülmeyin ve kendinizi de yormayın. Çünkü her topuk ve her burunda ve boyda ayakkabıya rastlayacaksınız. O yüzden de eski sezonlardan kalan ve atmaya kıyamadığınız ayakkabılarınız varsa mutlaka değerlendirin. Ancak yine de dolgu topuklar, özellikle de hasırlı olanlar veya desenli olanlar çok çok "in". Bağcıklı ve bilekten bağlı ayakkabıların altın çağını yaşadığını müjdelemeliyim. Fetişistlere böylelikle gün doğarken, açıkta kalan bileklerimizi de bağcıklarla zenginleştirmiş olacağız. Yine en seksi ayakkabıyı her sezon olduğu gibi Tom Ford dizayn etmiş: Gucci koleksiyonu. Bantlar, bağcıklardan sonra en popüler modeller de bantlı ayakkabılar. Her yerde inanılmaz bantlar var. Alırken bu bantların lastikli olmalarını tavsiye ederim daha kolay giyebilmeniz açısından.

Ferreti koleksiyonuna dikkat. Renkler, sezonun ayakkabı ve çantadaki en önemli donesi.. Aklınıza ve hayalinize gelebilecek her renk ve desende ayakkabıyı alın ve tepe tepe giyin. Hiç düşünmeyin "Bunu neyle giyebilirim veya hiçbir şeye uymaz" diye. Yeterki çok renkliliğe rüküşlük derecesinde yer verin. Kelebekler, çiçekler bu sezon ayakkabı ve çantaların üzerini süsleyecek. Bileklere dolanan bantların bitişine kelebekler imza atacak. Hazır olun çok romantik bir yaz geliyor. Valentino ayakkabılar bu romantikliği sağlıyor.

Dizaynırların yeni sevgilileri çantalar. Yepyeni bir heyecanla ve bambaşka bir bakış açısıyla bu sezonun çantaları modaya damgasını vuruyor. Bir tek ortak noktada birleşen modacılar çantaları bu sezona uygun olarak küçülttüler, ancak hiç birinin çantası bir diğerininkine benzemiyor. Hatta Louis Vuitton gibi bazı markalar her çantadan sadece bir tane üretiyorlar. Kese şeklinde çantalar her tasarımcının koleksiyonunda yer alıyor. Yine değişik materyallerden ve taşlardan, boncuklardan, çiçek ve kelebeklerden oluşan bu keselere tabi ki hiçbir şey sığdıramayacaksınız.

ROMANTİK VE RENKLİ
Rengarenk çantalar da çok moda. Örneğin logolu bir Vuitton çantanın turkuaz biyeleri varken, bir Prada çantanın üzeri tamamen Venedik desenlerini hatırlatan kumaştan, saten ve pembe ağırlıklı. Yine çiçek desenler ve rengarenk kelebekler çantaların da üzerlerini kaplayacak. Böylelikle siyahın kasveti dağılırken neşe ve romantizm her bir yanımız kaplayacak. Çok değerli, sanki bir mücevher edasında bol boncuklu ve taşlı çantaları mümkünse elimizden bırakmak istemeyeceğiz.

Gülay Kuriş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
 Geleceği akıllı kumaşlar saracak
 Ajanda
 Dünya müziğinin en renkli grupları geliyor
 Çocukların jimnastik gösterisi
 Metroseksüel değil anticinsiyetçi
 Balıkçı felsefesi verimi artırıyor
 Cihan Ünal'ın aşık kızı
 Dedelerimizi arıyoruz
 Robert de Niro olmak çok kolay
 Fener'in basketçi kızları atakta
 Ajanda
 8 Mart kadınlar için özel bir gün olacak
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.