kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fener'in basketçi kızları atakta
Fener'in basketçi kızları atakta
Kadın Olmak İyi Bir Sporcu Olmaya Engel Değil

Fener kızlarla Avrupa'ya Girdi

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Avrupa'nın en önemli kupalarından FIBA Pan Cup'ta ilk dörde kalarak büyük bir başarı elde etti. Güzellikleriyle dikkat çeken kızların hedefi şampiyonluk

Kulüp tarihinde futbolcuların bile başaramadığı Avrupa 4.'lüğünü elde eden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye liginin de namağlup takımı. İlk hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu söyleyen Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, "25 Mart'ta Türkiye Kupası var. 3-4 Nisan'da ise FIBA Pan Cup'da Macar takımıyla oynayacağız. Kazanırsak finale çıkacağız" diyor. Fenerli kızlar güzellikleriyle de göz dolduruyor. "Basketçiler çirkin olur" görüşünü de yıkmaya kararlılar.

***

Fener'in basketçi kızları atakta

64 takımın katıldığı FIBA Pan Cup'da oynadığı 15 maçın 11'ini kazanan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Avrupa'nın en iyi ilk dört takımı arasına girdi. Kızların gözü şimdi de kupada
Takımın yaş ortalaması 25. Rakiplerinden daha genç ve kısalar. Milyon dolarlık bütçeye sahip takımlara kafa tutuyorlar FB'li kızların çoğu öğrenci. Maçlarda fırtına gibi esen kızlar gündelik hayatta makyaj yapıyor, şık giyinmeyi tercih ediyorlar.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı kulüp tarihinde kendi bünyesindeki hiçbir takım sporunun yapamadığını başardı ve Avrupa'nın en önemli kupalarından olan FIBA Pan Cup'da final four'a kalmayı başardı. 64 Avrupa takımının katıldığı bu kupada, oynadığı 15 maçın 11'ini kazanan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı bu maçlardan sonra Avrupa'daki en iyi ilk dört takımdan biri olmayı başardı. Final four'a çıkmalarını sağlayan en son maçı ise 26 Şubat'ta Yugoslav Novi Sad takımı ile oynamış ve 53-57'lik skorla kazanmışlardı.

Şimdi ise bu kupayı havaya kaldırmaları için sadece iki maçları kaldı. Bu dörtlü grupta Macar Mav Coop Szolnok, Rus Baltiyskaya Zwezda St. Petersburg ve Dinamo Moskow takımları bulunuyor. Fenerbahçe bu gruptaki ilk maçını ise 3 Nisan'da Macar takımıyla yapacak. Diğer iki Rus takımı da aynı gün kendi aralarında eşleşiyor. Bu iki maçın galipleri de 4 Nisan'da şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaların nerede yapılacağı ise henüz belli değil. Ancak Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı bu maçlarda yenilse bile kulüp tarihine şimdiden adını yazdırdı. Hatta erkeklerin yapamadığını kadınların başarması ise ayrı bir gurur veriyor bayan basketbolculara... Kadınların hangi spor dalı olursa olsun- teşvik edilirlerse, en az erkekler kadar başarılı olacaklarını da özellikle belirtiyorlar.

SONUÇ TESADÜF DEĞİL
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın hem kendi kulüplerini hem de Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil etmesi tesadüf değil. Kulüp bünyesinde Işık Eyigüngör tarafından kurulan ve yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren Bayan Basketbol Komitesi, bayan basketbolunun gelişmesini sağlamış. Komite, Bayan Basketbol Takımı'na, Petrol Ofisi, Molpet, Aras Kargo ve Sarı Lacivert Derneği gibi yaklaşık 16 tane sponsor kazandırmış.

Şimdiye kadar Fenerbahçe'nin 97 senelik kulüp tarihinde futbol, basketbol ve voleybol da dahil olmak üzere hiçbir erkek takımının yapamadığını başaran bu genç ve azimli ekip, bu yıl Türkiye liginde de yenilmezliğini devam ettiriyor. 20 maçın 20'sini de kazanan takımın hem yurtdışında hem de Türkiye ligindeki performansları spor otoriteleri tarafından takdir topluyor.

ÇOĞU ÖĞRENCİ
Avrupa'nın en iyi dört takımı arasına girmeyi başaran Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, rakiplerinden çok genç. Yaş ortalaması 25'in altındaki sporcuların çoğu Beden Eğitimi Yüksek Okulu'nda okuyor. Üstelik rakiplerinin çoğundan boy olarak da oldukça düşük bir ortalamaya sahipler. Rakip takımların bütçesi milyon dolarlarla telaffuz edilirken, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı küçük bir bütçeyle çalışmalarına devam ediyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen final four'a yükselmeleri onların başarısını çok daha değerli kılıyor. Bu başarının arkasında yalnızca tek bir isim olmadığını belirten takım menajeri Murat Yosmaoğlu, Başkan Aziz Yıldırım'dan oyunculara kadar herkesin büyük bir emek sarfettiğinin altını çiziyor. Yosmaoğlu'na önümüzdeki zorlu maçlarla ilgili yönelttiğimiz sorulara oldukça temkinli cevaplar veriyor: "Türkiye'de 'Ben yaptım oldu' demek çok kolay. Ancak burada gerçekten bir takım çalışması söz konusu. Hiç kimse yenilmek için sahaya çıkmaz. Eğer Macar takımı ile İstanbul'da karşılaşırsak büyük bir saha avantajı elde etmiş olacağız.

Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki, nerede oynarsak oynalım bizi yenmeleri mümkün değil!" Türkiye'de yeni yeni gelişmeye başlayan bayan basketbolu, her geçen gün daha çok izleyici kazanıyor. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın tarihi erkek takımı kadar eski değil. İlk kez 1950'li yıllarda kurulan ve varlığını sadece birkaç yıl sürdüren bayan basketbol takımı 1960'lı yıllarda kapanmış. 1976 yılında yeniden kurulan bayan basketbol takımı, 1988 yılında Türkiye ligine çıkmayı başarmış. 1990 yılından beri de 1. ligde.

Takımın yaklaşık 5 yıldır antrenörlüğünü yürüten Zafer Kalaycıoğlu da bu başarının en büyük mimarlarından. Mülkiye mezunu olan Zafer Kalaycıoğlu yıllarca Maliye Bakanlığı'nda çalıştıktan sonra işini bırakıp antrenörlüğe başlamış. Yaklaşık 10 yıldır antrenörlük yapan Kalaycıoğlu, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtiyor: "Hemen her gün bazen çift olmak üzere antrenmanlarımız devam ediyor. Oyuncuların nasıl bir tempoya sahip olduklarını varın siz düşünün. Ancak bu tempoya rağmen hem içerde hem dışarda büyük bir azimle maçlara çıktılar." Kalaycıoğlu, son bir yıl içinde yapılan transferlerin de takımın başarısını katladığı görüşünde.

EN ÇOK MİLLİSİ OLAN TAKIM
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Bayan Milli Basketbol Takımı'na da en çok oyuncu veren kulüplerin başında geliyor. FIBA Pan Cup'da muhteşem bir performas sergileyen kaptan Serap Yücesir, Nilay Yiğit, Müjde Yüksel, Nalan Mete ve Şükran Albayrak aynı zamanda Milli Takım oyuncuları.

Takımın yurtdışından transferler ettiği Bethany Donaphin, 19. hafta lig maçlarından sonra tüm takım oyuncuları arasında yapılan istatistiklerde, en değerli oyuncu sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Bu istatistiklerde Nilay Yiğit, Serap Yücesır, Esra Şencebe ve Müjde Yüksel de başarılı sporcular arasında. Avrupa'daki karşılaşmalarda ise Şükran Albayrak, Nalan Mete, Nilay Yiğit, Coco Miller, Bethany Donaphin, Serap Yücesir, Müjde Yüksel, Esra Şencebe ve Ceyda İşbırakmaz rakiplerine kök söktüren sporculardan.

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
 Renkli ve gözalıcı
 Geleceği akıllı kumaşlar saracak
 Ajanda
 Dünya müziğinin en renkli grupları geliyor
 Çocukların jimnastik gösterisi
 Metroseksüel değil anticinsiyetçi
 Balıkçı felsefesi verimi artırıyor
 Cihan Ünal'ın aşık kızı
 Dedelerimizi arıyoruz
 Robert de Niro olmak çok kolay
 Ajanda
 8 Mart kadınlar için özel bir gün olacak
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kuzeyde evlenmek istemiyorlar
"Cildiniz nasıl bu kadar...
Dicle'ye yeni imaj
Dicle'ye yeni imaj
Uzun balyajlı saçlarıyla tanıdığımız İpek Tuzcuoğlu, bir saç boyası...
İpek gibi cilt
İpek gibi cilt
Lancome Caresse nemlendirici, gün boyunca pürüzsüz, yumuşak,...
Yirmi yıla onaltı film sığdırdı
2004 Bafta ve Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson, en yetenekli...
İnci Küpeli Kız
Türkiye'de 26 Mart'ta vizyona girecek olan film, Amerikalı yazar...
Ege'den gelen bir lezzet elçisi
Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı...
Bu çiçekler yeniyor
Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.