kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şımarık diye okuldan sürüldü
Şımarık diye okuldan sürüldü

Zonguldak İşitme Engelliler Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Selçuk Ergün şımarık olduğu gerekçesiyle Trabzon'a sürüldü. İdarecilere karşı gelmek suçundan disiplin cezası alarak Milli Eğitim Üst Kurulu'na sevk edilen Ergün, Bakanlık onaylı nakille elektrik bölümü bulunan Trabzon İşitme Engelliler Meslek Lisesi'ne gönderildi.

İki hafta önce Zonguldak İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nden şımarık olduğu ve idarecilere karşı geldiği gerekçesiyle Trabzon'a sürülen Selçuk Ergün, sürülme nedenini hâlâ bilmiyor. Zonguldak'tan sürülerek gelmesine rağmen oldukça uyumlu olduğu belirtilen Selçuk Ergün kısa zamanda öğretmenlerin gözdesi haline geldi. Başarılı ve problemsiz iki haftasını geçirdiği Trabzon İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nde mutlu olduğunu belirten Selçuk Ergün halinden çok memnun. Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan 4 çocuklu Ergün ailesinin en küçük çocuğu olan Selçuk Ergün, maddi sorunu olmayan sorunsuz bir aileden geldiğini işaret diliyle anlatmaya çalışıyor.

BANA İFTİRA ATIYORLAR
Zonguldak İşitme Engelliler Meslek Lisesi Müdürü Remzi Karakaya'nın kendisini sevmediğini ve sürekli cezalandırdığını ifade ederken heyecana kapılan Selçuk Ergün, işaret diliyle şunları anlatıyor; "Müdür çok kötü. Beni hiç sevmiyor. Beni neden sevmediğini hiç bilmiyorum. Müdür benim, okulumuzun yanında bulunan İmam Hatip Lisesi'ndeki kızları rahatsız ettiğimi söylüyor. Benim onlarla hiç ilgim yok. İmam Hatip Lisesi'nde okuyan erkek öğrenciler müdüre gidip beni şikayet etmişler. Ben müdüre kızlara bakmadığımı, onların yalan söylediklerini söylüyorum ama bana inanmıyor. İmam Hatip Lisesi öğrencileri konuşabiliyor ve yalan yanlış şeyler anlatıyorlar ama ben konuşamıyorum ve derdimi anlatamıyorum. Müdür de onların söylediklerine inanıyor" diyor.

NEDEN SÜRÜLDÜĞÜ SIR
İyi bir öğrenci olduğunu ifade eden Selçuk Ergün, "Bana disiplin suçu verilmiş ama ben hâlâ neden olduğunu bilmiyorum. Müdür Bey'e neden disipline verildiğimi sorduğumda evrakları saklıyor ve bana bir şey söylemiyor. Nedenini bilmiyorum. Bana çok kötü davranıyor. Diğer öğrenciler 15 gün okula gelmese bile ceza almazken, ben bir hafta okula gitmediğimde bana disiplin cezası veriyor. Okul dışında başka okulların öğrencileri beni dövdüğünde, bunu müdüre anlattığım zaman bana 'boşver' diyerek olayın üzerine gitmiyor. Bana karşı olan davranışlarının nedenini anlayamadım." Ailesinin bulunduğu Ereğli İlçesi'nde bir kızı sevdiğini ve başka hiçbir kıza karşı bir ilgisi olmadığını ifade eden Selçuk Ergün, "İmam Hatipli kızlara bakmıyorum. Çünkü benim sevdiğim birisi var. Liseyi bitirince onunla evlenmek istiyorum. Buraya gelişimde tek üzüldüğüm şey ailemden ve sevdiğim kızdan uzak kalmam oldu" diyor. Milli basketbolcu ve başarılı bir futbolcu olan Selçuk Ergün'ün tek ideali bir gün Fenerbahçe'de oynamak. Koyu bir Fener taraftarı olan Selçuk, "Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Tek hayalim bir gün Fenerbahçe'de oynamak. Fenerli Van Hooijdonk'u çok beğeniyor, onu örnek alıyorum" diyor. Geçen yıl Konya'da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda attığı golle Trabzon'u şampiyonadan eleyen Selçuk Ergün, "Aylar sonra sürgün yerimin Trabzon olacağı aklıma gelmezdi" diyor ve gülüyor.

BURASI ÇOK DAHA İYİ
Genç öğrenci Ergün, okulda hiçbir masrafı olmadığını, ailesinin gönderdiği 70 milyon lira haftalık izinlerde harcadığını söyledi. Ergün, Trabzon'a gelişinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen öğretmen ve arkadaşları ile iyi diyaloglar kurduğunu belirterek, "Buradaki öğretmenler ve müdürümüz çok iyi. Buraya geldikten sonra Zonguldak'tan kurtulduğuma seviniyorum. Arkadaşlarla iyi anlaşıyoruz. Buradaki imkanlar Zonguldak'tan daha iyi" dedi.

Ahu BOZLAR

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sevgi ölümü yendi
 Bilgili'deki değişim Esin'in eseri mi?
 Çalışmaktan aşka vakti yok.
 Akademi'de ilk eleme heyecanı
 Beren, 1 ay sonra gezmeye çıkacak.
 4 yeni film vizyona girdi
 Oyuncaklarla matematik dersi
 Buzlarla dans
 Öğretmenleri jandarma
 BM desteği ile gençleri üniversiteye hazırlıyorlar
 Gölgeli kare motifi
 Aylara göre kişilik
 Yarışmaya katıldım çünkü hedefim MTV
 Ben metroseksüel bir erkeğim
 Daha kırılacak çok rekor var
 Albüm yapmak Türkiye'de çok kolay...
HAKAN & UTKU
Aşık atışması
Tayyip Erdoğan'la Deniz Baykal'ın söz...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ezogelin çorbası
Pirinci küçük bir...
Ünlülerin sırları kitap oldu
Hannah Warner'in kitabında, sinema, müzik, politika dünyasının...
Yeşilçam sahnesi
Gani Müjde, Kahpe Bizans'tan sonra Yeşilçam filmlerini konu...
Dünya güzeli Azra Türkiye'yi tanıtacak
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "2004 Yılı Birinci Dönem...
Sevgilisine kulüp kapattı
Sevgilisine kulüp kapattı
Koç Holding Bilgi Gurubu Başkanı Ali Koç ile Nevbahar Demirağ, dört...
Kavalyesi kuzeni...
Kavalyesi kuzeni...
İşadamı Sakıp Sabancı'nın büyük kızı Sevil Sabancı'yı, önceki...
Yalnız bir kadın
Yalnız bir kadın
Her işte tuttuğunu koparan Tuğba Özay bugünlerde çok...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.