kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Maltepeli henüz karar vermedi
Maltepeli henüz karar vermedi
Osmanlı'nın ikinci durağı
Seçmen Ne Diyor ?

Maltepeli henüz karar vermedi

12 yıldır ilçeyi yöneten ANAP'lı Bahtiyar Uyanık aday değil. Sürekli değişen ve son anda belirlenen partilerin adayları nedeniyle Maltepeli seçmenin kafası karışık. DYP, CHP, ANAP ve AKP'nin şansının aynı olduğu söylenebilir.

İSTANBUL'UN en genç ilçelerinden Maltepe'yi 12 yıldır yöneten Bahtiyar Uyanık, bu seçimde ANAP'tan aday değil.AKP, CHP ile ANAP'ın, belediye başkan adayları konusunda son ana kadar değişiklik yapması ve listenin çok geç asılması, seçmenin kafasında karışıklığa yol açtı.Maltepeli, adayları henüz tanımadığından dolayı, isimden çok partiye oy vereceğini söylüyor. Maltepe'de de hükümet partisinin sandıkta sivrileceği düşünülse de ilçenin eski kaymakamı ve DYP'den aday olan Ünal Okyay ile CHP adayı Mehmet Doğan'ın oyların büyük çoğunluğunu alacakları ifade ediliyor. İlçe halkının yeni isimler istemesi kemikleşmiş uzun zamandır ilçede egemen ANAP oylarının bu seçimde diğer partilere kayabileceğini gösteriyor. 28 Mart yerel seçimlerinde yarışacak partiler ve adaylar ise şunlar: AKP Fikri Köse, ANAP Halil Erdoğan, DYP Ünal Okyay, CHP Mehmet Doğan, GP Mahmut Tanyol, SHP Şenol Karasu, DSP Muharrem Alkış, İP Erol Sunar, BBP Hulusi Balta, SP Ali Kaya, MHP Levent Bakar.

AKP'NİN HÜKÜMET AVANTAJI
Hükümetle çalışacağız
AKP'NİN
en çok oyu Maltepe'den alacağını ifade eden Fikri Köse, "CHP'nin şansı yok. Kendimize rakip tanımıyoruz" diyor. Köse, projelerini şöyle anlatıyor: "Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonlu çalışarak trafik sorununu çözeceğiz. Eğitim ve sağlıkla ilgili sorunlar var. Hükümetle ortak çalışarak üstesinden geleceğiz. Projelerimizde ağırlıklı olarak fakir kesimlerin sorunları yer alıyor. Büyükşehir'den alması gereken yatırımları alamamış bir ilçe burası. Fakir mahallelerde yol, ışıklandırma, çöp gibi sorunları ortadan kaldıracağız. Her sokak için tespit çalışması yaptık. Ayrı ayrı çalışma projelerimiz hazır."

CHP'Lİ DOĞAN MÜHENDİS

Yolsuzluk çarkı durdurulacak
CHP
adayı yapı denetim mühendisi Mehmet Doğan, "Maltepe Belediyesi çevresinde oluşan mafya ve çıkar gruplarının talan, peşkeş ve yolsuzluk çarklarına son vermek birinci projemiz" diyor. Doğan, sözlerini şöyle sürdürüyor: "İlçede yerel demokrasi hakim olacak. Çevre, kültür-sanat, trafik, toplu konut ve iskan, engelliler, genç nüfusa yönelik çalışmalar, bakıma muhtaç yaşlı ve çocuklarla ilgili acil projelerimizi uygulayacağız. İlçeyi denizle barıştıracak ve tam donanımlı bir iskeleyle İstanbul'un her yönüne deniz otobüsüyle ulaşımı sağlayacağız. Raylı taşıma sistemini hayata geçireceğiz. 39 tane park ve yeşil alan projemiz var. Depreme hazırlık için tüm binalara kimlik kartı çıkartılacak ve binalar sağlamlaştırılacak."

DYP'NİN KAYMAKAM ADAYI
Amacım siyaset değil hizmet

25 yıldır kaymakamlık yapan ve bunun son 6 yılını Maltepe'de geçiren Okyay, belediyecilik ile kaymakamlığın aynı mantıkla çalıştığını söylüyor. "CHP'deki aday karmaşasından dolayı DYP'yi seçtim" diyen Okyay, "Tek şey için söz veriyorum: Rant sağlamadan görevimi yapacağım" diyor. Okyay, öncelikli projelerini şöyle sıralıyor: "E-5 Karayolu'nun üstü mahallelere muhtarlık, sağlık merkezi, düğün salonu, kütüphane, kadın toplum merkezi ve kreşi dahi bulunan belediye kompleksleri yapacağız. Fakir aile çocuklarına spor yapma imkanı sunacağız. Marina projesi kesinlikle hayata geçirilecek."

ANAP İCRAATINA GÜVENİYOR
Maltepe'yi biz değiştirdik
ANAP'TAN
son anda adaylığı açıklanan Erdoğan, projeleri ve seçimin nasıl geçeceği konusunda şunları söylüyor: "Adaylar içinde belediyeciliği en iyi bilen benim. Sandıkta ANAP-AKP çekişmesi olacak ama biz zaferle çıkacağız. ANAP, genel seçimlerde kaybettiği seçmenini bu seçimde kazanacak. Maltepe'yi biz değiştirdik, geleceğe biz taşıyacağız. En büyük eksiğimiz deniz ulaşımı. İstihdam yaratacak marina projesinin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Belediyede APK birimleri en önemli birim olacak. Çalışmalar bu merkezden yönetilecek. Maltepe'nin acı bir gerçeği, E-5 Karayolu'nun üst mahalleleri ile aşağıdaki mahalleler arasında ciddi bir sosyal ve ekonomik uçurumun olması. Bunu da aşacağız."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Kökümüz Atatürk"
 'Cumhur onlara gösterecek'
 Savcılık sel nedenini araştırıyor
 PKK'ya 'izle-gör' stratejisi
 Kıbrıs'ta referandum 20 Nisan'da
 Kıbrıs'ta ikinci referandum olabilir
 ABD, Türk tekliflerini inceliyor
 Karayalçın: Gökçek yönetimi 'kara kutu'
 43.5 milyon kişi sandığa gidecek
 Kandoğan DYP'ye katıldı
 Başkan adayları ulaşım için buluştu
 Sarıyer'de ibre AKP'den yana
MUHARREM SARIKAYA
Sökülen fabrikanın işsizleri
Anadolu'nun orta yerindeki...
YAVUZ DONAT
Bir zamanlar kartaldı
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinden...
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 18.00
"Passaparola"
 Star 18.00
"Aşkın Peşinde"
 Star 18.40
"Aşk Yarası"
Masonlar'a kanlı baskın: 2 ölü 6 yaralı
İstanbul Kartal Yakacık'ta bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Mason...
Herkes bakarken onlar yardım etti
İki genç kız erkeklerin bile yardıma yanaşmadığı kazazedeleri...
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Buenos Aires'te yıldırım nikah!
Galip Gürel'le birlikte 1998'de Türkiye'ye Camel Trophy'de...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.