kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Moda dünyası toz pembe
Modanın pembe düşleri

Tasarımcılar pembeye aşık oldu. Aksesuardan ayakkabıya vitrinlerde bu rengin ve tonlarının hakimiyeti var.

İlkbahara romantik bir giriş yapmaya hazırız. Toz pembeden fuşyaya pembenin her tonu sağlam bir tahta oturdu. Özellikle şifon gibi uçuşan kumaşlarla hazırlanan elbiselerde bu rengi görüyoruz. Aksesuarlarda da aynı trend devam ediyor.

***

Moda dünyası toz pembe

Tasarımcılar pembeye aşık oldu. Toz pembeden fuşyaya kadar bu rengin her tonu vitrinlere romantik bir hava kazandırdı. Ayakkabıdan makyaja bu yaz pesbembe olacağız.
Türkiye gibi dünyanın pek çok ülkesi de soğukların etkisi altında ama hava koşulları moda dünyasının hiç mi hiç umurunda değil. Çünkü zaten sezonlarını önceden yaşayan moda dünyasına bahar çoktan geldi bile Sezonu açan firmalar vitrinlerinde ilk olarak pembeye yer verirken hepimizin içi gördüğümüz anda ısınıyor ve özlemle bir an önce baharın gelmesini diliyoruz.

Özellikle vitrinleri süsleyen renk, bir de bonbon rengi pembe olursa. Modacıların birkaç sezondur vazgeçemedikleri renklerin başında pembe geliyor. Eskiden dörtbeş yılda bir moda olan bu romantik renk, moda dünyasında kendisine öyle bir yer edindi ki, onu artık tahtından indirmek şöyle dursun, tam tersi giderek de daha sağlam bir yer edindi kendisine. Önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunun en önemli donelerinden birini oluşturan bu rengi, sevmeyeniniz var mıdır bilinmez?

Ancak yine de buna da çözüm bulmak zor değil. Çünkü bu renge aşık olan dünya modacıları, işin kolayını da buldular ve pembenin her tonuna öyle büyük bir itibar gösterdiler ki, aramızdaki pembe sevmeyenlere tüm kaçış yollarını kapadılar. Sanki pudra kutusundan fırlamış misali fildişinden, pudra rengine ve hatta çingene pembesi olarak bildiğimiz fuşyaya kadar her ton pembeyi bir başlık altında toplamayı tercih ettiler.

Pembenin her tonu moda olmakla birlikte, tabii ki o romantik ruhu verebilen en güzel renk de toz pembe. Renk sayesinde romantikliğe adım atarken, aynı zamanda çok çok moda olan tek parça küçük elbiselerin, uçuşan kumaşlardan yapılması da giyenleri romantizmin doruklarına taşıyacak. Özellikle yine bu sezona imzasını atacak olan kumaşlar, şifon ve saten gibi, bazen drapeli, bazen basende düğümlenmiş, kimi zaman ise minicik uçuşan etekleriyle ve bacakları yumuşacık sarmalayan dökümleriyle, giyenleri sadece romantik olarak değil aynı zamanda da inanılmaz seksi olarak gözler önüne serecek. Pembe her yerde ve kumaşta, aynı zamanda da her tonuyla moda dedik ama, siz yine de bu masum rengi çok seksi yapabilmek için, pembeyi hangi giysilerinizde tercih edeceğinize karar verirken önerilerimizi dikkate alın.

En çok tiril tiril minicik elbiseleri en uçuk pembe renklerinde tercih edin. Zaten kumaşın seksiliği sizi çok iddialı kılarken, aynı zamanda bir de çok bağıran renklerle daha da dikkat çekmek istemiyorsanız, pudra tonlarından uçuk pembelere kadar olan renkler ideal. Genelde sade kesimler de tercih edilirken, daha dekolteli ve salaş havasında minik elbiseleri tavsiye ediyoruz.

PANTOLONLAR FİGÜRAN
Her ne kadar şu anda vitrinlerde özellikle de fuşya pantolonlara ve şeker pembesine çok rastlıyorsak da, aslında bu renk söz konusu olduğunda pantolonlar figüran olarak görev alıyor. Daha spor olarak tercih edilecek olursa kapri pantolonları ve koton kumaştan daha spor olan pantolonları tercih edebilirsiniz, ama bence bu rengi iyisi mi, Chanel ceketlerde ve minik elbiselerde tercih edin. Aksesuarlarda özellikle çanta ve ayakkabıda bu renge çok rastlayacağız. Pembeye fiyonk yakışır ve tabii ki bunu kullanmadan olmaz:

Christian Dior ve Fendi çantalara dikkat! Sezonun en önemli aksesuarı olan çantalar, bu yaz yine çok iddialı. Daha çok abartılı süslü olarak kullanılacak olan pembe çantalara, rakip olacak ayakkabılar var. Eğer gerçekten bir ayakkabı ve çanta hastasıysanız, işiniz çok zor olacak bu sezon. Çünkü ayakkabı deyince de inanılmaz bantlı ve seksi ve yüksek ve ince topuklu hatta dolgu topuklu ayakkabılar var.insan aralarından ayrım yapmakta zorlanıyor. Gucci'nin saten bantlı, topuğunun yarısı bambu ve yarısı pleksi olan modeli inanılmaz beğeniliyor. Hatta şimdiden bekleme listesinde adını yazdıranların sayısı bir hayli fazla. Dolgu topuklu modelleriyle Dolce Gabbana ve Escada'nın ayakkabıları da çok beğeniliyor.

KOMBİN RENKLERİ
Bu sezona özgü yine, pembeyi modacılar, kendi halinde ve kendi içerisinde bırakıyorlar. Yani, başka renklerle değil de ton-sür-ton olarak, açıklı koyulu olabilir ama pembeye en çok başka pembe tonları yakışacak bu yaz. Gerçi yine vitrinlerde şeker pembeleri grilerle görüyorsak da, siz yine de o klas ve iddialı halinizi kaybetmemek adına, pembeye renk katmayın. Kendi halinde bırakın. Aynı renk uyumu makyajda da geçerli. Pembe tonları yine kendi tonlarıyla birlikte kullanılıyor. En önemli özellik, çingene pembesi dudaklar. Ama ister cildinizi bronz pudrayla isterseniz de parlak allıklarla renklendirin, yine de pembe tonlarındaki makyajdan vazgeçmeyeceksiniz. Genel hava yumuşak ve ultra kadınsı.

Ten rengine yakın soluk ve iddiasız olan rujlarla birlikte bronz tene çok yakışan pink rujlar da tercih edilecek. Ancak makyajda bir tek istisna var: O da "smokie eyes" denilen akmış görüntü. Bu sayede romantik havadan sıyrılıp, daha seksi ve gizemli bir hale bürünebileceksiniz. Ama bununla birlikte çok hafif, yokmuş gibi göz makyajıyla birlikte daha yukardan ve hatta şakaklardan başlayarak sürülen allıklar çok var. Pembeyle ilgili bilgiler şimdilik bunlar ama, benden söylemesi siz bir an evvel herkes kullanmaya başlayıp da sıkılmadan önce toz pembe günler yaşamaya başlayın. Keşke hayat da moda dünyası kadar toz pembe olabilse.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
 Olumlu düşünebilmenin sırları
 Huzurun kitabını yazan Türk
 Film tadında 12 ayrı öykü
 Burnuyla lider çenesiyle zeki
 Zamanında canımı çok acıttılar
 Unutulmaz jönlerin muhteşem dönüşü
 Amerikan vizesi hikayesi
 Kadınların ve erkeklerin derdi aynı
 Güzel eller için parafin bakımı
 Terracota üçlüsü
 Dalga arıyorlar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Ortaya karışık
Gönülden merhabalar... Umarım...
KENAN ONUK
Cazda iki yeni albüm
41 kişilik St. Petersburg Filarmoni...
ŞAFAK KARAMAN
Dinler misin?
Masamın üstünde tüm hafta boyunca yine bir...
Halkın bağrından gelen kendine özgü bir film
Halkın bağrından gelen kendine özgü bir film
Bir tür etnik belgesel, bir kültürel araştırma, halkın içine dalıp,...
Cep telefonlarınız denize düşebilir
Fenerbahçe Pyramid Alışveriş Merkezi'nde, denizle burun buruna bir...
Aşçıların en temizi
Londra'da düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası'ndan pek çok ödülle...
Cihan Ünal'ın aşık kızı
Ünlü oyuncu Cihan Ünal'ın kızı Irmak Ünal ve Amerikalı damadı Taj, Hülya...
Dedelerimizi arıyoruz
Soyağacı oluşturmaya olan ilgi gün geçtikçe artıyor. İnsanların soyağacı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.