kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bahar modasının ayak sesleri
Bahar modasının ayak sesleri

Yeni sezonu yakından takip etmek istiyorsanız fırfırlardan, canlı renklerden ve eteklerle, bluzlardaki volanlardan vazgeçmeyin. Önümüzdeki bahar aylarında moda, şık ve seksi kadınlar yaratmayı amaçlıyor
Kar fırtınaları, günlerce sokaklardan kalkmayan kar yığınları derken baharı adeta mumla arıyoruz. Kış mevsimini sevenleri bile yıldıran soğukların bitmesine birkaç ay kala vitrinlerdeki değişimler, ılık bahar rüzgarlarının yakında geleceğini müjdeliyor. Son indirimlerin yaşandığı mağaza vitrinlerinde ise artık mankenlerin çıplak bedenini süsleyen indirim yazılarının yerini 2004 ilkbahar/yaz koleksiyonlarının ilk örnekleri yer almaya başladı. Dünyanın en ünlü moda merkezleri Londra, New York ve Paris'te düzenlenen moda haftaları ise sezonun "renkli" geçeceği konusunda ipuçları verdi.

FEMİNEN ŞIKLIK
2004
ilkbahar/yaz kreasyonlarına baktığımızda tüm tasarımcıların ortak bir karara vardıkları açıkça görülüyor! Önümüzdeki sezon kadınlar, feminen şıklığın keyfini çıkaracaklar. Fırfır ve volanlar ise altın çağını yaşayacak. Şifon ve ipek gibi ince, hafif kumaşlar romantik görünümü tamamlayacak; kıyafetler korsaj ve boncuklarla süslenecek. Etek boyları da alabildiğince özgür. Bu sezon miniler de var, uzun büzgülü etekler de. Ancak hangisini tercih ederseniz edin, seksi bir görünüm yakalayacağınız kesin... Bu yaz tıpkı geçtiğimiz yaz sezonu gibi canlı renkler hakim. Siyahın kasvetinin yerine sarı, turuncu, mavi ve pembe gibi canlı renkler tercih ediliyor. Klasik tarzdan vazgeçmeyenler için siyah ve beyaz kombinasyonlu takımlar da, birkaç renkli aksesuarla sezonun trendini yakalıyor. Özellikle yeşil, mavi, mor ve pembe tonlarından asla vazgeçmeyin. "Pembe", sezonun ilk çıkış rengi olarak sokakları pamuk şeker kıvamına getiriyor. Ancak siz yine de "Bu kadar canlılık beni yorar" diyenlerdenseniz, merak etmeyin modaya yön verenler sizi de düşündü! Pastel tonlar ile gri ve bej, nefes almanızı sağlayacak. Özellikle bu renk trençkotlar baharın keyfini çıkarmanıza yardımcı olacak.

TİŞÖRTLER HAREKETLİ
Bu yaz eskiye özlem çekenler için 70'ler ve 80'lerle yine çok canlı geçecek. Böylelikle birkaç yıldır esen Uzakdoğu rüzgarı bir süreliğine de olsa diniyor. Kadınsılık ön planda ama en sade şekliyle... Bahar ve yaz aylarının en favori giysisi olan tişörtler, eskisi gibi basit çizgilerle sınırlı değil. Dantel, nakış ve tığ işleri, gümüş-beyaz taşlarla zenginleştiriliyor. Tişörtlere eklenen kurdelalar hareketli ve genç bir görünüm sağlıyor. Her ne kadar romantik çizgiler diğer stillere göre ağır bassa da, alternatifler oldukça fazla. Bahara ve yaza uygun deri giysilerle birlikte punk tarzında bluz ve pantolonlar, iki renkli jeanler çok moda. Yine geçmişi hatırlatan pötikareler ve puantiyeler de sık sık karşımıza çıkacak. Tabii çiçekli baskılar ve 60'ların daireli, spiralli desenleriyle birlikte... Gündüz sokak modası böyleyken gece kıyafetlerinde daha da eskiye, 20'li yıllara dönüş söz konusu. Özellikle o dönemin Hollywood yıldızları sanki yeniden gece partilerine dönmüş gibi. 20'lerin çizgilerini taşıyan elbiselerle, 50'lerin kum saatini andıran giysilerinin kombinasyonu, bu sezon rafları süsleyecek. Pırıltılı kumaşlardan tasarlanan, göğüs dekolteli, dar elbiseler; boncuklu, kristalli süslemeler gece hayatını sevenlerin gözdesi olacak. Moda deyince akla ilk kadınlar gelse de artık günümüz erkekleri de modayı yakından takip ediyor. Önümüzdeki bahar aylarında erkeklere öncelikli tavsiyemiz öncelikle baskılı tişörtler. Baskıların büyüklüğü veya küçüklüğü ise hiç önemli değil. Turkuaz ve saks mavisi tonlarındaki tişörtlerinizi de dolaplardan çıkarın. Pantolonlarda ise düşük bel ve bol kesim çizgiler bu baharda revaçta. Yalnız ufak bir değişiklikle; kullanılan kumaşlar çok daha ince ve parlak. Hatta uzay modasını hatırlatan parlak griler, yalnızca kadınların değil erkeklerin de gönlünü fethedecek.

Dilek Sancılı

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Türk mühendisin başarısı
 Kısa...kısa...kısa...
 Doğu'nun huzurlu otelleri
 Roma'nın tarihi bu otelde yaşanıyor
 Ev dekorasyonu kanepeyle başlar
 Seçim Müzakereleri
 Hatlar Kesik
 Harlem Daveti
 Meleklerin Yastık Kavgası
 İstanbullu Rumlar eğlenceyi severlerdi
 Bir objeye tutkuyla bağlanabilirim
 Başarısı tescillenen uçak
 Kısa...kısa...kısa...
 Havada mil rekabeti
 İstanbul Rumları
 Afrodit'in ülkesinde yeni dönem
 Mobilyalarla dans
 Hediye seçmek artık kolay
 Genç flüt ustaları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
ŞERİF ERCAN
Gel, ne olursan ol Türkiye'ye gel
Yalnızca eşcinsellere...
GAYE ÇEVİKEL
Mutlu, mavi bir dünya
Frankfurt'taki ev aksesuarları...
Kolesterolünüz için beyazdan uzaklaşın
Kolesterolünüz için beyazdan uzaklaşın
Kolesterolün tek nedeni yemek alışkanlıklarımız değil ancak yine de...
Dünyayı yöneten kadınlar
Dünyayı yöneten kadınlar
Gözü pek, cesur, kararlı, azimli ve başarılılar. Avrupa'da bir...
Bizim aramızda maraz çıkmaz
Türkiye'nin en ünlü iki kadın oyuncusu Hande Ataizi ve Nurgül...
Aerobikli, internetli, nargileli cami
Bu camide fitness yapabilir, nargile içebilir, kütüphanesinde internete...
Buradaki köpekler çok şanslı
Doğayı, Hayvanları Koruma, Yaşatma Derneği ve Adana Büyükşehir...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.