kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AK Parti Kasımpaşalı adayına güveniyor
AK Parti Kasımpaşalı adayına güveniyor
Kültür Ve Eğlencenin Kalbi
Seçmen ne diyor?

AK Parti Kasımpaşalı adayına güveniyor

AKP'liler, Kasımpaşalı adayımız, seçmeni çok olan semtin desteğiyle kazanır' diyor.

İstanbul'un 24 saat uyumayan ilçesi Beyoğlu'nda oklar AKP ile CHP'yi gösteriyor. Başbakan Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Adayı Kadir Topbaş gibi Kasımpaşalı olan AKP adayı Rizeli Ahmet Misbah Demircan, seçimin iddialı isimlerinden. Kasımpaşa'nın seçmen sayısına güvenen Demircan'ın en yakın rakibi CHP adayı Haluk Öztürk. Öztürk'ün kozu 1984-89 yıllarında ANAP'tan Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapması. İlçede 28 Mart'ta ANAP'tan Abit Katıkaya, DYP'den Fevzi Poyraz, Sol İttifak'tan Münir Aydın, SP'den Mustafa Yelek, MHP'den Dursun Aksu, Genç Parti'den İlker Keser, DSP'den Şener Karahan, favori gösterilen CHP ve AKP adaylarının arasından sıyrılmaya çalışacak.

AKP'NİN GENÇ ADAYI MİSBAH DEMİRCAN
Beyoğlu'nun iki yüzüne birden hitap edeceğim

Kasımpaşalı Misbah Demircan, Beyoğlu'nun iki yüzüne de hitap edebileceğini söylüyor. Genç seçmenlere önem veren AKP'li Demircan'ın projeleri arasında sosyal alanlar ile spor tesisleri yer alıyor. Kadir Topbaş'ın iki mahallede yaptığı kadınların el becerilerini geliştirdiği semt konaklarını, birçok mahallede hayata geçireceğini belirten Demircan, İstiklal Caddesi'ndeki içkili mekanların, yasalara uygun olduğu taktirde kendisi için bir sorun oluşturmayacağını söylüyor. Önceki dönemden başlayan projeleri devam ettireceğini söyleyen Demircan, her mahallede meclisler kuracaklarını da sözlerine ekledi.

CHP'YE, ESKİ ANAP'LI BAŞKAN
İlçede yaşanan güvenlik problemini de çözerim
1984-89
yıllarında ANAP'tan Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapan Haluk Öztürk Atalay aynı zamanda Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetimi Kurulu Üyesi. Atalay, seçilmesi halinde yapacaklarını şöyle sıraladı: "Göreve geldiğimizde Tarlabaşı'nı finans merkezi haline getirileceğiz. Pera'daki sahipsiz 750 bina restore edilerek, pansiyon statüsünde turizme kazandırılacak. Galata Kulesi ve çevresinde 5 bin pansiyon yapılacak. Burada orta halli turistler için eğlence merkezi yapılacak. İlçede ciddi güvenlik sorunu var. Geçen ay Kasımpaşa'da 200 soygun gerçekleşti. Can alıcı noktalara özel güvenlik birimleri yerleştireceğim."

DYP'DEN POLİTİKAYA "YENİ YÜZ"
Pera ve Kasımpaşa'da sorun da çözüm de ayrı

"Politikada yeni yüzüm" diyen Fevzi Poyraz, doğma büyüme Beyoğlulu. Poyraz, "Beyoğlu'nu ikiye ayırmak gerekiyor. Pera ve ilçe nüfusunun yoğun ikamet ettiği Kasımpaşa ile çevresi. Sorunları ve çözümleri de ona göre belirlemek gerekiyor" diye konuşuyor. İlçenin ekonomik çözümlerine ağırlık verdiğini söyleyen Poyraz sözlerini şöyle sürdürüyor: "Pera'yı Türkiye'nin olduğu gibi dünyanın da gözü önünde olması gereken bir noktaya getirmemiz gerekir. İlçedeki işsizliği, verilecek kurslarla, buradaki işyerlerinde istihdam sağlayarak gidereceğiz. 43 mahallede bir tane bile sağlık ocağı yok. Sağlık ocakları kuracağız."

ANAP'IN ADAYI BEYOĞLU'NDAN
İlk işim işsiz gençlere çıraklık eğitim kursu
Gerçek Beyoğlulu olduğu için ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini iddia eden Abit Katıkaya 2003 yılında yapılan Beyoğlu İlçe Kongresi'nde yönetim kurulu üyesi seçildi. "Görev aldığım gün merkezi idare ile yerel idare arasında sıkı bir koordinasyon oluşturarak işe başlayacağım" diyen Katıkaya, "İşsizi çok olan ilçemizin gençlerine çıraklık eğitimi verecek kurslar oluşturacağım. Sokak çocukları ve evsizlere yönelik çalışmalar yapacağım. Onları sokaktan kurtaracak projelerim var. Her türlü amatör spor kulüplerimize maddi manevi destek olacağım. İlçemizin tarih ve kültür mirasını gün ışığına çıkaracağım" diyor.

Nebahat KOÇ-Veli SARIIBOĞA / MERKEZ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'CHP zihniyeti kirliliktir'
 Baykal: Allah'a şükür geçiniyoruz
 Menderes'i örnek gösterdi
 Ağar: Siyasetle ticaret birarada yürümez
 İmam hatipliye nakil yok
 DEHAP pusulaya girmiyor
 Beykoz'da CHP ve AKP nefes nefese
MUHARREM SARIKAYA
Turuncu şapkalıların sorunu
TÜRK-İş'in ekonomik krizin...
YAVUZ DONAT
Başbakan'a Afyon bohçası
Temel aday olmuş... Miting...
 atv 18.45
"Akademi Türkiye"
 atv 19.00
"Atv Ana Haber"
 atv 19.45
"Spor"
 Show TV 18.00
"Serdar..."
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 17.40
"Yerli Dizi"
Şimdi de kızını kaçırdı
DGM'de ifade verdikten sonra serbest bırakılan Niran Ünsal'ın ilk...
26 ay boşuna hapis yattı...
Aylarca cinayetten tutuklu olarak yargılanıp müebbet hapse...
Kültürel takıldık
Kültürel takıldık
Ressam Remzi İren'in, deniz, kır ve genel olarak doğayı yansıttığı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.