kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Burnuyla lider çenesiyle zeki
Burnuyla lider çenesiyle zeki

Tarihi insanlık kadar eski olan yüz okuma artık bilimin ilgi alanında. Göz, burun, kirpik, alın, çene gibi yüzün temel unsurlarının biçimleri ve birbirleriyle ilişkileri sayesinde insanların davranışları ve karakterleri analiz ediliyor
Yüz okuma Çin tıbbından Yunanlılara kadar pek çok kültürün ilgisini çekti. Çağımızda artık bilimin konusu olan yüz okuma pek çok alanda isabetli sonuçlarıyla işe yarıyor

Sadece yüz hatlarına bakarak kişiliğe ilişkin önemli ipuçları elde edebileceğinizi biliyor musunuz? İletişim danışmanları Murat Toktamışoğlu ve Mehmet Arif'in yazdığı "Yüzümüz Neler Anlatıyor?" adlı kitap burun, göz, alın, ağız şekli gibi yüz unsurlarının aşkta, işte ve ilişkilerde tutumlarımızı nasıl etkilediğini ortaya koyuyor. Kitabın yazarları on yıldır kamu ve özel sektördeki şirketlere liderlik, takım çalışması, müşteri ilişkileri, beden dili, iletişim gibi konularda danışmanlık yapıp, eğitim veriyor. Toktamışoğlu ve Arif, yüzde 92 gibi yüksek bir başarı oranına sahip olan yüz okuma tekniğini şöyle anlatıyor: "Yüz okuma, bilimsel, istatistiki temellere dayanan bir çalışma. Gözlemlere dayanıyor ve araştırmaları temel alıyor. İnsan karakterini anlamaya yönelik." Yani insanlarla iletişimde yeni ve etkili bir araç olan yüz okuma tekniğini sayesinde karşınızdaki kişilerle daha sağlam ve köklü iletişim kurmak mümkün.

GÖZLER
Gözler kişinin bakış açısını ve tavırlarını anlatır. Hangi bilgilerin süzülerek alındığını, hangilerinin dikkate bile alınmadığını da gösterir. Gözlerin derinliği, kişinin yaşamın içerisinde ne kadar rol almayı istediğiyle ilgili fikir verir. Örneğin gözler ne kadar dışarı doğru olursa, o kadar rol almaya hazır olunduğunu gösterir.

Patlak gözler:
Olayların içine katılmaya hazır ve gönüllü, dışa dönük kişilerdir. Oynadıkları oyunlarda başrol üstlenmelerine gerek yoktur, fakat yine de her oyunda rol almayı isterler. Birileriyle konuşurken başkalarının araya girmesi ve sözlerinin kesilmesi durumunda olayı kişiselleştirme ve aşağılanma olarak algılama olasılıkları yüksektir.

İçe girmiş gözler:
Dışarıdan bakıldığında sakin ve gevşemiş gibi görünmelerine rağmen, gerçekte etraflarında olup biteni değerlendirmekle meşguldürler. Başlarıyla onaylıyor gibi görünseler de aslında sadece ne söylendiğini duyduklarını onaylarlar. Bu kişiler herhangi bir konuyu olumlu biçimde yorumlamak için kesinlikle ispat edilmesini beklerler. İyi bir gözlemci, ihtiyatlı ve dikkatli bir kişi olarak iç huzurlarını korurlar.

KİRPİKLER
Kalın ve uzun kirpikler:
Hoşgörülü, anlaşmaya hazır ve yumuşak kişilerde görülür. Geçimi son derece rahat ve uyumlu kişilerdir.

Kısa ve ince kirpikler:
Bu insanlar, çok duyarlı kişiler olduklarından incinebilir ve çabuk sinirlenebilirler. Olayları hemen kişiselleştirmek ve biraz daha nesnel olabilmek bu kişiler için yararlı olur.

BURUN
Burun, kişilerin ne kadar enerjik olabildiğini, ayrıca iş yaşamındaki davranışlarını ve parasal konulara yatkınlığını ortaya koyar.

Büyük burun (Yüze oranla büyük burun):
Büyük burunlu insanlar, yaptıkları işlerin, iş ortamına önemli bir katkısı olması gerektiğine inanan kişilerdir. Bu nedenle yönetici, iş adamlığı veya denetçilik gibi konumlarda verimli çalışırlar. Büyük burun, lider burnu olarak da bilinir.

Uzun burun (Gözlerin arasından burun ucuna kadar):
Uzun burunlu insanlar, çalıştıkları ortamların ve yöntemlerin kendi kontrolleri altında olması konusunda duyarlıdırlar. Yaptıkları işlerde öncelikleri belirleme ve işin hızını ayarlayabilme olanağı bulurlarsa daha verimli çalışabilirler.

Kısa burun (Bütün yüze oranla):
Bu kişiler bazı çalışanlar için çok zor görünen ayrıntılarla dolu bir görevde rahatlıkla başarılı olabilirler. Çok çalışmaktan hiçbir zaman korkmadıkları gibi, bir an önce işe girişmeyi ve işi bitirmeyi bilirler.

Uzun ve düz burun (Yandan bakınca uzun ve düz):
Bu kişilerin en önemli özelliği mantıklı çalışmaları ve uzun dönemli planları başarıyla yapabilmeleridir. Yeni fikirler bulmakta ve mantık çerçevesinde bu fikirlere liderlik etmede öne çıkan insanlardır.

İçbükey burun:
O gün hissettikleri işteki başarılarını doğrudan etkileyen kişilerdir. İş yerinde cesaretlendirildikleri zaman başaramayacakları çok az iş vardır. Bu kişiler duygusal olarak olumsuzluk hissederlerse, canları hiçbir şey yapmak istemeyecektir. Seçecekleri işlerde en çok aradıkları, sık sık beğenildiklerinin ifade edileceği bir ortam ve duygusal tatmindir.

Kemerli burun:
Sorunlara yaratıcı çözümler üretmek ve çözümleri korkusuzca uygulamak konusunda başarılıdırlar. Adeta bir verimlilik uzmanı gibi düşünür ve başkalarını yönlendirmekten hoşlanırlar. Düşünce yapısı olarak pratikliği benimsemişlerdir. Planlarının uygulandığını görmekten ve övgü almaktan büyük zevk duyarlar. Bir başka özellikleri de güzelliğe ve zarafete önem vermeleridir.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu yaz rengarenk takılar var
 İyi bir evlilikte kalite önemlidir
 Suni ilişkiler dönemi
 Erkek gibi ama çok seksi
 Kazakları çıkarmadan diyetinizi belirleyin
 Moda dünyasından Hollywood'a
 Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
 Altının değeri yükseliyor
 Olumlu düşünebilmenin sırları
 Huzurun kitabını yazan Türk
 Film tadında 12 ayrı öykü
 Zamanında canımı çok acıttılar
 Unutulmaz jönlerin muhteşem dönüşü
 Amerikan vizesi hikayesi
 Kadınların ve erkeklerin derdi aynı
 Güzel eller için parafin bakımı
 Terracota üçlüsü
 Moda dünyası toz pembe
 Dalga arıyorlar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Ortaya karışık
Gönülden merhabalar... Umarım...
KENAN ONUK
Cazda iki yeni albüm
41 kişilik St. Petersburg Filarmoni...
ŞAFAK KARAMAN
Dinler misin?
Masamın üstünde tüm hafta boyunca yine bir...
Halkın bağrından gelen kendine özgü bir film
Halkın bağrından gelen kendine özgü bir film
Bir tür etnik belgesel, bir kültürel araştırma, halkın içine dalıp,...
Cep telefonlarınız denize düşebilir
Fenerbahçe Pyramid Alışveriş Merkezi'nde, denizle burun buruna bir...
Aşçıların en temizi
Londra'da düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası'ndan pek çok ödülle...
Cihan Ünal'ın aşık kızı
Ünlü oyuncu Cihan Ünal'ın kızı Irmak Ünal ve Amerikalı damadı Taj, Hülya...
Dedelerimizi arıyoruz
Soyağacı oluşturmaya olan ilgi gün geçtikçe artıyor. İnsanların soyağacı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.