kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadında isteksizliğin çaresi var

Kadınlarda erkeklik hormonunun normalden az olması cinsel isteksizlik yaratıyor. Hormon takviyesi alan kadınların cinsel sorunları ortadan kalkıyor

Her erkekte kadınlık hormonu salgılandığı gibi, her kadında da düzenli olarak erkeklik hormonu salgılanıyor. Erkekte kadınlık hormonunun böbreküstü bezinde üretildiğini geçen haftaki yazımda belirtmiştim. Aynı şekilde, kadında da erkeklik hormonunun üretim yeri, böbreküstü bezidir. Kadında salgılanan erkeklik hormonu fizyolojik ihtiyacı kadardır, fazla salgılanması durumunda vücudun kendisi tarafından tahrip ediliyor. Böylece, aşırı yükselişi ve erkeklik belirtilerinin ortaya çıkması önleniyor. Erkeklik hormon seviyesi kadında normalin üzerinde olursa; kaslanma, kıllanma ve sesin kalınlaşması gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Herhangi bir hastalıktan dolayı, vücutta erkeklik hormonu üretiminin artması veya yüksek dozdaki erkeklik hormonunu tahrip eden mekanizmanın devre dışı kalması durumunda da, bu belirtiler görülüyor. Böyle durumlarda, bir hormon uzmanına (endokrinolog) gidip tedavi olmak gerekiyor.

GÜÇ VERİYOR
2001 yılında, Medical Tribune'de yayınlanan bir araştırmaya göre; normal sınırların üst seviyelerinde erkeklik hormonu olan kadınların kendini kabul ettirme, zorluklarla başa çıkma, istediğini elde etme karakterlerinin çok güçlü olduğu ortaya çıkmış. Yapılan test sonuçlarına göre; yukarıdaki özellikler ne kadar güçlü ise, erkeklik hormonu seviyesi de o kadar yüksek çıkmış. Burada anlatmak istediğim yükseklik, normal fizyolojik sınırlar içindedir. Normal fizyolojik seviyelerdeki erkeklik hormonunun varlığı kadına çok özel duygular veriyor, kendini iyi hissetmesini sağlıyor. Erkeklik hormonu seviyesi düşmüş kadınlar, sebebini anlatamadıkları bir mutsuzluğun içinde buluyorlar kendilerini. Kadındaki erkeklik hormonunun en önemli işlevlerinden biri; cinsel arzuyu uyandırmasıdır. Kadının cinsel arzularının şiddeti bu hormon yüksekliğiyle doğru orantılıdır. Cinsel ilişki sırasında, kadının orgazmı için en büyük yardımcı faktör, vücudundaki erkeklik hormonunun varlığıdır.

İSTEK UYANDIRIYOR
Erkeklik hormonunun kadınlardaki etkilerini incelemek için Amerika'da yapılan bir bilimsel araştırmada, yaşları 31- 56 arasında değişen ve çeşitli tıbbi sebeplerden dolayı yumurtalıkları ve rahimleri alınan 75 kadını üç gruba ayırmışlar. Birinci gruptakilere içinde hiçbir etkili madde bulunmayan bir preparat verilmiş. İkinci gruptakilere az, üçüncü gruptakilere daha fazla miktarda erkeklik hormonu ve her iki gruba da eşit miktarda kadınlık hormonu verilmiş. Bu hormonlar verilmeden önce hepsinin müşterek şikayeti, cinsel isteksizlik ve cinsel yaşamdan tatmin olamamakmış. On iki hafta sonra, verilen erkeklik hormonunun etkileri araştırılmış. Kanında erkeklik hormonu konsantrasyonu ne kadar yükselirse, kadınların cinsel arzuları da o kadar artmış. Cinsel ilişkiye girme sıklıkları ve orgazm olma dereceleri de aynı sıklıkta artmış. Erkeklik hormonu en yüksek olanlarda ise (üçüncü grup) cinsel fantazileri gelişmiş, normal cinsel ilişki dışında, mastürbasyona da başvurmuşlar. Bu da kadının cinsel yaşamında mutlu olabilmesi için vücudunda yeterince erkeklik hormonun üretilmesi ve bulunması gerektiğinin ispatıdır.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Fazla Kilolu Olmak Hamileliği Engelliyor
 Aşırı Zayıflık Adet Düzensizliği Yapıyor
 İçimizdeki Zehir (2)
 Tedavide Avrupa'yı Geçtik
 Diyabetle Yaşamanın Sırları
 Uyuşturucu Sanmasınlar Diye Tuvalette İğne Yaptım
 Çocukta Aşırı Kilo Şekere Davetiye Çıkarıyor
 İçimizdeki Zehir!
 Diyabetin Yarattığı Hastalıklardan Korunun
 Kadında İsteksizliğin Çaresi Var
 Gizli Diyabet De Belirti Verir
 Hellim Peynirinden Uzak Yaşıyorum
 Sık Ve Az Yiyin
 Türkiye'nin Şeker Haritası Çıkarıldı
Ben ne yaptım!
Kayınbiraderini tehdit eden adamın işyerini basan galerici...
Uzun yaşamın sırrı mevsimlerde
Japon Michio ve Avelino çiftinin, 50 yıl önce geliştirdiği...
Bir çift çorap için can verdi
Annenin acısı Bursa'da 11 yaşındaki Aslıhan, bir çift yeni...
Anne olmak istiyor
Anne olmak istiyor
Sosyetenin güzel kadınlarından Biricik Suden ile Mazhar...
Miami'de çalacak
Miami'de çalacak
Mankenliği ve oyunculuğu ikinci plana atıp DJ'liğe merak saran...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.