kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hediye seçmek artık kolay
Hediye seçmek artık kolay

Sevgililer Günü'ne az kaldı ve siz hala sevgilinize ne hediye alacağınıza karar vermediniz mi? Öyleyse sizin için derlediğimiz önerilerimize bir göz atın. İçlerinden biri mutlaka sevgilinizi mutlu etmeye yetecek.
Dünyanın dört bir yanında asırlardır kutlanan Sevgililer Günü, yüzyıllar önce aşk için kendisini feda eden St.Valentine'a adanmış. Sevgililer, yüzyıllar önce birbirinin adını yumurtalara yazıp suya atar, aşkları için elleriyle özel kartlar yaparlarmış.

Sevgililer Günü'nün tarihi ile ilgili pek çok efsane bulunuyor. Ancak bunların arasından en sevilen ve beğenilen hikayeye göre bu özel gün M.Ö. 4. yüzyılda kutlanmaya başladı. Her yıl belli bir günde düzenlenen festivalde kura çekerek eşleşen çiftler, gelecek yılın o gününe değin birbirinin sevgilisi olurmuş. Ancak genç sevgililer için düzenlenen bu özel günden İmparator Cladius rahatsız olmuş ve iyi savaşamadıkları gerekçesiyle sevgililerin birlikte olmasını ve evlenmelerini yasaklamış. Ancak St.Valentine isimli bir rahip, imparatordan gizli gizli genç çiftleri evlendirmeye devam etmiş. Bir gün imparator, bu durumu anlamış ve St.Valentine'ı idam ettirmiş. İşte, o gün bugündür kendisini başkaları için feda eden St.Valentine adına öldüğü gün olan 14 Şubat, zamanla tüm dünyada "Sevgililer Günü" olarak kutlanmaya başlamış.

Günümüzdeyse sevgiyi ifade etme tarzıyla birlikte sevgililerin bunu kanıtlama şekli de değişti. Artık sevgililer birbirlerini düşündüklerini, aşık olduklarını aldıkları çiçekler ve güzel hediyelerle kanıtlıyor. Yüzyılları boyu değişmeyen tek gerçek aşk. "Aşk"ı anlatmanın ve kanıtlamanın yollarından biriyse beklenmedik sürprizler yaparak, sevgilinizi şaşırtmak. İnsanlar birbirlerini şaşırttıkları ölçüde bağlanırlar. Sevgililer günüyse bu duyguyu adeta bir tören haline getiren yegane gün. O güne dair telaşlar haftalar öncesinden başlar. Sevgiliye ne hediye alınacak? O gün nasıl bir plan yapılacak? Aldığım hediye hoşuna gidecek mi?

Tüm bu sorular günler öncesinden sevgililerin kafasında dolaşmaya başlar. Herkes farklı olmak, farklı bir hediye almak için çırpınır, araştırır durur. Aslında en güzeli ona kendini özel hissettirecek bir hediye almak değil midir? Böyle bir günü hediyesiz geçirmek olmaz. Çünkü Sevgililer Günü yılın bir gününü beraber geçirmeniz için ayrılmış özel bir zamandır. Ona özel hediye bir tek gül de olabilir, onun çok istediği bir kazak da. Beraber yenen bir akşam yemeğinden sonra verilecek hediyeler onu çok mutlu edecektir. Bir de bu hediyeyi birlikte kalmak için ayarladığınız bir otel odasında verirseniz o günü sizden iyi kimse geçiremez.

Sevgililer Günü'ne bir hafta kala her yer kırmızı kalplerle dolmaya başladı. Bardaktan pijamaya, yastıktan oyuncaklara kadar üzeri kalplerle süslenen her hediye bugün için ideal olabilir. Bu tabii ki sevgilinizin yaşam tarzıyla ve beğenileriyle de doğru orantılı. Eğer uzun mesailere kalıyorsa, onu uyanık tutacak tek şey sizin hediye ettiğiniz kalpli kupayla içeceği sert bir kahve. Ya da soğuk kış günlerinde tüm gününü sokaklarda geçiren bir sevgiliniz varsa, onu sıcacık tutacak kırmızı bir atkı, işine yarayacak bir hediye olabilir. Bunların yanı sıra saat, cep telefonu, ayakkabı, kozmetik ürünleri her zaman beğeni toplayacak hediyeler arasında.

Sevgilinizi şaşırtmak istiyorsanız ona evcil bir hayvan almak da farklı bir seçenek olabilir. Eğer bir hayvanın sorumluluğunu alacak cesarete sahip biriyse kedi, köpek veya sevimli bir kuş onu mutlu edecektir. Daha ciddi kararları beraberinde getirecek bir hediye için hayal gücünüzün sınırlarını ve kredi kartınızın limitini zorlayarak tek taş bir yüzük de alabilirsiniz.

Dilek Sancılı

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Türk mühendisin başarısı
 Kısa...kısa...kısa...
 Doğu'nun huzurlu otelleri
 Roma'nın tarihi bu otelde yaşanıyor
 Ev dekorasyonu kanepeyle başlar
 Seçim Müzakereleri
 Hatlar Kesik
 Harlem Daveti
 Meleklerin Yastık Kavgası
 İstanbullu Rumlar eğlenceyi severlerdi
 Bahar modasının ayak sesleri
 Bir objeye tutkuyla bağlanabilirim
 Başarısı tescillenen uçak
 Kısa...kısa...kısa...
 Havada mil rekabeti
 İstanbul Rumları
 Afrodit'in ülkesinde yeni dönem
 Mobilyalarla dans
 Genç flüt ustaları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
THY'de herkes kral, problemler de
Türk Hava Yolları...
TURGAY NOYAN
Toplantının ardından
Amatör denizcilere katıldığım bir...
Vitamin eksikliği saçları döker.
Vitamin eksikliği saçları döker.
Yaş ilerledikçe saçların dökülme oranı da artar. Kadın erkek herkesin...
Huzursuz bacaklar depresyon yapıyor
Huzursuz bacaklar depresyon yapıyor
Yrd. Doç. Dr. Serhan Sevim ve arkadaşlarının yaptığı araştırmaya göre...
İdeallerim için bekledim
Tam sekiz yıl aradan sonra yeni albümü "Kıpır kıpır"la...
Herkes bildiği işi yapsın ben iyi baklava yaparım
Sözü kadar kendi de iddialı. Karaköy Güllüoğlu'nun sahibi Nadir Güllü...
Dört mevsime tek ayakkabı
Bir ayakkabı düşünün, ister terlik ister çizme olarak bütün yıl...
Fotoğraflar artık dijital
Dijital çağla birlikte fotoğraf filmleri de kullanılmaz oldu. Artık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.