kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzel şarkıcının yeni albümü onu anlatıyor
Yeniden Norah Jones

İKİNCİ albümü "Feels Like Home"la bir kez daha listeleri sarsan güzel şarkıcı Norah Jones "Bu albüm beni daha çok yansıtıyor" diyor.


***

Güzel şarkıcının yeni albümü onu anlatıyor

Norah Jones yeni albümü "Feels Like Home"un 8 Grammy kazanan ve 18 milyon satan ilk albümünden daha büyük başarıya imza atmasını bekliyor
İlk albümüyle hiç beklemediği bir başarıya ulaşan ve artık tüm dünyanın tanıdığı bir yıldız olan Norah Jones, ikinci albümüyle de büyük çıkış yaptı. Şimdi en çok merak edilen "Feels Like Home" adlı bu albümün, ilki kadar başarılı olup olamayacağı. Jones, ilk albümü çıktığında, bunun kaliteli bir caz sound'una sahip olduğunu düşünüyordu ve en büyük hayali ise 20 bin satmasıydı. Çünkü hayali gerçekleşirse plak şirketi Blue Note ona bir albüm daha yapabilirdi. Ancak "Come Away with Me", Jones'un tahmin ettiğinden kat kat daha fazla ilgi gördü. 2 milyonu İngiltere'de olmak üzere, 18 milyon sattı ve 8 Grammy kazandı. Tüm bu yaşadıkları karşısında şaşkına Jones da şaşkına dönmüştü. Mütevazılığıyla da tanınan şarkıcı buna hazır olmadığını şu sözlerle itiraf ediyor: "Albüm bir hafta içinde 10 bin sattı. Bundan sonra satışlar katlanarak arttı. Bu başarı beni rahatsız etti. Çünkü, o benim ilk albümümdü ve hatalarla doluydu. Yine de tabii ki insanların onu beğenmiş olmasına çok sevindim. Albümümle gurur duydum ama müziğim üzerine çalışmaya devam ediyorum."

PRODÜKTÖRÜ MARDİN
Jones'un yeni albümü "Feels Like Home" yavaş parçalardan oluşuyor. Güzel şarkıcı, bu albümde de yine aynı ekiple ama daha iyi bir sonuç çıkardı. Prodüktörlüğünü Arif Mardin üstlendi. Grubu da albümde bulunan 13 şarkının hemen hemen hepsinde çaldı. Yakaladıkları mükemmel uyum da yarattıkları şarkılardan belli oluyor. "İlk albümüm tuttu diye, ikincide de aynı şeyi yapmam yanlış olurdu. Bu nedenle kendimi geliştirdim. Tabii ki insanların bunu beğenmesini bekliyorum. Beğenmezlerse mutsuz olurum. Çünkü bu albüm beni daha çok yansıtıyor." Ününe pek alışamamış bir yıldız Norah Jones. O Manhattan sokaklarında insanlar arasında dolaşmaktan mutlu olan biri. 25 yaşında ve hafta sonları arkadaşlarıyla dışarı çıkıp bira içmeyi seviyor. "Şimdi kendimi daha çok bulmuşum gibi geliyor. Fotoğraf çekilirken veya televizyona çıkarken, olabildiğimce güzel gözükmeye çalışıyorum. Bu bence normal bir davranış. Ama bunu her an yerine getirmem gereken bir görev olarak görmüyorum. Ben Britney değilim. Zaten ben o yoldan gitmek isteyen bir şarkıcı da değilim. Bugüne kadar hiç kimse benim görünüşüme veya imajıma karışmadı."

RAVİ SHANKAR'IN KIZI
1979 yılında New York'da doğan şarkıcıyı annesi büyütmüş. Babası Ravi Shankar'ı ise hayatı boyunca yılda birkaç kez görürmüş. Hatta bir dönem 10 yıl boyunca hiç görüşmediklerini dile getiren Jones, şimdi babasıyla çok iyi anlaşıyor. Güzel şarkıcı 4 yaşındayken annesiyle Teksas'a taşındı. Orada geçirdiği çocukluğu sayesinde kazandığı, kelimeleri uzatan Teksas aksanı da ona ayrı bir seksi hava katıyor. Jones 10 yaşına geldiğinde pek çok çocuk gibi kendini heavy metal'e kaptırmıştı. Metallica ve Nirvana'nın en büyük hayranlarından biriydi. İlk erkek arkadaşı onun caza olan ilgisinin artmasına sebep oldu. Kuzey Teksas Üniversitesi'nde iki yıl caz piyanosu eğitimi aldı. "Liseden bu yana bir caz piyanisti ve şarkıcısı olmak istiyordum. Billie Holiday'i çok severdim ve onun gibi şarkı söylemek istiyordum. Bill Evans gibi piyano çalmak istiyordum. Sonra bir yaz New York'a geldim ve bir daha eve dönmedim. Bu arada tuttuğum evin kirasını çıkarmak için bazı yerlerde şarkı söylemeye başladım." Bu dönemlerde Jones, albüm çıkarma teklifi aldı ve kısa zaman içinde yıldızı parladı. Artık bundan sonra hiç çalışmasa da kendine yetecek kadar çok para kazandığının farkında. Ama bu parayla ne yapacağını düşünmeyi pek tercih etmiyor. Yapımı hala devam eden bir apartmanı var. Bunun içinde büyük bir stüdyo da bulunacak. Tüm bu başarılarına paralel olarak Jones'un aşk hayatı da yolunda. Kendisinden 10 yaş büyük basçısı Alexander Lee ile birlikte ve birbirlerinin esin kaynağı olduklarını söylüyor. "Biz şarkı sözü yazmaya beraber başladık. İkimiz de birlikte olmadan önce söz yazmıyorduk. Müzikal birlikteliğimizle ilişkimiz aynı anda başladı. O hala benim müzikal partnerim, beraber yaşıyoruz ve aldığım tüm kararlarda benim en büyük danışmanım."

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Engellilere özel taksi hizmeti
 Amerika'da bir Türk hakem
 Zorla baba olunmaz
 Bu köpekler sınav şampiyonu
 Ajanda
 Dünyanın dört bir yanından belgeseller
 Havalı şehir bebekleri
 Sevişmek için en güzel bahane
 Başka türlü bir aşk gazetecilik
 Bu mağazada para değil sevgi geçiyor
 Oscar için çirkinleşiyorlar
 Yeni evliler gözetleniyor
 Göklerden gönüle müzik
 Kitaptan Satırlar
 Ünlülerden "aşk"a mektuplar
 Az makyaj sade güzellik
 Aşk dolu bir gün için unutulmaz alternatifler
 Yüzün şifresini çözün insanları iyi tanıyın
 Lösemili çocuklar kenti
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bugün iki ufaklığı güneşle tanıştırdım
Bu sabah...
Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
Aylin Sarıgül imajını değiştirdi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eşi Aylin Sarıgül yeni...
Altının değeri yükseliyor
Altının değeri yükseliyor
Dore son yıllarda tahtını lameye devretmişti ama bu yıl moda...
Hayat üzerine ipuçları
Zeki Demirkubuz, Dostoyevski ve Camus'ya hayranlığını bir kez daha...
Soğuk iklimin gençleri
Genç bir kısa film ustasının ilk filmi olan "Buzdan Hayaletler",...
İzmir'de balık keyfi başkadır
Buranın en büyük ustalığı ızgara olsun, tava olsun balıkları gereği gibi...
Sabah kafe akşam kulüp
Anadolu yakasındaki Lyra, günün her saatinde müşterilerine sınırsız hizmet...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.