kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tek tek tasarladı şimdi sıra defilede
Tek tek tasarladı şimdi sıra defilede

Çanta tasarımcısı Nil Göksel özgün tasarımlarıyla bu sektöre yeni bir soluk kazandırmaya çalışıyor. Mağaza açmayı planlayan Göksel'in en büyük hedefi bir çanta defilesi düzenlemek.
Tekstil alanında dünyaca ünlü moda tasarımcılarımız olmasına karşın, bazı alanlarda hala taklitçilikten öteye gidemediğimiz de bir gerçek. İşte bu alanlardan biri de çanta sektörü. Şöyle bir alışverişe çıkıp vitrinlere baktığınızda Gucci, Prada, Louis Vuitton gibi yabancı markaların birinci kalite taklitlerini görmek mümkün.

Böyle olunca da herkesin kolundaki çantaların birbirine benzemesine şaşırmamalı. Tabii bu düzene bir dur deyip, sektöre yeni bir soluk kazandırmak için çabalayanlar da yok değil. Yaptığı özgün çanta tasarımlarıyla ödüller alan Nil Göksel de bunlardan biri. O aslında tekstil tasarımcısı. Tekstil sektörünü bıraktıktan sonra bir süre Shoe&Me mağazasının çanta departmanında görev yapan Göksel, yaptığı tasarımlarla dikkat çekmeyi başarmış. Bu sayede Ezgi Ajans'ın düzenlediği Uluslararası Deri Günleri Fuarı'na davet edilmiş:

"Bu benim için çok güzel bir fırsattı. Deri Günleri'nde daha çok mont, kaban tasarımları görücüye çıkıyor. Ben çanta alanında tektim. Herkesin çok ilgisini çekti. Sonra başka fuarlar takip etti ve firmaların kapılarını çalmaya başladım. Vivid, Derin gibi mağazalara çanta verdim. Polo Deri için koleksiyon hazırladım."

KENDİ MARKASINI YARATTI
Kendi yaptığı tasarımları Bag&Bags markasıyla piyasaya süren Nil Göksel'in geleceğe yönelik planları arasında bir mağaza açmak ve bir çanta defilesi yapmak var. Tabii bu hayallerini gerçekleştirebilmek için de sponsora ihtiyaç duyduğunu söylüyor:

"Mağaza açmak istiyorum. İtalya'da Gucci nasılsa Türkiye'de de Bag&Bags olsun. Güzel bir dekor, vitrinde bir çanta, içerde 15-20 model. Bana gelen desin ki, 'Nil'den aldığım çanta bir tek bende ya da en fazla beş kişide olacak.' Yani kupon mal olacak. Tabii ki müşteriler için de ayrı koleksiyonlar çalışılacak. Pek çok firma yurtdışından katalog alıyor. Hep kopya. Gucci bunu yapmış, Louis Vuitton şunu yapmış, hemen bizim vitrinlerde görebilirsiniz. Neden biz tasarlamayalım? Projem Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan bir proje. Bir çanta defilesi yapmak istiyorum. Gerçekleştiğinde eminim çok ses getirecek. 1 saatlik bir defile olacak, en az 70-80 model yer alacak. Şu sıralar bir sponsor arayışı içindeyim."

Tasarımcı kavramına yabancı olan bir sektörde bir şeyler yapabilmenin çok zor olduğunu söylüyor Göksel: "Beş kişinin işini yapmak çok zor. Hem model hazırlayacaksın, hem piyasayı takip edeceksin, hem malzeme bulacaksın, hem müşteri bakacaksın. O kadar yoruluyorum ki." Karşılaştığı zorluklara rağmen yılmadan yoluna devam eden tasarımcı, bu yönüyle Dünya Gazetesi'nin 2002 Yılı Girişimci İşkadını ödülünü de almış. Tasarımlarını yaparken dünya trendlerini gözönünde bulundurduğunu söyleyen Nil Göksel, sezonluk hazırladığı koleksiyonlarında aksesuarlarla farklılık yarattığını da ekliyor. Göksel'in 'şimdilik' bir mağazası yok. Küçük ofisinden işlerini yürüten Nil Göksel'e "fnilgoksel@yahoo. com" mail adresinden ulaşmak da mümkün.

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Unutulmaz jönlerin muhteşem dönüşü
 Amerikan vizesi hikayesi
 Kadınların ve erkeklerin derdi aynı
 Güzel eller için parafin bakımı
 Terracota üçlüsü
 Moda dünyası toz pembe
 Dalga arıyorlar
 Daha seksi daha kadınsı
 Ajanda
 New York geceleri İstanbul'da yaşanıyor
 Aşk diye bir şey var mıdır?
 Onların ilham kaynağı tanrıçalar
 Hem çocuklar, hem çocukluğu için yazdı
 Mesleğine aşkla bağlıydı
 Anadolu kadınının sandığına nur yağdı
 Şifalı lezzetler
 Yenilikleri takip edin
 Bohem hayatın başkenti ASMALIMESCİT
 Beni zorla gördürecekler
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
KENAN ONUK
Bir büyük opera daha: Il Travatore
Guiseppe Verdi'nin...
ŞAFAK KARAMAN
İşte sanatçı bu
Sanatçıların Başbakan Recep Tayyip...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Kâzım'a lâzımlık lâzım
Benle iftihar...
Bir düş gibi gelip geçen kadın
Bir düş gibi gelip geçen kadın
"Neredesin Firuze?" her şeyden önce yer yer absürd, her zaman kıpır...
Kış bahçesinin farklı lezzetleri
Nişantaşı'nda Abdi İpekçi Caddesi'ne bakan restoranlar içinde en...
Sevişmek için en güzel bahane
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülkede yapılan araştırma 40 yaş...
Başka türlü bir aşk gazetecilik
Ne dişiliğini öne çıkardı ne de ilişkilerini... Sadece yazdı. Babıali'de...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.