kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyayı fethetti sıra federasyonda
Dünyayı fethetti sıra federasyonda

'2003'ün en iyi bilardocusu' ödülüne layık görülen Semih Saygıner, 217 elmasla süslü kupasını Belçika Güzeli'nin elinden aldı. Saygıner'in gözü şimdi Türkiye Bilardo Federasyon Başkanlığı'nda.

Türkiye'de bilardonun bir spor dalı olarak görülmesini sağlayan Semih Saygıner, Adapazarı'ndan tek başına çıktığı bilardo yolculuğunu, dünyanın zirvesine taşıdı. Ama artık şampiyonluklar ve dereceler geride kaldı onun için. Çünkü Saygıner, 'Dünyanın En İyi Bilardocusu' olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı. 73 ülkenin bilardo federasyonunun bir araya gelerek, ilkini 2 yıl önce yaptığı seçmelerde, geçtiğimiz yıl için 'Dünyanın En İyi Bilardocusu' ünvanına Saygıner'i layık gördü. 2003 yılının en iyi bilardocusu seçilen Saygıner, 7 Şubat'da 217 elmasla bezenmiş 15 kiloluk kupasını alarak, dünyayı bir kez daha kendine hayran bıraktı. Başarılı bilardo ustası Semih Saygıner'in şimdiki hedefi ise Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanlığı. Kasım 2004'te yapılacak seçimlerde başkanlık için adaylığını koyacağını söyleyen Saygıner, "Türkiye'de bilardo ligi dahi yok. Federasyonun başına geçtiğimde onlarca Semih yetiştireceğim. Bilardoda da adımızı zirveye taşıyacağız" diyor. Saygıner, kupasını almak için gittiği Belçika'nın Anvers kentinde düzenlenen törende, dünya ikincisi seçilen Blondeal ile yaptığı maçı da kazanarak aynı gün içinde 'Süper Kupa'ya da layık görüldü.

ÇOK KIZGIN
Federasyon Başkanı Faruk Yüksel'in, "Semih Saygıner bilardoya başladığında maddi sıkıntı çekiyordu. Federasyon ona sahip çıktı, başarısında bizim de payımız var" sözlerine sinirlenen Saygıner, Yüksel'e ateş püskürüyor. Federasyonun yaptığı işlerin fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen ödüllü bilardocu, "Ben buralara tırnaklarımla kazıyarak geldim. Faruk Yüksel bilardo adına 7 yıldır hiçbir şey yapmıyor. Türk bilardosu, ben geldiğimde zıpkın gibi yukarıya fırlayacak. Belki bu süre içinde klasman düşerim ama kazanan Türk bilardosu olur" diyor. Türkiye'de bilardo ligi olmadığı için Hollanda liginde 9 yıl oynayan ve buradan Portekiz'e transfer olan Saygıner, 2004'de Porto takımı için ıstakasını konuşturacak.

'BENİ KULLANIN DEDİM'
Faruk Yüksel göreve geldiğinde kendisine giderek "Benim yeteneğimi kullanın" dediğini söyleyen Saygıner, "Bir sürü proje üreterek başkana bunu ilettim. Bunlardan biri de şuydu: Kadın ve erkek, Türkiye'nin en renkli bilardocularını toplayalım, ben de bu işin şov kısmını üstleneyim, halkın dikkatini bilardoya çekelim" dedim. Bana kimse kulak asmadı. Onların amacı koltukta oturmak, bilardoya yararlı olmak değil" diye konuşuyor. Saygıner, Avrupa Şampiyonası'nın 3 yıl üst üste Türkiye'de yapıldığına dikkat çekerek, federasyonun bu konudaki ilgisizliğine de değiniyor ve "Her üç organizasyon da tam bir fiyaskoydu. 2002'de, şampiyonanın başlamasına 15 gün kala maçların nerede yapılacağı dahi belli değildi. Federasyon bu işin basın lansmanını ve organizasyonunu yapamıyor. Bu mudur federasyon başkanlığı?" sözleriyle isyan ediyor.

BAŞBAKAN'IN ÖNERİSİ
Geçen yıl İspanya'da dünya şampiyonu olduktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, "Yerine birilerini yetiştir. Sen bu iş için biçilmiş kaftansın" dediğini söyleyen Saygıner, "Başbakanın makamına öyle paldır küldür girilmez. Yazılarla projelerle gidilir. Ben de başkan olursam, bunları yapacağım. Organizasyon çok önemli. Basınla ilişkilerim çok sıcak olacak. Yurtdışındaki turnuvaların kasetlerini çekip buraya getirteceğim. Federasyonun görevi, başarıları halkla buluşturup sporcuları bu işte sponsor bulabilecek duruma getirmektir. Şimdiki federasyon bunlardan bihaber" diyor.

BİR FOTOĞRAFI BİLE YOK
Dünyanın bir numaralı bilardo ustası, Uzakdoğu dahil dünyanın her yerinde tanındığı halde Türkiye Bilardo Federasyonu'nda bir fotoğrafı dahi bulunmadığını sözlerine ekleyerek, "Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bir almanak hazırlayacakmış. Federasyondan resmimi istemişler. Federasyondan beni arayıp fotoğraf istediler. Ülkesine bu kadar başarı kazandırmış bir sporcunun kendi federasyonunda resmi yok!" diye konuşuyor.

'Kim benim kahrımı çeker?'

Saygıner, aynı başarıyı evliliğinde gösteremediğini söylüyor. Ünlü bilardocu, "Evliliği yürütmek zor. Ben bunu yaşadım ve boşandım. Bence insanın evliliği işiyle barışık olmalı. Benim için bu çok zor. Eşim arayıp 'Neredesin?' diye soracak, ben de 'Tobago'dayım hayatım, bir sayı alıp geliyorum' diyeceğim... Hangi kadın böyle bir erkeğe katlanır ki?" diyor.

Özlem YURTÇU - Ali ESER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kısırlığın İlacı Göbek Dansı
 Menderes'in aşkı Cindoruk'u kızdırdı
 8 yaşından önce TV izletmeyin
 atv'den yeni dizi YADİGAR
 İşte Akademi'nin hocaları
 2003'ün en yürekli kadınları belli oldu
 Merkez Reklam, otomotiv devlerini buluşturdu
 Hamsili pizza ve burger yapıldı
 Dünya modasının PATRONİÇELERİ
 Kalp kazanma öyküleri
 Sevgi Sözcükleri
 Küçülmüş kazakları böyle değerlendirin
HAKAN & UTKU
Marifet kumpanyalarının esbabı mucibesi
Her kanalda...
AYŞE TÜTER
Patatesli piliç
Bir adet yumurtayı çırpın, taze soğan,...
Kartal'da mazot yüklü tanker faciası 9 Ölü,27 Yaralı
İstanbul Kartal'da mazot yüklü bir tanker yokuş aşağı inerken...
"Tanker patlasaydı Kartal havaya uçardı"
İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan tankerde 20 ton mazot bulunduğunu...
Gaspçılar yol kesip 20 bin dolar çaldı
İki motosikletli dün trafikte seyreden bir aracın camını kırdı ve...
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Avşar bu yıl 1 trilyon 371 milyar lira vergi verecek
Hülya Avşar, bu yıl yine rekor düzeyde bir vergi ödeyecek. Avşar,...
Müzikte anne-oğul dayanışması
Müzikte anne-oğul dayanışması
Yeni albümü için stüdyoya kapanan Sezen Aksu şarkılarının sözlerini...
Kız annesi olacak
Kız annesi olacak
Dünya'nın en ünlü top modellerinden 5 aylık hamile Heidi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.