kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de 'aday bunalımı'
CHP'de 'aday bunalımı'
17 ilde daha CHP adayları açıklandı

CHP'de 'aday bunalımı'

Adana adayı Özülkü'nün 'Şirinler Çetesi' ile birlikte gözaltına alındığı ortaya çıktı. Konak eski Belediye Başkanı Mehmet Sarışın istifa etti.

AKP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı aday belirleme takviminin sona ermesinden iki gün önce adaylarını açıklarken, CHP iç çekişme yüzünden bazı adayların belirlenmesini son güne bıraktı. Dün gece geç saatlere kadar süren aday tespitinde büyük sıkıntılar yaşandı. Adana'da hakkında çeşitli iddialar bulunan Bülent Özülkü'nün aday gösterilmesi ve Ankara'nın Çankaya İlçesi Belediye Başkan adaylığı tartışmalara neden oldu. İzmir'de ilçe belediye başkanlarını Ahmet Piriştina'nın tek başına belirlemesi istifa getirdi. Konak eski Belediye Başkanı Mehmet Sarışın istifa etti.

ADANA KAVGASI
CHP'de dün gece geç saatlere kadar süren Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, sık sık karşı karşıya geldi. İlk önemli sorunlardan biri Adana'da yaşandı. MYK'da ilk olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için TÜSİAD üyesi Sanayici ve İşadamı Mithat Topal'ın aday gösterilmesi üzerine CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan partiden istifa edeceğini bildirdi. İstifa tehdidi üzerine Eşref Erdem kararın yeniden görüşülmesini isteyince bu sefer de oylamadan, Bülent Özülkü adı çıktı. Sav bu karara karşı çıkarak, "Bu parti böyle geçmişi şaibeli bir adamı taşıyamaz. Yanlış yapıyorsunuz" uyarısında bulundu. MYK üyeleri Eşref Erdem, Fuat Çay ve Mehmet Sevigen, Özülkü'nün adaylığına destek verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Özülkü'nün beş ayrı dosyadan yargılandığı ve 2001 yılında çeşitli suçlamalar nedeniyle gözaltına alındığı toplantıda gündeme getirildi. Özülkü'nün tehdit, yaralama, adam öldürme, şantaj ve kara para suçlamalarıyla ilgili olarak bir hafta gözaltında kaldığı, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığı da öne sürüldü.

İSTİFA RESTİ
Diğer tartışma ise Ankara Çankaya Belediye Başkan adaylığında çıktı. Çankaya'da mevcut başkan Haydar Yılmaz, aday gösterilmeyeceği duyumunu alması üzerine 'partiden istifa ederim' uyarısında bulundu. CHP yönetiminin eski Dışişleri bakanlarından Turan Güneş'in kızı Ayşe Ayata'ya adaylık teklifi kabul görmedi. Aday olarak destekledikleri Levent Gök'e, Genel Sekreter Sav'ın karşı çıkması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Erdem ile Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen istifa ettiklerini belirterek MYK toplantısını terk ettiler. Tarafları odasına götürerek uzlaştırmaya çalışan Genel Başkan Baykal da başarılı olamayınca adayın tespiti konusunda yetkinin MYK'ya verilmesi kararlaştırıldı.

YÜKSEL AÇIKLAMA YAPTI
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise düzenlediği basın toplantısıyla Genel Merkezi ile İzmir'in aday tespitinin "örtüşmediğini'' söyledi. Dün sabah saatlerinde basın mensuplarına "İstifa ediyorum. Yönetim Kurulu ile toplandıktan sonra bunu basına açıklayacağım'' diyen Yüksel, "İstifayı düşünerek geldim. Ancak il yönetim ve ilçe başkanları arkadaşların yazışma işlemlerinin yerine getirilmesi için, 2 güne daha ihtiyaç olduğunu bildirdiler'' dedi.

17 İLİN ADAYI AÇIKLANDI
CHP PM'nin toplantısında belirlenen il belediye başkan adaylarının isimleri şöyle:
Adana Bülent Özülkü,
Ankara Yılmaz Ateş,
İstanbul Sefa Sirmen,
Antalya Ertuğrul Dokuzoğlu,
Diyarbakır Kenan Aksu,
Ağrı Selahattin Aydın,
Bitlis Salih Aşit,
Çankırı Hakkı Tarhan,
Elazığ Orhan Şimşek,
Iğdır Aydın Deniz,
Van Şükrü Ertan,
Tunceli Hasan Korkmaz,
Trabzon Volkan Canalioğlu,
Şırnak Kemal Uğur,
Manisa Hakkı Bayraktar,
Kırşehir Levent Akça,
Amasya Sefa Özkök.

Fatih ERTÜRK

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Uzanlar'ın çiftlik evi cephanelik gibi çıktı
 Kadir Topbaş başkan gibi
 Aksu'nun amca oğlu CHP adayı
 Arınç, boş kadehler için özür diledi
 Türkeş'in damadı Ankara adayı
 11 aylık hapis cezası olan başkan yine aday
 Ankara'ya anket önerisi
 AKP'nin promosyon ürünleri el yakacak
YAVUZ DONAT
Satır arasındaki şifre
Cumartesi, öğle...
 atv 14.00
"Son Bir Şans Ver"
 atv 15.10
"Sana Mutfağı"
 Star 15.00
"Hayat Treni"
 Star 16.10
"Görevimiz Tehlike"
 Kanal D 16.20
"Tom ve Jerry"
 TRT 1 14.25
"Damak Tadı"
Cinayet gibi kazaya trilyonluk tazminat
Deplasmana giderken trafik kazasında kaptanını yitiren Gazi...
Aldatan âşığa işkenceli 'ölüm cezası'
Birlikte yaşadığı Emin Kaya’yı, uykuda bağladıktan sonra cinsel...
Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum
Bir şişeden sonra sarhoş oluyorum
23yıldır sanat dünyasının içinde bir isim Nurseli İdiz. Tiyatro...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.