kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güçbirliği İstanbul'a hazır
Güçbirliği İstanbul'a hazır
CHP İstanbul'da en az 20 ilçe alırdı
İttifakın ayak sesleri Çukurova'ya indi
İzmir'in kalbi solda atıyor
Ufuk Uras: İthal adaylığa karşıyım
İttifakın Belirlenen İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları

Güçbirliği İstanbul'a hazır

Sol ittifak İstanbul'da da oldukça iddialı. İlçe adaylarını genel merkez değil, yerel platformlar belirliyor. DEHAP da SHP adı altında seçime giriyor İTTİFAKIN İstanbul'da iddialı oldukları ilçelerin başında Bağcılar, Sarıgazi, Ümraniye, Tuzla, Büyük ve Küçükçekmece, Esenyurt ile Eminönü geliyor.

SOLDA güçbirliğini oluşturan partiler 28 Mart Yerel Seçimleri'nde çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illerinden oluşan 13 ilin Belediye Başkanlığı'nı kazanacaklarına inanıyor. Ancak sol ittifakın iddiası, sadece azımsanmayacak kadar çok il başkanlığını kazanma inancıyla sınırlı değil. İttfakın kurmayları, Türkiye genelinde birçok ilçe belediyesi başkanlıklarını da 'biz kazanırız' diyor. Adana, Mersin, İzmir gibi Büyükşehirlerin birçok ilçesi için sol güçbirliği en güçlü aday gibi görünüyor. Ama ittifakın büyük hedefleri içinde İstanbul da yer alıyor.

HER YERDE KAZANIRIZ'
İSTANBUL'DAKİ üye sayılarının 5 bin olduğunu da hatırlatan EMEP İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, demokratik güç birliğinin her yerde şansı olduğunu savunarak, "Türkiye'nin her yeri ızdırap çekiyor. Kendimizi iyi anlattığımız zaman alınmayacak yer yok. Her yerde şansımız var" diyor. "Kar yağınca İstanbul'u gördük" diyen Kılınçaslan "İstanbul'da kar yağınca onların süslü püslü sistemi ortaya çıktı. Bunun yanı sıra depreme yönelik önlem yok. Sel oluyor insanlar ölüyor. İnsana değer verilmiyor. Piyasa ekonomisi içinde nasıl kar yapalım düşüncesi var" diyerek Megakent için iddialarını ortaya koyuyor.

ALAN BOŞALTMA SİSTEMİ
İSTANBUL'UN Tuzla, Kağıthane ve Esenler ilçeleri EMEP için, Üsküdar, Büyükçekmece, Beyoğlu, Maltepe, Zeytinburnu, Kavaklı Beldesi'nde ÖDP için alan boşaltması yapılacak. Güçbirliği böylece hangi ilçede hangi parti güçlüyse o partinin adayına yol açacak. ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, 28 Mart yerel seçimleriyle AKP Hükümeti'nin uyguladığı yanlış sosyo-ekonomik politikalarına barikat oluşturulacağını belirterek, "AKP'nin hükümetteki politikalarını yerellere taşıyacağı anlaşılan adaylara karşı, küreselleşme mağdurlarının programının üzerinden bir karşı duruşun ortaya konmasıdır" diyor. Bu birlikteliğin tüm il, ilçelerde bir enerji, umut ve coşku oluşturduğuna dikkat çeken Tutal, "Örgütlere bir heyecan geldi. Siyasetle ilgilenmeyenler bile daha aktif hale gelerek çalışmaya bile başladı. Birçok insan bizlerden çalışmak gönüllü çalışmak için görev talep ediyor" şeklinde konuşuyor.

AKP BELEDİYELERİ İŞİN CİLASINDA
AKP'NİN
yerel politikalarını işin temelinden çok cilası ve ambalajına yönelik olduğunu söyleyen Tutal, AKP'li belediyelerin işin temeline yönelik yaklaşımlardan uzak olduğunu savunan Tutal, anakent seçimlerinde belirleyici bir konunun da tüpgeçit konusu olduğunu hatırlatarak, "İki yakayı birleştiren köprülerin durumu belli. AKP'lilerin bir ulaştırma politikası bile yok. '3. Köprüye karşıyız, İstanbul'da ulaşım politikamız şu olmalıdır. Bunun da doğru aracı tüpgeçittir' diyemiyorlar. Bu konunun Büyükşehir seçiminde belirliyeci unsur olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

TABAN DAHA ÖNCE BİRLEŞTİ'
SHP
İstanbul İl Başkanı Eyüp Altaylı, Demokratik Güç Birliği'nin genel merkezlerin, genel başkanların talepleri üzerine değil tabandan gelen istekler doğrultusunda oluştuğunu belirterek, "En sağlıklısı da bu. Daha genel merkezler birbirine teklif götürürken, düşünce halindeyken birçok ilçede insanlar kendiliğinden biraraya gelerek bu birlikteliği sağladı. Bence doğru olanı da bu. Bu işin ümit verici olmasının sebebi de bu" diyor. "Güç birliğinin ilkesi kurumsal birleşmedir" diyen Altaylı, birlik sonrasında olabilecek riskler, uyuşmazlıklar için de, "Bu bir terbiyedir, eğitim ve kültür meselesidir. Artık birbirimizle anlaşma kültürüne ulaşmalıyız. Tabi ki zorlukları vardır. Ancak zorluklar var diye bu ülkeyi karanlıklar ülkesi haline mi getirtelim?" şeklinde konuşuyor.


Pervin Metin Nebahat Koç

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sizin için çalışacağım
 Bir İslamcı'nın itirafları
 Kocasına uzaydaki yıldızı hediye etti
 'Matematik'i mat edin
 Özet Haber
 TRT iktidarın borazanı gibi'
MEHMET TEZKAN
'İyi ki devleti ele geçirememişiz'
Taban tabana zıt olan...
EMRE AKÖZ
Semih Balcıoğlu usta artık Sabah'ta çiziyor
Semih...
UMUR TALU
Sosyal ile Hıristiyan Demokrat
Türkiye, Avrupa Birliği...
MUHARREM SARIKAYA
Solda 'gizli' eylem birliği
Geçmiş seçimlerde olduğu...
Yok aslında farkımız!
Genç, dinamik yeni siyasetçilerden verilen vaatlere kadar komşu...
Avrupa Birliği'nin en 'iyimserleri' Türkler
BU yıldan umutluyuz, hükümete ve orduya güveniyoruz, AB'yi...
Hisse almam yasak
Hisse almam yasak
Aziz Yıldırım, büyük ilgi gören ve kısa sürede müthiş bir çıkış...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.