kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yasemin Taskin @ SABAH
 

Çikolata Terapi

Sütlü, portakallı ya da kahveli... Sevdiğiniz çikolata türü karakterinizi açıklıyor

Bir çikolata modasıdır gidiyor. Roma'da yabancı basın merkezinde çikolata tatma gününün yanı sıra karnaval da çikolata temasında gelişecek. Bu arada Torino'da 2 günlüğüne çikolata borsası kuruldu. İtalyan çikolata üreticileri dünya pazar paylarını artırmaya kararlılar. İtalya 92 bin 713 ton çikolata ihraç ediyor. Avrupalılar'ın yanı sıra İsrail, Arap Emirlikleri, Lübnan ve ABD de yeni müşterilerin arasında. Torino'da 5 ile 14 Mart arasında da çikolata bayramı düzenlenecek. Gösteri, müzik, dans ve oyunlar çikolata teması etrafında gelişecek. Üreticiler bu faaliyetlerinin yanı sıra bir de "Yediğin çikolatayı söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" gibi bilimsel (?) araştırmaları da ortaya çıkardılar. Beyaz, sütlü, fondente çikolatanın yanı sıra çikolata kağıdını açma biçiminiz de kişiliğiniz hakkında ipuçları veriyor. Benim aklım karıştı. Yediğim çikolataya göre ben de gizli bir ben keşfettim. Bir de siz bakın: Çikolata terapi analizine göre beyaz çikolata yiyenler kararlarını uzun uzun düşündükten sonra alıyorlar ve sonuna kadar götürüyorlar.

SÜTLÜ SEVENLER
Sütlü çikolatayı geçmişin hatırası ile yaşayan ve çocukluğunun tatlı düşleri ile avunanlar tercih ediyor. Fondente çikolata ise girişimciliğin, ataklığın simgesi, geleceğe aktif ve umutla bakanların çikolatası. İş bu kadarla da bitmiyor. Portakallı çikolatayı seviyorsanız bencil değilsiniz ve hayatta önemli hedefleriniz var. Kahveli çikolata sevenler açık zihniyetli ancak sabırsız ve asabiler. Zencefilli çikolata enerjik insanların, hırslıların tercihi, naneli çikolatanın tüketicisi ise "hayat bir değişim ve harekettir" felsefesinin sahibi. Çikolata ve davranış biçimlerinin cıcığı çıkarılmış vaziyette. Çikolata tatlarına göre kişilik analizlerinden sonra şekillere göre analiz başlıyor. Yuvarlak çikolatayı tercih edenlerin arkadaş canlısı olduğu, dikdörtgen çikolatayı tercih edenlerin mantıklı olduğu, üçgen şekilde çikolata yiyenlerin ise "yapmak, değiştirmek, girişimde bulunmak" gibi 3 parolası olduğu analiz sonuçlarından çıkıyor. Bunları öğrendikten sonra benim aklıma "kişiliğine göre çikolata ye", "yediği çikolatayı saklayan haramzadedir" gibi sloganlar geldi ama neyse... "Yediğin çukulatayı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" sloganlı çikolataterapi uzmanlarının, çikolatanın cinsel yaşamdaki etkilerini araştırmış olmaları şaşırtıcı değil. Cinsel yaşamın ipuçlarını aslında çikolata değil kağıdı ele veriyor. Çikolata kağıdını buruşturup atanlar detaylara önem vermeyen, kafası fazla dolu, hayatta olduğu gibi yatakta da konsantrasyonu bozuk öznelermiş. Çikolata kağıdını özenle bükenler ise düzen ve disiplin meraklıları, kağıttan top yapanlar canı sıkkınlar grubu, uzmanlara göre dolayısıyla cinsel yaşamları da tatminsizmiş. Çikolata kağıdını, evde hazırlanan erişte gibi kesenler ise seksi kendileriyle bir yarış gibi yaşıyorlarmış. Tırnakları ve metal para ile çikolata kağıdını düzeltenler ise karşılıklı şefkat ve okşanmak istedikleri mesajını veriyorlar. Kağıdı silindir gibi yuvarlayanlar başkalarının hayatına burnunu sokmayı sevenler olarak tanımlanıyor. Bunlar kendi aşk hayatlarından çok başkalarının aşk hayatı ile ilgileniyorlar. Bu analizin sonucunda çikolata yemenin maraz bir şey olduğunu düşünmemek elde mi?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Üç Sportif Jest   / 15-02-2004
 Türk İmajı   / 08-02-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Brezilya'nın havacılığı
Geçen hafta Brezilya'ya...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Medyatik Tartışma
71 yaşında ölen diyet uzmanı Atkins'in...
YASEMİN TAŞKIN
Çikolata Terapi
Sütlü, portakallı ya da kahveli...
FİKRET AYDEMİR
Mesafeler
Aradan yıllar geçse de iki eski dostun...
Bilimsel açıdan cilt bakımı
Bilimsel açıdan cilt bakımı
Pek çok etken cildin yaşlanmasına, yıpranmasına neden oluyor. Doğru...
Önyargılara son veriyorlar
Önyargılara son veriyorlar
Onlar konser veriyor, sergi açıyor, folklor gösterileri yapıyor.
Serdar'ın karşıma çıkması sanki ilahi düzenin bir parçası
Bir süre önce Barış Manço'ya ait eski otomobillerin satılmasıyla...
Ses Tiyatrosu konserlerle şenleniyor
Beyoğlu Ses Konserleri 23 Şubat'ta Lara Shekinsky'nin "Piyanonun...
Piyanist'in şefi Türkiye'de
140 orkestrada şeflik yapan Polonyalı Strugala Türk dinleyicisi ile 30 yıl önce...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.