kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
3 Değil 15 Rus farketmez
3 Değil 15 Rus farketmez
Süreyya'ya 21 oy
Yine de seviyorum
En anlamlı ödül

Altın Benim

SABAH'IN Yılın Atleti ve Yılın Sporcusu ödülünü alan Ayhan ABD'de anlattı...

AKILLI KOŞARSAM KAZANIRIM
ABD'NİN Albuquerque kentinde Atina Olimpiyatları hazırlıklarını sürdüren Süreyya Ayhan, Rus rakipleri iddialı konuştu: "Finalde ben akıllı koşarsam üç değil 15 tane Rus olsun, altını benden kimse alamaz. Final stresi beni etkilemez."

* BURADA çok atlet var. Ratcliffe ile komşuyuz. Szabo bize yemeğe geldi.

* BAZEN 24 saat yetmiyor. Hayatımız idman, uyku ve yemekten ibaret.

* HER branşta en değerlisi olimpiyat altınıdır.



***

3 Değil 15 Rus farketmez

SABAH Spor Ödülleri'nde hem Yılın Atleti hem de Yılın Sporcusu seçilen Süreyya Ayhan, Ruslar'ın kendisine bir tehdit oluşturmayacaklarını ifade ederek, "Yeter ki ben iyi olayım" dedi. ABD’de yüksek rakımda çalışmalarını sürdüren Süreyya, “Stres sorun olmaz. Çalışırsan, kendine güvenirsen yok böyle bir şey” diye konuştu.

Yılın Atleti ve Yılın Sporcusu ödüllerini kazanarak 2003 yılında Türk sporuna damga vurduğunu bir kez daha kanıtladı Süreyya Ayhan. 14 Şubat'ta antrenörü Yücel Kop'la kamp yaptığı ABD'nin Albuquerque kentinde yaşamını birleştiren milli atletimiz, SABAH gazetesine ödül sonrası ilginç açıklamalarda bulundu: "Programım çok yoğun. Bazen 24 saat yetmiyor. İdman, uyku, yemek. Hayatımız bu bizim. Nisan başında Türkiye'ye dönüyoruz. Antalya, Kıbrıs ve Kayseri'de kamplar programlandı. Olimpiyat öncesinde sadece 2 Golden League koşacağım. Atina'da amacıma ulaşayım, altın madalyayı alayım sonra hepsinde koşarım. Ama önce Olimpiyatlar. Benim Olimpiyat hazırlıklarımı etkileyecek en ufak bir şeyin içinde olmam. Sırf yarış koşacağım diye de tüm emeklerimi riske atmam. Düşünsenize üşüttüğümü ve Atina öncesi 1 hafta idman yapamadığımı. Şu anda varsa yoksa Olimpiyatlar. Başka hiçbir şey düşünmüyorum.

Stres diye bir şey yok
2003'te Dünya Şampiyonası'nda kimlerle yarıştıysam Atina'da da rakiplerim onlar olacak. Bunlardan burada olanlar da var. Zaten burada hemen her mesafeden atletler çalışıyor. Mesela Paula Radcliffe ile komşuyuz. Karşımızdaki evde oturuyor. Gabriela Szabo ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde bizim eve yemeğe geldi. Diğer rakiplerimle de aram iyi. Karşılaştığımızda mutlaka biraz konuşup sohbet ederiz. Ruslar'ın Atina'da bana karşı 3 kişiyle taktik yapıp yapmayacağı çok da önemli değil. Finalde 3 değil 15 Rus olsun, akıllı koşarsam kimse altını benden alamaz. Türk sporcusu final stresini kaldıramıyor sözü benim dünya ikinciliği sonrası gündeme geldi. Voleybolcular da Atina şansını son maçta kaçırınca iyice yerleşti. Ama bence böyle bir genelleme yapmak yanlış. Hedefine iyi konsantre olmuşsan, iyi de hazırlanmışsan strese girmezsin zaten. Hiç ilgisi yok diyemem. Ama Olimpiyat altını hedefliyorsan stresle başedebilecek bir profesyonelsin demektir. Aylarca bu altını düşünerek çalışmışsın, finale kadar getirmişsin, sonra stresten 5'inci, 6'ncı olmuşsun. Yok öyle şey!

Söz hakkı kamuoyunun
Olimpiyat altını hangi branşta olursa olsun çok değerlidir. Sonuçta çok büyük bir emek, müthiş fedakarlıklar ve inanılmaz bir mücadele vardır her madalyanın arkasında. Alınan tüm madalyalar hakkında asıl söz hakkı kamuoyunun. Halk en iyi değerlendirmeyi yapar."

YILIN ATLETİ
SÜREYYA AYHAN: S
üreyya Ayhan 34 oyla Yılın Atleti seçildi. Ayhan'ın ailesine ödülü TMOK Başkanı Togay Ba-yatlı verdi. Ayhan'la bir canlı yayın bağlantısı ku-ruldu. Elvan Abeylegesse 9, Eşref Apak 6 oy aldı.

YILIN YÜZÜCÜSÜ
EMRE ÇELİK: E
mre Çelik, jüriden 24 oy alarak zirveye çıktı.Çelik'e ödülünü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın elinden aldı. Hasan Yiğit Özer 14, OrelOral 12 oy elde etti.

YILIN YELKENCİSİ
GÜNEYCAN KAPTAN: Ö
düllerin en genç adayı Güneycan Kaptan 22 oyla ilk sırayı aldı. Kaptan'ın ödülünü Mustafa Denizli'den Federasyon Başkanı Nazlı İmre aldı. Onur Derebaşı 14, Ayda Ünver 13 oy elde etti.

YILIN FUTBOLCUSU
NİHAT KAHVECİ: N
ihat Kahveci 26 oyla Yılın Futbolcusu seçildi. Nihat'a ödülünü Galatasaray Başkanı ÖzhanCanaydın verdi. Tuncay Şanlı 19, Sergen Yalçın 5oy aldılar.

YILIN BASKETBOLCUSU
MEHMET OKUR: M
ehmet Okur 44 oyla ilk sırayı aldı. İbrahimKutluay, Okur'un babasına ödülünü verdi.Mehmet'le ABD'den canlı yayın bağlantısıyapıldı. Gülşah ve Kaya 3'er oy elde etti.

YILIN YARIŞ PİLOTU
KENAN SOFUOĞLU: M
otosikletçi Kenan Sofuoğlu 27 oyla ilk sırayı aldı. Sofuoğlu'nun ağabeyi Sinan'a ödülüBeşiktaş İkinci Başkanı Hüsnü Güreli verdi. Serkan Yazıcı 15, Volkan Işık 13 oy aldı.

YILIN HALTERCİSİ
HALİL MUTLU: K
üçük Dev Adam Halil Mutlu 47 oyla YılınHaltercisi seçildi. Mutlu'ya ödülünü Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu verdi. Aylin Daşdelen veHakan Yılmaz 1'er oy aldılar.

YILIN GÜREŞÇİSİ
YAVUZ GÜVENDİ: 1
7 yaşındaki Dünya Gençler Şampiyonu YavuzGüvendi 27 oyla zirveye çıktı. Yavuz'a ödülünüİstanbul Valisi Muammer Güler verdi. ŞerefTüfenk 16, Ersin Çetin 7 oy elde etti.

YILIN HENTBOLCÜSÜ
YELİZ ÖZEL: H
entbolde Yeliz Özel 26 oyla ilk sırayı elde etti.Özel'e ödülünü Gençlik ve Spor Genel MüdürüMehmet Atalay verdi. Mesut Ilgın 14 oy alırken Korer Koral'a 9 oy çıktı.

YILIN VOLEYBOLCUSU
NESLİHAN DEMİR: B
ayan Voleybol Milli Takımımız'ın ası Neslihan 40oyla zafere ulaştı. Demir'e ödülünü F.Bahçe 2.Başkanı Nihat Özdemir verdi. Natalia Hanikoğlu 5, Gülden Kayalar 4 oy aldı.

YILIN ANTRENÖRÜ
REŞAT YAZICIOĞULLARI: B
ayan Voleybol Milli Takımımız'ın koçu ReşatYazıcıoğulları 37 oyla ilk sırada yer aldı. Ona ödülünü G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim verdi. Lucescu 6, Oktay Mahmuti 5 oy aldı.

YILIN HAKEMİ
ÜMİT SOKULLU: Voleybol hakemi Ümit Sokullu 38 oyla birincioldu. Sokullu'ya ödülünü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin verdi. İsmet Arzuman 5, Memduh Öget 2 oy aldı.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bratu'yu da verin
 Hooijdonk için mi?
 Baba Yıldırım'a son veda
 Cimbom'da Hakan paniği
 İşte savunması
 Gençlere güvenoyu
 4-0 tescil edildi
 F.Bahçe ezdi geçti 70-53
 TERİM: Ne ofsaytı Ömer
 Selçuk'u kaybetmem
 İşte Venus'ün prensi
 F.Bahçe günlüğü
 Ahmed Hassan: Seneye yokum!
 Lucescu'ya söylemedik!
 ÇETİNER: İlk bir başlangıç
 Yeni Türkiye ilk sınavında
 Günün İçinden
 Ümitli siftah 2-0
ALTAN TANRIKULU
Türkiye'nin gecesi
Süreyya'nın binlerce kilometre öteden...
CHP grubunda şerefsiz' kavgası
CHP grubunda şerefsiz' kavgası
CHP Grup toplantısında Trabzon Milletvekili Şevket Arz, seçim...
Yorgo cesaret verdi
Yorgo cesaret verdi
Ara bölgeye giderek Kıbrıslı Türkler'le buluşan PASOK Genel Başkanı...
'AHTAPOT' çetesinin tam 20 trilyonu vardı
'AHTAPOT' çetesinin tam 20 trilyonu vardı
1997'de Bodrum'da faaliyetlerini artıran Amele Çetesi'nin 20 trilyon...
Çocuk yatak toplasın ki uyuşturucuya alışmasın
Çocuk yatak toplasın ki uyuşturucuya alışmasın
ABD'DE bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre, küçük yaşta...
Üniversiteli Alara
Üniversiteli Alara
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın eşi Alara Uzan,...
Tek rakibi kendisi
Tek rakibi kendisi
Podyumların 1981 doğumlu güzel top modeli Alessandra Ambrosio,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.