kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlülerden "aşk"a mektuplar
Ünlülerden Mektup Var

AŞKI tanıyıp güzel bir ilişki yaşamak isteyenler için derlenen "Aşka Mektup Var" adlı kitapta Deniz Pulaş'tan Soner Arıca'ya, Hamdi Alkan'dan Gülgun Feyman'a pek çok ünlünün aşk mektubu var.

***

Ünlülerden "aşk"a mektuplar

Aşkı tanıyıp güzel bir ilişki yaşamak ve öğütler almak isteyenler için derlenen aşk kitaplarına bir yenisi daha eklendi: "Aşka Mektup Var". Bu kitabın diğerlerinden farkı ise pek çok ünlü ismin kendi satırlarıyla duygularını gizlemeden "aşk"ı anlatmaları
Bugün yani Sevgililer Günü'nde buram buram aşk kokan bir kitap piyasaya çıkıyor. "Aşka Mektup Var" adlı kitap, aşkı tanımak isteyenler için kılavuz niteliğinde. Kitapta aşkın anlamından tarihçesine, kanunlarından öğütlere kadar pek çok şey anlatılıyor. Asıl dikkat çeken kısım ise ünlülerin yazdığı mektupların bulunduğu son bölüm. Özel hayatlarıyla göz önünde olan pek çok tanınmış isim, aslında hiç de bilmediğimiz duygularını bu kitap için yazıya dökmüş. Kimi eşine ya da sevgilisine kimi de belki adını söylemekten çekindiği ya da kalbinin derinliklerine gömdüğü sevgiliye yazmış bu mektupları... Mektupları buluşturan tek duygu ise "aşk" olmuş. Deniz Pulaş, GülgFeyman, Soner Arıca, Hamdi Alkan, Şenay Akay bu isimlerden birkaçı.

İLK AYRILIK SEBEP OLDU
Vedat Delek'in derlediği bu kitap aşkı anlatmayı amaçlıyor. Delek, ilk aşkından ayrıldıktan sonra böyle bir çalışmaya girişmiş: "O dönem çok acı çektim. İlk aşkım olduğu için birlikteliğim sırasında ve sonrasında aşkı tanıma fırsatı buldum. Bunu da insanlarla paylaşmak istedim. Benim yaptığım hataları insanlar yapmasın istiyorum." Aşkı insanın temel ihtiyaçlarından biri olarak değerlendiren Delek, "Aşka Mektup Var"ı bir yemek kitabı gibi görüyor. Çünkü içinde yemek tarifleri gibi aşkın türleri, aşka dair kanunlar ve öğütler var. Örneğin, aşk beş kategoriye ayrılmış. Bunlar ilk aşk, yıldırım aşk, olanaksız aşk, yasak aşk ve platonik aşk. En dikkat çekici öğütlerden birkaçı ise şöyle: "Tedavi edilemez derecede romantik olun, birlikte kitap okuyun, yürüyüşlere çıkın, onun en sevdiği çiçeği, müziği ve yazarı bilin." Kitapta biten bir aşkın ardından yapılması gerekenler de anlatılıyor. Delek bu öğütlerin kesin sonuç vereceğini savunuyor: "Herkesin hataları vardır. Öğütler de bu hatalardan ders alarak çıktılar. Her okuyan, 'evet, bu hatayı ben de yapmıştım' diyecek." Kitapta aşka dair mektuplar yazan ünlülerden bazılarının ilginç hikayeleri var. Örneğin, Deniz Pulaş'ın birinci evlilik yıldönümlerinde eşine yazdığı mektup, son derece samimi. Çünkü Pulaş birinci evlilik yıldönümünde eşine hediye alamamış. Kitaptaki mektup, Pulaş'ın eşine hediye olmuş: "Ben sürekli eşime küçük notlar yazarım. Bunların entelektüel anlamda derinliği yok tabii ki. En önemlisi de kocama aşığım. Yazımın yayınlanması için ona danıştım. O da 'Sence bir sorun yoksa, bence de olmaz' dedi." Soner Arıca ise "Kusursuz Aşk" adlı mektubunu bazı olaylardan esinlenerek yazmış. "Hepimiz kusursuz bir aşkın peşindeyiz. Ne yazık ki pek de bulamıyoruz. Kusursuz, Leyla ile Mecnun aşkları eskilerde kaldı. Daha önce bir şarkımda kullandığım bu yazı, benim ufak bir isyanım."

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Göklerden gönüle müzik
 Kitaptan Satırlar
 Az makyaj sade güzellik
 Aşk dolu bir gün için unutulmaz alternatifler
 Güzel şarkıcının yeni albümü onu anlatıyor
 Yüzün şifresini çözün insanları iyi tanıyın
 Lösemili çocuklar kenti
 Bu babaların sertifikası var
 Harbiye'de bir Alman
 Fantastik edebiyatın yükselişi
 Haftanın etkinlikleriyle hayata uzak kalmayın
 Barın arkasında ödüllü bir kadın
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sokaktaki panoda aşklarını haykırıyorlar
Bugün saat tam...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Kırmızı kalpler
Kalbimiz hakkaten kırmızı mıdır? Şöyle...
KENAN ONUK
Giselle Balesi
AKM'de sahnelenmeye başlayan Giselle...
ŞAFAK KARAMAN
Aşk acıdır
Önce güzel olandan başlayalım... Bugün 14...
Hem çocuklar, hem çocukluğu için yazdı
Hem çocuklar, hem çocukluğu için yazdı
Refik Durbaş'ın iki çocuk kitabı yayımlandı: Şimşek Yayınları...
Mesleğine aşkla bağlıydı
Mesleğine aşkla bağlıydı
Nil Baransel, ülkemizde çağdaş reklamcılığın öncüsü olan Eli...
Onları Aziz Nesin buluşturdu
Usta yönetmen Ömer Kavur'un, Aziz Nesin'in "Koltuk" romanından...
Bu heykeli kazanmak çok zor ama saklamak kolay
GOLDIE HAWN
Fotoğraf 2001 yılında Los Angeles'da çekildi.
Suadiye'de farklı bir restoran
Menüyü açtığınızda adeta bir yemek bonbardımanına tutuluyorsunuz. Ama iki...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.