kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçimizdeki güzelliği keşfetme zamanı
İç çamaşırı bu yıl altın çağını yaşıyor

Dünyaca ünlü modaevleri özel iç giyim koleksiyonlarıyla herkesi şaşırtıyor. Öyle ki firmalar artık iç giyimde bile haute couture çalışmalar yapıyor. Renkli, seksi ve şık modeller, erkekler kadar kadınların da aklını başından alıyor. Her zevke, ihtiyaca ve bütçeye uygun bir marka var.


***

İçimizdeki güzelliği keşfetme zamanı

İç giyim tarihinde ilk kez bu denli şık. Kadınların beğenisini kazanmak için adeta birbiriyle yarışan firmalar, yeni koleksiyonlarıyla göz kamaştırıyor. Sevgililer Günü yaklaşırken, erkeklerin de dikkatine.
Son yıllarda gerek dünya modasında, gerekse de ülkemizde iç giyim konusunda müthiş bir kalkınma, müthiş bir atılım ve tabii bunun getirisi olarak da inanılmaz bir ilgi söz konusu. Hal böyle olunca da bunu ancak, içgiyimin zaferi olarak niteleyebiliriz.

CLUBBER'LAR BAŞLATTI
Geçğimiz iki-üç sezon boyunca, özellikle beach-party'lerde görülmeye başlanan bir trendle tüm genç kızlar jean pantolonlarının üzerlerine giydikleri bikini üstleriyle dikkatleri çektiler. Amaç hem sıcak havada hem de partide rahat etmek ve tabii seksi bir görünüm kazanmaktı. Bunun üzerine de iç çamaşırı üreticilerine gün doğdu. Artık rahatlıkla iç çamaşırı da aynı dış giyim gibi moda sektöründe önem kazanabilir, hatta başrol oynayabilirdi.

Bu amaçla yola çıkıldı ve iç çamaşırı da böylelikle giderek daha renklendi, allandı ve de pullandı.

İlk olarak dünyanın en ünlü iç çamaşırı firması Victoria's Secret, üzerinde gerçek pırlantalar ve safirler işlenmiş, çamaşırlarıyla ve tabi ki inanılmaz fiyatlarıyla, herkesin gönlüne girdi. Bu sezon Heidi Klum'a giydirdiği 11 Milyon Euro'luk bu çamaşırlar gerçekten de rüya gibiydi.

DIŞ GİYİM DE ETKİLENDİ
Durum böyle olunca ve rekabet hızlanınca, dış giyim firmaları da iç giyimden etkilenerek, elbiselerini özellikle konbinezon havasında ve dantel askılarla ve minik fiyonklarla süsleyerek, iç giyim sevdasına alternatif bir tarz geliştirme çabasına girdiler. Böylelikle elbiseler de minicik organza güllerle, stras taşlarla ve iç çamaşırı rengi dediğimiz kremler, uçuk pembeler, pastel mavilerle renklenirken, dantel, organza, şifon, ipek gibi çok özel ve de uçuşan kumaşlarla tam bir iç giyim havasını taşımaya başladı. Anna Molinari ve Blumarine firmaları özellikle giyenin bir genç kız havası yakalayabileceği bu tasarımlarını 2004 yazı için hazırladılar.

HEPSİ GÜZEL
Son trendlere göre bu aralar en çok beğenilen çamaşırlar, mutlaka dantel süslemeleri olan veya tamamen dantelden oluşan, ancak genellikle de pastel renkli desenleri olan sütyen-külot takımlar. Bunların arasında, yine dantelli ve kadife ya da saten askılarla zenginleştirilmiş, minik baby-doll tarzında atletler ve boxer şortu havasında ama tamamen seksi ve derin dekolteli olanları çok revaçta. Hatta neredeyse son 10 yıla damgasını vuran g-string'lerin bile pabucunu dama attığı söyleniyor. Bunlara şort-külot da deniliyor. Ülkemizde çok iddialı ve gerçekten çok şık çamaşırlar üretiliyor. Bunlar arasında mayodan sonra iç giyime de el atan ve olaya haute couture olarak yaklaşan Zeki Triko çok beğeniliyor. Kristal taşlarla ve dantellerle süslü modeller aynı zamanda bunlara uyum sağlayan sabahlıklarla da takımlandığında dört dörtlük bir şıklık sunuyor. Bir diğer iç giyim firmamız ise Kom. Kom da çok beğenilen, birbirinden seksi modelleriyle ve uygun fiyatlarıyla piyasada iddiasını sürdürüyor. İç giyime de dış giyim kadar önem verenlerin tercihi oluyor. Bu arada Fransız Firması Etam da her yaş ve ruh halindeki kadınları hedefleyerek özellikle tüllerle ve gupür dantellerle süslü koleksiyonlarıyla hem modellerdeki hem de inanılmaz uygun fiyatlardaki seçenekleriyle bu pazardaki yerini alıyor. Bu arada iç giyim deyince akla gelen Marc's & Spencer da iddialı modelleriyle her zaman gözde.

RENKLER VE MODELLER
İster dünya modasında olsun, ister de iç giyim firmaları arasında, özellikle bu sezon pastel renkler çok rağbet görüyor. Bu arada vişne renkleri ve bordonun tonlarıyla pembe, şeker pembesi, lila ve tatlı maviler çok beğeniliyor. Romantik ve belli belirsiz pastel desenler de çok güzel ve özellikle de DIŞ GİYİM olarak da giyilebiliyor. Tabii yılların egemenliğini hiçbir renk yıkamaz. Siyah yine iddiasını sürdürürken, yoluna kırmızı ya da bordo biyelerle devam ediyor. Özellikle korsajlı modellerin de çok öne çıktığı ve sütyen-jartiyer takımların da sofitike bir hava yarattığı gerçek. Ayrıca bu tarz kesimler göğüsleri desteklediklerinden daha dolgun ve seksi görünmeniz de olası. Sektörde şova yönelik bu çamaşırlardan ziyade, işlevsel olarak çok kullanışlı çamaşırlar da var. Göğüsleri küçük ya da olduğundan daha büyük gösteren modellerin yanı sıra, spor sütyenleri, askısız sütyenler, tshirt sütyenleri de özellikle normal günler için tercih ediliyor. Genç kızların tercihi minik atlet tarzı sütyenler de Diesel ve Replay gibi jean mağazalarında, yine kalitesiyle ve hem boxer şortları hem de minik atletleriyle çok hesaplı ve çok beğenilen KYO çamaşırları da Vakkorama'larda satılıyor. Eğer son zamanlarda aldığınız kilolardan şikayetçiyseniz ve çok şık bir elbise giymek, ancak bu şıklığı ziyan etmek istemiyorsanız size Lipo Panty'den söz etmek istiyorum. Basenleri inceltmek ve şekile sokmak için çok etkili olan Lipo Panty 8-12 hafta sürekli giyildiğinde de gerçekten çok güzel bir vücut vaadediyor. Yaklaşan Sevgililer Günü dolayısıyla hediye alternatifi oluşturmak ve aynı zamanda da sizlere o özel geceye hazırlanmakta az da olsa katkıda bulunmak istedik. Güle güle kullanın.

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Ezginin Günlüğü hep bildiğiniz gibi
 Aşk hiçbir engel tanımıyor
 Kadınlara özel kuvvet macunu
 Ninniler dijital, beşikler elektronik
 İnci küpeli kızın sırları
 Che sonunda posterlerden çıktı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
KENAN ONUK
Fazıl Say'ın Mozart yorumu
Mozart 35 yıllık kısacık...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Geçmiş bayramınız
Kutlu olsun olmasına ama benim için...
ŞAFAK KARAMAN
Çeksene elini
Bu işin artık çivisi çıktı... Önüne gelen...
REFİK DURBAŞ
Türkiye balıkları
Altmışlı yılların sonunda Yenikapı'da...
Geçtiğimiz yılın en iyi 20 filmi
Geçtiğimiz yılın en iyi 20 filmi
İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Her yıl olduğu gibi...
Bu film için bir yıl hazırlandım
Bu film için bir yıl hazırlandım
Bu hafta sonu vizyona giren "Son Samuray" filminin başrol oyuncusu...
Tepebaşı'nda farklı bir Lokanta
Bizde iyi yetişmiş bir aşçının yönettiği restoranlara oldukça ender...
Bu babaların sertifikası var
Babalar çocuklarıyla iletişim kurmakta her zaman anneler kadar başarılı...
Harbiye'de bir Alman
Türkiye'de gerçek Alman mutfağı özelliklerini taşıyan "Inge Restaurant"ı uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.