kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Levent Tuzemen @ SABAH
 

Kadro zaafı

Değişim mi? Forma bulamayan oyunculara gece kuşu operasyonuyla kadrodışı bırakılan Volkan, Berkant ve Ümit Karan da eklenince Galatasaray da büyük bir kadro zaafı oluştu. Takım listesi elimize geldiğinde Karşıyaka'dan alınan Emrah ile PAF'tan gelen Eyüp 18 kişilik kadrodaydı. Bu durum Fatih Terim'in kadro oluşturma konusunda dar bir çember içinde kaldığını gösteriyordu. Arif, K.Hakan, Bülent ve Baliç'in dönme şansı yok. Alemciler için de 'Af yolu' tıkalı. Sakatlık ya da kart sonucu dışarıda kalacak oyuncunun yerine Terim'in elinde monte edecek oyuncu sayısı kısıtlı. Sezon başı kadro zenginliği yaşayan G.Saray'ı şimdi lig ve UEFA Kupası yolunda dar kadro yüzünden zor günler bekliyor. Ocak ayında çok takım kadrosunu tazelerken Galatasaray sadece Necati'yi alabildi. Çünkü yönetimde para yok. 200 bin $ verip İstanbulsporlu Faruk'u bile alamadılar. Bu şartlarda Terim'in şapkadan tavşan çıkarması da zor görünüyor.
Sahanın zemini dışında şartlar Galatasaray'ın lehineydi. Rüzgar yoktu, yazdan kalma bir hava vardı. Gaziantepspor maçındaki kişilikli futbol ve farklı skor küskün seyircinin iştahını kabartmış olacak ki, tribünler oldukça doluydu. Galatasaray Bursaspor önünde ilk yarı Volkan gibi yaratıcı, yönlendirici ve bitirici oyuncusu olmaması nedeniyle Bursaspor kalesinde tek bir pozisyon üretemedi. G.Saray tek forvet Hakan Şükür ile hücum ediyor, orta alan ve savunmayı kalabalık tutuyordu. Ergün ve Murat Erdoğan soldan bindiriyordu. Güçsüz Sabri'nin sık sık orta alana kaçması yüzünden Prates sağdan hücuma çıkamıyordu. Ama Galatasaray'ın sorunu orta alandaydı. İyi top kazanıyorlardı. Ama o topları kullanacak, oyunu rahatlatacak zeka gücü yüksek oyuncuları yoktu. Ayhan tek başına bu görevi yürütemiyordu. Çünkü Cihan yardıma bile gelmiyordu. Bursaspor Nenad ile orta alanı mükemmel kontrol ediyor, savunmasını kapalı tutuyor ve Sertan'ı kontratakla kaçırıyordu. Sabri buluştuğu topları boş alandaki arkadaşlarına çabuk oynamak yerine kalabalık bölgeye orta yapmayı tercih edince Galatasaray tıkandı.
G.Saray hücuma çıkarken Hakan'ın yerleşmesini ve pozisyon almasını beklediği için pas atacak oyuncu fren yapıyor, Bursa savunması çabuk yerleşiyordu. Hakan'a şişirilerek atılan toplar gol pozisyonuna dönüşemiyordu. Terim, Hakan'ı rahatlatmak ve hücuma çabukluk kazandırabilmek için ikinci yarı Cihan'ı çıkarıp, Necati'yi oyuna alınca G.Saray etkili gelmeye başladı. 8 dakika içinde 4 net gol pozisyonu buldu, Hakan'ın volesi direkten döndü. Ama araya atılacak final pasları ile gol aramak yerine yapılan isabetsiz ortalar Bursa savunmasının ekmeğine yağ sürdü. G.Saray G.Antep maçındaki futboldan çok uzaktı. Beşiktaş ile puan farkını azaltma şansını da kaçırdı.
Not: G.Saray'da Terim ve yönetim Berkant ve Ümit Karan'ı affetmemeli. Ama Volkan ile konuşup, son kez ciddi bir uyarı yapmalı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 3 günde ne oldu?   / 01-02-2004
 Sami Yen'e dönün   / 29-01-2004
 Bu nasıl krampon   / 24-01-2004
 Senaryolar   / 21-01-2004
 Geri döndüler!   / 18-01-2004
 Budama zamanı   / 17-01-2004
 Çırakların uyumu   / 13-01-2004
 Bir Görüş   / 11-01-2004
 Terim'in gecesi   / 25-12-2003
 Komik penaltı   / 21-12-2003
İSKENDER GÜNEN
Amaçsız...
Yorgun, bitkin, hiçbir amacı olmayan ve ne...
HINCAL ULUÇ
Top sevmedi
Tribünlerde uzun süre sonra seyirci vardı.
LEVENT TÜZEMEN
Kadro zaafı
Değişim mi? Forma bulamayan oyunculara gece...
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
9. Cumhurbaşkanı Ankara'da Sabah programında Sarıkaya ve...
Daewoo geliyor
Daewoo geliyor
Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın iş makinesi üretim üssü...
131 saat sonra ışığı gördü
131 saat sonra ışığı gördü
Sivil Kurtarma Ekipleri, bayramın ikinci günü Konya'da çöken binanın...
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
83 seçimlerinde İzmirli sanayiciler olarak MDP'yi destekledik. Özal...
Önce şirketine aldı
Önce şirketine aldı
Tarkan, birkaç yıl önce kurduğu Hitt Production adlı...
Yatakta gözlenecek
Yatakta gözlenecek
SEKSİ yıldız Angelina Jolie, bir aile içi kıskançlık krizine...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.