kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hedefe ulaşmak için düzenli çalışın
Hedefe ulaşmak için düzenli çalışın

Aktüel Pazar'da dün yayımlamaya başladığımız 'Sabahları 8 Dakika' dizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Egzersizler sizi bekliyor..

AMERİKALI sağlıklı yaşam gurusu Jorge Cruise'un geliştirdiği ı 8 Dakika' programıyla her hafta ortalama 9 kilo yağ vereceksiniz. Kaslarınızın sıkılaştığını hissedecek ve vücudunuzun -doğru yerlerde- ovalleştiğini göreceksiniz. Bu sayede şimdiye kadar şimdiye kadar hep yapmak istediğiniz şeyleri yapmaya güveniniz artacak. Ama temel bir kuralı es geçmemek koşuluyla: Programda belirtilen egzersizleri kuralına uygun olarak aksatmadan yapmalısınız. Tabii idealinizdeki kiloya ulaşmak istiyorsanız...

AYRINTILARA DİKKAT EDİN
2. Hafta 8. Gün RÜYALARINIZIN
vücuduna sahip olacağınızdan emin olun ve egzersiz öncesi hareketlerinizi yapın.

* Egzersiz A:
Göğüs-Dizden şınav
Bir minderin üzerine elleriniz de yerde olacak şekilde diz çökün; dizleriniz kalça hizasında ayrık, elleriniz omuz hizasından biraz daha geniş ve parmaklarınız ileriye doğru bakıyor olacak. Başınızı dik tutun, nefes verin ve sol kolunuzu ve sağ bacağınızı aynı anda kaldırın. Hareket boyunca sırtınızı dik tutun ve karnınızı çekin. Kolunuz ve uyluğunuz zemine paralel olduğunda, 3'e kadar sayarak öylece durun. Kolunuzu ve ayağınızı başlangıç konumuna indirirken nefes alın. Diğer kol ve bacağınızla hareketi tekrarlayın. Her birinden bir tur tamamlayıncaya kadar değiştirmeli olarak devam edin.

* Egzersiz B:
Sırt-Av köpeği
Bir minderin üzerine elleriniz de yerde olacak şekilde diz çökün; dizleriniz kalça hizasında ayrık, elleriniz omuz hizasından biraz daha geniş ve parmaklarınız ileriye doğru bakıyor olacak. Pelvisinizi, vücudunuz dizlerinizden başınıza kadar düz bir çizgi oluşturacak şekilde ileriye getirin. Nefes alın ve dirsekleriniz omuzlarınızla aynı hizaya gelinceye kadar göğsünüzü yere doğru indirin, sırtınızı dik tutun ve karnınızı çekin. Nefes verin ve dirseklerinizi hafif bükülü tutarak geri şınav hareketiyle başlangıç konumuna dönün.

2. Hafta 9. Gün
İDEAL
gücünüze kavuşmak için, sizi egzersiz yapma ve iyi beslenme konusunda heyecanlandıracak bir "Güç Etiketi" yaratarak egzersiz öncesi hareketlere başlayın. Egzersizlere başlamadan önce hızla ısının. Egzersiz A'dan 12 tekrarlı bir tur yapın, hemen ardından Egzersiz B'den de 12 tekrarlı tur yapın. Bu döngüyü her egzersizden dört tur olmak üzere tekrarlayın. Daha sonra soğumak için üç gerilme hareketi yapın.

* Egzersiz A:
Omuzlar-Baş üstünde pres
Sırtınız dik ve karnınız çekilmiş şekilde bir iskemlenin kenarına oturun. İki elinize birer dambıl alın ve ellerinizi kulak seviyesinin biraz üstüne, avuçlarınız ileriye doğru bakacak şekilde getirin. Üst kollarınız zemine paralel ve dirsekleriniz 90 derece bükülü olmalı. Kollarınızı yavaşça uzatıp dirseklerinizi hafif bükülü tutarak dambılları tavana doğru kaldırırken nefes verin. Bu şekilde 1 saniye durun. Yavaşça başlangıç konumuna dönerken nefes alın.

* Egzersiz B:
Karın kasları-Alt çekme
Bir minderin üzerine oturun; ayaklarınız hafif bükülü ve zeminin biraz yukarısında ve ellerinis ise destek için poponuzun arkasında olmalı. Topuklarınızı yavaşça kaldırıp dizlerinizi gövdenize doğru çekerken nefes verin. Uyluklarınız ve karnınız 90 derecelik açı yarattığında 1 saniye öylece durun. Yavaşça başlangıç konumuna dönerken nefes alın.


2. Hafta 10. Gün
KİLO
verirken insanlar çoğunlukla motivasyonlarını kaybediyor, çünkü ilerleme kaydetmediklerini ve çabalarının meyve vermediğini düşünüyorlar. Kilo verme yolundan ayrılmamak ve motivasyonunuzu korumak için en temel şeylerden biri ilerlemenizi kaydetmektir. Sabahları 8 dakika programını takip ettiğiniz süre boyunca öğrendiğiniz en önemli 10 şeyi yazın. Bunlar yaşamınız boyunca formda kalmanıza yardımcı olacak. Egzersizlere başlamadan önce hızla ısının.

* Egzersiz A
Trisepler (Üç başlı kaslar)-Yükselme hareketi
Bir minderin üzerine oturun, ayaklarınızı 90 derece bükün ve ellerinizi destek almak için poponuzun yaklaşık yarım metre gerisine yere koyun. Parmaklarınız size doğru bakmalı, kollarınız hafif bükülü olmalı ve poponuz birazcık yerden kalkmalıdır. Egzersizi tamamlayıncaya kadar poponuzu bir daha yere temas ettirmemeniz gerekiyor. Dirseklerinizi bükülü tutarak kollarınızı yavaşça uzatırken nefes verin. Kollarınız tamamen gerildiğinde, bu şekilde 1 saniye durun. Yavaşça başlangıç konumuna dönerken nefes alın.

* Egzersiz B
Bisepler- Çekiç
Ayaklarınızı omuz hizasında ayırın, sırtınızı dik tutun, karnınızı içeriye doğru çekin. İki elinize dambıl alın ve avuçlarınız vücudunuza bakacak şekilde dursun. Avuçlarınızı bu konumda tutarken, kollarınızı 90 dereceyi biraz geçecek kadar bükerek nefes verin. Bu şekilde 1 saniye durun. Kollarınızı başlangıç konumuna döndürürken nefes alın.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Küçük Enes'in katili komşusu çıktı
 Takside iğrenç teşhir
 Tatlı dille kazandığını iki tokatla kaybetti
 Adli Tıp siyasi baskı altında
 Sevgilisini para için gasp ettirdi
 4 yaşındaki kız 11 aylık kardeşini öldürdü
 Taşfırın erkekler hamama sığındı
 İstanbul yine donacak
 Asansör tacizcisi yakalandı
 Cocktail Bar'a intikam baskını
 Ağaçta asılı bulunan gençte cinayet şüphesi
 Polis, otomobil hırsızını vurdu
 Rıdvan'ın kardeşi kapkaç kurbanı
 Bak o zaman resmime
ERDAL ŞAFAK
Araf'ın kapısında
Günün anlam ve önemini nasıl anlatalım...
AHMET HAKAN COŞKUN
Kitapçıda kolpa!
Kitapçıdayım. Biraz küstah ve kendinden...
UMUR TALU
Tıbbın adaleti
"Teröre karşı hassas" ülkemizde,...
ÖMER ÇELİK
Merkezsiz güç
Stratejik analizlerde kullanılan...
Gece kuşları özür diledi
Gece kuşları özür diledi
Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını söyleyen Ali Dürüst, "Herkese...
Daha başlamadık
Daha başlamadık
Tuncay Şanlı, F.Bahçe'nin henüz hazır olmadıklarını ileri sürerek,...
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
9. Cumhurbaşkanı Ankara'da Sabah programında Sarıkaya ve...
Daewoo geliyor
Daewoo geliyor
Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın iş makinesi üretim üssü...
131 saat sonra ışığı gördü
131 saat sonra ışığı gördü
Sivil Kurtarma Ekipleri, bayramın ikinci günü Konya'da çöken binanın...
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
83 seçimlerinde İzmirli sanayiciler olarak MDP'yi destekledik. Özal...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.