kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzelliğe sağlık şartı
Güzelliğe sağlık şartı
Hıv Kapma Riski Var

Güzelliğe sağlık şartı

Güzellik hizmeti veren işyerlerinin sağlık ruhsatı alma süresi doldu. Denetimlere başlayan yetkililer, başvuruda bulunmayanlara süresiz kapatma cezası verecek.

Sağlık Bakanlığı'nın bundan sekiz ay önce güzellik hizmeti veren kuaför, güzellik salonu ve güzellik merkezlerine getirdiği 'Sağlık Ruhsatı' zorunluluğunda başvuru süresi 15 Ocak'ta sona erdi. Yayınlanan yönetmeliğin ardından İstanbul'daki yaklaşık 800 işyerinden sadece 30'u ruhsat aldı, 30'unun ise işlemleri devam ediyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, şubat ayından itibaren başlatılacak sıkı denetimlerde başta Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş gibi yoğun ilçelerde ruhsat başvurusunda bulunmayan işyerlerine süresiz kapatma cezası uygulayacak. Yeni yönetmeliğe göre artık belediyelerden alınan kuaför ruhsatı ile cilt bakımı, lazerli uygulama gibi sağlığı etkileyebilecek güzellik hizmetleri verilemeyecek. Her merkezin başında sorumlu bir hekim bulunacak.

SALONLAR SINIFLANDIRILACAK
Sağlık Bakanlığı'nın Mayıs 2003'te çıkardığı Güzellik ve Estetik Amaçlı Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğe göre, kuaförlük ruhsatı ile güzellik hizmeti verilmesi yasaklanıyor. Güzellik merkezi ve güzellik salonları ayrı ayrı sınıflandırılacak, güzellik merkezi bir üst sınıf olarak değerlendirilecek. Örneğin lazer ve iğne uygulamalarının yapılmasına, sadece güzellik merkezlerinde hekim kontrolünde izin verilecek. Her iki işyerinde de kuaför birimlerinin bulunması mümkün olacak. Ancak hizmetler farklı odalarda verilebilecek, hiçbir birim iç içe olmayacak. Bekleme salonu, soyunma odası, tuvalet, arşiv birimi, sterilizasyon birimi ve gereken birimlerde duş, bulundurulması gereken asgari fiziki alanlar.

HEKİM ZORUNLU

Buna göre güzellik merkezlerinin sorumlu müdürleri, estetik ve plastik cerrahi uzmanı veya cildiye hastalıkları uzmanı bir hekim olmak zorunda. Eğer merkezde zayıflama ünitesi varsa, diyetisyen çalıştırmak zorunlu olacak. Hekim müdür, hem idari işlemlerden, hem de uygulamalardan sorumlu olacak. Güzellik salonları ise güzellik uzmanı sorumluluğunda açılabilecek.

SAĞLIK RUHSATINI GÖRÜN
İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Turan, vatandaşlardan bakanlığa çok sayıda şikayet gelmesi üzerine bu alandaki denetim boşluğunu gidermek üzere harekete geçtiklerini söyledi. Turan, "Kuaförler insan sağlığına yönelik işlemler yapmaya başlamıştı. Artık belediyelerden alınan kuaför ruhsatıyla sağlığı etkileyebilecek güzellik hizmeti verilemeyecek. Örneğin cilt bakımı, lazer ve iğneli uygulamalarda tehlikeli olabilecek kimyasallar kullanılıyor. Vatandaşlarımızdan üzücü durumların yaşanmaması için sağlık ruhsatı olan yerlere gitmelerini rica ediyoruz. Bu bir nevi ruhsat alımı için teşvik de olacaktır" diye konuştu.

800 İŞYERİ VAR
15 Ocak'ta sona eren ruhsat başvurusu süresinin dolması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, şubat ayı denetim programını hazırladı. Programa göre, haftada 2 gün, iki ekip, başta Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş gibi yoğun semtler olmak üzere sıkı denetimlere başlayacak. Müdürlüğe ruhsat başvurusunda bulunmamış olanlara ise süresiz kapatma cezası verilecek. Bekir Turan, yeni standartların işyeri sahiplerine büyük maliyetler yüklemediğini ifade ediyor.

YILDIZ ATEŞ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Acele ajan ARANIYOR
 Bayram coşkusuna şarkılarla katıldılar
 Korumalara psikoloji testi Korumalara psikoloji testi
 Boğaz'ın sırtlarında bir peygamber kabri
 Diyarbakırlı çocuklar bilgisayar ile tanıştı
 Servet sahibi ama dükkanı ona yetiyor
 Altyapıları yok web siteleri var
 SEKSİ olmanın sırları
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Büyük ünlü uyumsuzluğu
Her şey BBG'lerle başladı.
AYŞE TÜTER
Patatesli biftek sarma
MARİNAT malzemelerini iyice...
Yine beceremedik
Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen yorgun ve uykusuz olarak...
Lisanslı kedici Beliz Hanım
Beliz Çehreli kedi tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Cins kedi...
İki sevgili tren yoluna oturarak ölüme gittiler
İzmit'te sevgili oldukları öğrenilen iki genç, dün Adapazarı'na giden...
Bu öfke ne diye?
Bu öfke ne diye?
Ünimeks Holding'in patronu Kerem Üstünkaya'nın, eşi Esra...
Eşine hasret kaldı!
Eşine hasret kaldı!
Oyuncu Meltem Cumbul, Çağlayan Tuğal ile iki ay flört ettikten...
Tek rakibi kendisi
Tek rakibi kendisi
PODYUMLARIN 1981 doğumlu güzel top modeli Alessandra Ambrosio,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.