kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Varoşlarda dere kenarları kurban kanıyla yıkandı
Varoşlarda dere kenarları kurban kanıyla yıkandı
Acemi kasaplar kendi kendilerini doğradı
E-5'i karıştırdı

Bayramda 1021 kişi kendini kesti

Belediyelerin sıkı denetimine rağmen, bir Kurban Bayramı'nda daha kanlı görüntüler yaşandı. Kurallara uymayanlar sokaklarda vahşet görüntüleri oluşturdu. Kurban yerine kendisini kesen 1021 acemi kasap yaralandı.


***

Varoşlarda dere kenarları kurban kanıyla yıkandı

Uyarılara ve para cezalarına rağmen bayramın ilk gününde kanlı kurban manzaraları önlenemedi. Özellikle varoşlarda apartman araları ve dere kenarları kan gölüne döndü.

AVRUPA Birliği'nden tarih almak için olağanüstü bir çaba gösteren Türkiye, Kurban Bayramı'nın ilk gününde hezimet yaşadı. Bildiğinden şaşmayan halk, günler öncesinden yapılan uyarılara ve yüksek para cezalarına rağmen, apartman aralarını ve dere kenarlarını kesim alanı olarak kullandı. Kanlı manzaralar özellikle İstanbul'un varoşlarında ve Anadolu'da yaygın olarak gözlendi. Şehir merkezlerinde ise belediyenin gösterdiği kesim alanlarının tercih edildiği belirlendi. Valilik, ilgili kanun uyarınca, yasak yerlerde kesim yapan kişilere 1 milyar 459 milyon lira, kuruluşlarla işletmelere ise 4 milyar 178 milyon lira para cezası uygulanacağını bildirmişti.

İSTANBUL İSTANBUL
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 155 personelden oluşan 23 denetim ekibi, sokaklarda gezerek kaçak kesim yapanlara müdahale etti ancak kanlı görüntülerin yaşanmasına engel olunamadı. Valiliğin izin verdiği 400 kesim noktası kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Ancak bu noktalardaki görevlilerin sayısı yeterli olmayınca uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce bekleyen vatandaşlar, kurbanlarını kaçak kesim yapılan noktalara götürmek zorunda kaldı. Kaçak kesimler Avrupa yakasında Bakırköy, Kağıthane Sanayi mahallesi, Şirinevler, Yeşilpınar, Okmeydanı Darülaceze arkası ve Eyüp civarında yoğunlaşırken, Anadolu yakasında da Alemdağ, Çekmeköy, K.Bakkalköy ile Sarıgazi gibi kırsal alanlarda görüldü. Bağdat Caddesi, Moda gibi merkezi semtlerin sokaklarında ise kaçak kesime rastlanmadı. Yine de büyükşehir sınırlarında 15 kişiye ceza verildi. Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Haznedar, İkitelli gibi bölgelerde kimi 'uyanık' vatandaşlar belediyenin ve valiliğin denetimlerinden kurtulmak için ilginç yöntemler geliştirdiler. Yapım aşamasındaki inşaatlar, kapalı kepenkli işyerleri ve boş arsalar kaçak kesimin yoğunlaştığı yerler oldu. Veliefendi'deki boş arazindeki kesimler sırasında ise tam bir rezalet yaşandı. Bir an önce kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar hayvanların bağırsakları ile iç organlarını araziye atıp gitti. Bir süredir yağan yağmur nedeniyle arazide biriken yağmur sularına karışan sakatatlar ve kan birikintileri çirkin görüntülere neden oldu.

YURTTAN MANZARALAR
YURT
genelinde kurban kesim yerleri dışında kesim yasağına genel itibariyle uyulurken, bazı kentlerde vatandaşlar sokak ve mahalle aralarında kesim yaptı.

* Antalya'da bazı vatandaşlar sokak ve mahalle aralarında, çamurların içinde kurbanlarını kesti. Erzincan yasağa uyarken, Iğdır'da vatandaşlar kurbanlarını evlerinin bahçesinde ve sokakta kesti. Trabzon'da kurban kesim yerinin yetersiz kalması nedeniyle beklemek istemeyen vatandaşlar, kesim yeri yanında ve dere ve sahil boylarındaki kayalıklar üzerinde kurban kesti. İlkel görüntüler oluştu.

* İzmit'te kurban kesimi sırasında kalp krizi geçiren 2 kişiden birisi hayatını kaybederken diğeri yoğun bakıma alındı. 65 yaşındaki 5 çocuk babası Seyfettin Şahin, aldığı kurbanlık koçun kesimi sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aldığı kurbanlığı kestikten sonra etleri doğrarken kalp krizi geçiren Hakkı Bir (44) ise yoğun bakımda. Eskişehir'de ise bir nakliye şirketinde çalışan kalp hastası Ahmet Gülüm (50), kurbanını kestikten sonra, oturduğu yerde fenalaştı.

* Rize'de 80 yaşındaki Refik Çalışkan, kurbanlık danasını Ekrem Orhon Mahallesi'ndeki 8 katlı Çalışkanlar Apartmanı'nın çatısında kesti. Yaşlı adam, "Sokakta kurban kesmektense çatıda kesmek daha temiz oluyor" dedi.

Murat KEKLİKÇİ - Zülfikar Ali AYDIN Güngör KARAKUŞ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İşte milli eniştemiz
 'Annem tadilat yüzünden öldü'
 Darülaceze'de kurban kestiler, bayramlaşmadılar
 Yetmiş üç yaşındaki tilki' öldü
 Altın Vuruş Bir Can Daha Aldı
ERDAL ŞAFAK
Komşuda neler oluyor
Saat 09.33'te kentlerden en ücra...
AHMET HAKAN COŞKUN
Sıkışarak ölmek
Sıkışarak ölmek nasıl bir şey, hiç...
ÖMER ÇELİK
Büyük Ortadoğu? (II)
"Büyük Ortadoğu" bölgesinde yer...
MEHMET ALTAN
Türbanı Beyaz Saray çözdü...
Amerika'nın nasıl bir...
Fener'de aşk meyvesi 3-1
Fener'de aşk meyvesi 3-1
Ümit Özat perdeyi açtı. Van Hooijdonk ikiledi. Fatih Trabzon'a ümit...
Beşiktaşlı! Öp Tümerin elini
Beşiktaşlı! Öp Tümerin elini
2004’e iki yenilgiyle giren Kara Kartal, evinde hiç yenilgisi olmayan...
Başbakan Erdoğan ABD'den döndü
Başbakan Erdoğan ABD'den döndü
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü Atatürk Havalimanı Devlet...
Abdullah Gül: Kuzey Irak'taki patlamalar üzüntü verici
Abdullah Gül: Kuzey Irak'taki patlamalar üzüntü verici
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Erbil'de IKDP ve IKYB...
Hac'da izdiham: 244 ölü
Hac'da izdiham: 244 ölü
Hac ibadetini yerine getirmek için 2,5 milyon Müslüman'ın bir araya...
Bugün İstanbulspor'u gözümü kırpmaz alırım
Bugün İstanbulspor'u gözümü kırpmaz alırım
Aykut Kocaman İstanbulspor'dan niye ayrıldığını anlattı:"İş öyle bir...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.