kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 

İtiraf

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'i kutluyoruz... "Başarısızlığa" kılıf aramadığı için... Ve "gizli bir yazıyla da olsa" başarısızlığı itiraf ettiği için. Konu "bölünmüş yol." Hükümetin "çok iddialı olduğu" bir icraat. Çalışma temposu "tam gaz." Ama sonuç: Bakan Ergezen'in ifadesiyle: - ......ilgili birimlerin dikkatine... Başarısız olduğunuz görülmektedir.

***

Kış girmeden, yağışlar başlamadan önce Ankara'dan Bursa'ya gitmiştik. Sivrihisar-Eskişehir arasındaki "duble yol" bitmişti. "Kaymak gibi" bir yoldu. Tertemiz. Trafik rahatlamıştı. Sürücüler memnundu. Kış girdi, yağışlar başladı. "Aynı yoldan" yine geçtik. Aman Allah'ım, bu yola ne olmuş böyle? Sanki "bombalanmış." Sanki "tarla gibi sürülmüş." Asfaltta "koca, koca çukurlar" açılmış. Sürücüler şikayetçi. Trafik "tehlikeli."

***

Başbakan Erdoğan "Siirt Milletvekili." Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen de "Bitlis." Bu iki kentin yolu "duble" hale getiriliyor. Yağışlardan önce "yolun önemli bölümü" bitmişti. "Kaymak gibiydi." Yağışlar başladı ve... Bölünmüş yolun hali "içler acısı."

***

Bir başka gözlemimiz: Gezdiğimiz yerlerde çoğu gez "trafik işaretleri" göremiyoruz. Ya da "yolun ortasındaki beyaz çizgiyi." Bazen, yol kenarında görev yapan trafik polislerine soruyoruz: - Bu yolun çizgisi neden yok? Çoğu kez şu yanıtı alıyoruz: - Daha geçen ay yapmışlardı... Kar yağdı, yağmur yağdı, çizgi silindi.

***

"Çok gezen bir kişi olarak" duble yol yapımına karşı değiliz. Bu uygulama ile "trafiğin rahatlayacağına... Kazaların azalacağına" inanıyoruz. Ama şimdi görüyoruz ki... İş "kalitesiz" yapılmış. "Cila" daha bugünden dökülüvermiş. Kalitesizlik yer, yer öyle boyutta ki... "Yol çizgileri bile" silinivermiş. Bu nasıl boya böyle. "Suluboya" mı?

***


"Gördüklerimizi... Şikayetlerimizi" tam Bakan Zeki Ergezen'e aktaracağımız sırada... Elimize bir "belge" geçti. "Genel Müdürlük yetkililerinin ve Bölge Müdürlerinin dikkate alması gereken hususlar" diye başlayan bir "resmi yazı." Altında da "bakan Zeki Ergezen'in imzası."

***

Zeki bey "yazıda" diyor ki: - ......yapılan işlerin iyi izlenmesini istiyorum... Bu konuda duyarlı davranılmadığını seyahatlerimde gördüm. Ve devam ediyor: - ........geciken sathi kaplamalardan dolayı problem yaşanmaktadır.

***

Asfalt "havalar soğumadan" dökülür. Ve "yağmursuz havada" dökülür. Demek asfalt dökümünde "geç kalınmış ki..." Bugün "problem yaşanıyor." Ve Bakan da bunu "açıkça yazıyor."

***

Yine Bakan'ın yazısından: - .....İş programına uygun hareket etmediniz... Başarısız olduğunuz görülmektedir... Kaliteli kaplama yapınız... 2004'te hiçbir başarısızlık istemiyorum... Trafik işaretleri eksik... Yol çizgilerinde kullanılan boya, hangi kalitededir ki, bir ay içinde çizgi siliniyor.

***

Biz bu yazıda "duble yol projesindeki başarıları" yazıp, alkışlamak isterdik. Ama maalesef "başarısızlığa... Ve boş yere akıp giden trilyonlara" yanıyoruz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 O bir siyaset klasiği   / 29-01-2004
 Erzurum'da bir canlı tarih   / 28-01-2004
 Kader böyle imiş...   / 27-01-2004
 Amerika'ya son ihracat: Eğitim   / 26-01-2004
 Herşeyin başı "hukuk"   / 25-01-2004
 Erzurum dağları kar ile bora   / 24-01-2004
 Çürük elma   / 23-01-2004
 İtiraf   / 22-01-2004
 Ve kampanya başladı   / 21-01-2004
 Ders gibi   / 20-01-2004
YAVUZ DONAT
Beyin göçü
İstanbul Teknik Üniversitesi... 230 yıllık...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 atv 19.50
"Sinema"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Hayata müzikle tutundu
Armağan Baysan, 20 yaşında geçirdiği trafik kazasında kafasına aldığı...
Porno CD'den yine bir kız öğrenci çıktı
Edirne'de korsan cd operasyonunda ele geçen filmde, bir kız...
Halk beğendi o zaman tamamdır
Halk beğendi o zaman tamamdır
"Beni galadaki görüşler değil, halkın görüşleri ilgilendirir" diyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.