kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 

Ve kampanya başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin Meclis grup toplantısında "seçim startını" verdi: "Seçim bölgelerinize gidin... Gece yarısı çat kapı, vatandaşı evinde ziyaret edin... Halkımız misafirperverdir." Ve böylece "yerel seçim kampanyası" başlamış oldu. Üstelik "kimlerin aday olacağı" kesinleşmeden.

***

Başbakan'ın "gece yarısı çat kapı, vatandaşın evine gidin... Sizi iyi karşılayacaktır" demesi sebepsiz değil. Tayyip bey "geçenlerde" bunu bizzat yapmış. "Çat kapı" bir eve gitmiş. Kapıyı "evin erkeği" açmış. Başbakan "umarım rahatsız etmiyorumdur" diye söze girmiş. Ev halkı "hayır, buyrun, girin" diye yakınlık göstermiş. Çay demlenmiş. Ve sonra ev halkı demiş ki: - Size bir itirafta bulunmak zorundayız... Seçimde size oy vermedik... CHP'ye verdik. Tayyip bey de "ben oyunuzun rengini değil, hatırınızı sormaya geldim" yanıtını vermiş. Sıra "vedalaşmaya" gelmiş. Evin erkeği sokağa kadar çıkıp, Tayyip beyi uğurlarken, kulağına eğilmiş: - Benim partim duymasın ama... Yerel seçimde size oy atacağım. "Bu olayı" bize Başbakan anlattı.

***

Biz de "çat kapı", vatandaşa sorduk: - Ne yapacaksınız? Adapazarı Ziraat Odası'nın "18 yıllık başkanı" Hikmet Karabayır dedi ki: - Köylü sıkıntıda... İnsanlar suskun... Milletvekillerini bekliyoruz... Derdimizi anlatacağız... Sorunumuz çok ama iktidar partisine biraz esnek bakıyoruz... Ne de olsa, dört yıl daha hükümetteler.

***

Yerel seçimlerde "iktidar partisi daima avantajlıdır." Ama "aday da çok önemlidir." Buna "İskenderun'dan örnek" vereceğiz. Belediye Başkanı Mete Aslan "ANAP'- lı." Ve çok da başarılı. Aylardır her parti Mete beye "bize gel" diyor. AKP dahil. Mete Aslan ise "hayır" yanıtını veriyor. Bakalım seçimde ne olacak? "Çat kapı" İskenderun Şoförler Odası Başkanı Sıtkı Akın'a sorduk: - Ne olacak? - Burada ANAP diye bir şey kalmadı... Fakat Mete Aslan gerçeği var... Seçim AKP, CHP ve ANAP'lı Mete Aslan arasında geçecek.

***

Dün Mehmet Keçeciler'le sohbet ediyorduk. Eski belediye başkanı. Özal'ın ANAP'taki eski başyardımcısı. Eski Bakan. Şimdi de bir "siyasi gözlemci." "Ne olacak" diye sorduk. İşte yanıtı: - Milletvekili seçiminde seçmen AKP'ye sigara verdi... Yerel seçimde de sigarasını yakması için kibrit verecek.

***

Mehmet Keçeciler: - 1983'te genel seçimde millet ANAP'ı tek başına iktidar yapmıştı... Ama yerel yönetimler olmayınca, iktidar tamamlanmıyor... Bunun üzerine millet 1984'te ANAP'ı yerel yönetimlerde de iktidar yaptı... Şimdi de öyle olacak... Ama bence seçimden sonrası çok daha önemli. - Seçimden sonra ne olacak? - Muhalefette yeniden yapılanma. - Hangi muhalefette? - Hem Meclis içindeki ve hem de Meclis dışındaki.

***

"Çat kapı" bu defa Rize-Çayeli. - Abdi başkan ne olacak? Esnaflar Odası Başkanı Abdi Baltacı'nın yanıtı: - Bizim uşaklar karar veremeyi... Adaylarin belli olmasini bekleyi... Ama iktidarin hizmet imkani vardir, ondan yararlanalım deyi...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 O bir siyaset klasiği   / 29-01-2004
 Erzurum'da bir canlı tarih   / 28-01-2004
 Kader böyle imiş...   / 27-01-2004
 Amerika'ya son ihracat: Eğitim   / 26-01-2004
 Herşeyin başı "hukuk"   / 25-01-2004
 Erzurum dağları kar ile bora   / 24-01-2004
 Çürük elma   / 23-01-2004
 İtiraf   / 22-01-2004
 Ve kampanya başladı   / 21-01-2004
 Ders gibi   / 20-01-2004
YAVUZ DONAT
Beyin göçü
İstanbul Teknik Üniversitesi... 230 yıllık...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 atv 19.50
"Sinema"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Hayata müzikle tutundu
Armağan Baysan, 20 yaşında geçirdiği trafik kazasında kafasına aldığı...
Porno CD'den yine bir kız öğrenci çıktı
Edirne'de korsan cd operasyonunda ele geçen filmde, bir kız...
Halk beğendi o zaman tamamdır
Halk beğendi o zaman tamamdır
"Beni galadaki görüşler değil, halkın görüşleri ilgilendirir" diyen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.