kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Toplumun sivilceleri bir bir patlıyor
Toplumun sivilceleri bir bir patlıyor

9 yıl aradan sonra 'Doğumgünü' isimli solo albümünü çıkartmaya hazırlanan Erhan Güleryüz, Popstar ile uç veren olayları bu cümleyle özetliyor '.

Magazin medyasından saklanmaya çalışan ünlülerin başvurdukları ilk yöntem nedir? Kalın, siyah güneş gözlükleri takmak değil mi? Ama o, tanınmamak için gözlüklerini çıkartıyor! Beyoğlu'nda gözlüksüz elini kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyor. Ama gözlüğünü takınca, imza almak isteyen hayranları tarafından kuşatılıyor... Doğurgan bir ana gibi yıllardır şarkı dünyaya getiren, onları emziren, büyüten, kimi gün güvendiği insanlara emanet eden ama her zaman üzerlerine titreyen kişiden, Erhan Güleryüz'den söz ediyorum. Müzik dünyası onu 'Meçhul Şarkıcı' olarak tanımıştı. Sonra yüzümüze bir 'Ayna' tuttu. Ardından Kul Mehmet'i, Avrasya'yı ve Gitarcı'yı müzik dünyasına kazandırdı.

ÖYKÜLERİ VAR
Erhan Güleryüz, 9 yıl sonra yeniden bir solo albümle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Albümü, piyasaya çıkmadan önce stüdyosunda dinleme olanağı buldum. Albüme ismini veren 'Doğumgünü', gönül tellerimizi akord edecek müthiş bir slov. 'Ne Filimler Gelecek' ise inanılmaz bir öyküye sahip. Sümerologlar'ın iddiasına göre Nefilimler denen, uzaylı bir nesil Anadolu'ya ilk medeni insan tohumlarını ekmiş ve yeniden döneceklerine dair söz vererek gitmiş. "Ne Filimler Gelecek" aslında kulağa "Bu gördüğümüz filmler bize az bile. Aslında daha ne kurgular göreceğiz" anlamını fısıldar gibi görünse de son derece derin bir felsefi boyutu işaret ediyor. Ve sonunda "Bize muhtar lazım" deyip, mesajını vermeyi de ihmal etmiyor. Erhan Güleryüz romanslarından, 'Ayna'nın coşkulu ritmlerine kadar geniş bir yelpazede alternatif sunan albümde Erkin Koray ve Bülent Ortaçgil tatlarından, 'Belfast dolaylarından derlenmiş uzun havalar' formunda Anglo-Sakson ezgilere uzanan bir 'çok çeşitlilik' var. Ben albümü dinlerken, hiç tanımadığım bir şehri Erhan Güleryüz'ün rehberliğinde geziyormuş hissine kapıldım. Bir şarkıda, 8 yaşındayken açık hava sinemasında Olimpos gazozu içerken buldum kendimi. Bir başka sokakta Orta Anadolu steplerinde kurulu bir kasabanın bakırcısından işlemeli sini aldım... Ama en çok da 'Cancağzım'ın çalındığı sokakta oyalandım. Benden haber vermesi: Öyle bir şarkı geliyor ki, sadece bu yıla değil, yıllara damgasını vuracak. Demedi demeyin... Erhan Güleryüz, 'hard magazinciler' için kurak bir çöl gibidir. Onların dudaklarına bir damla bile su çalmaz. Onu kimse kadınlarla barlarda eğlenirken, gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirirken görmez. Ödül aldığı gecelere bile neredeyse arka kapıdan girip çıkar... Erhan Güleryüz de nesli giderek tükenenlerden. Yani "Ben değil, müziğim konuşsun" diyenlerden... Sosyal fobisi olduğuna inanıyor. Kimbilir, belki de ilk albümünü 'Meçhul Şarkıcı' olarak yapması, siyah gözlükler ardına gizlenmesi bu nedenledir. Güleryüz'ün ruhu özgür. Sadece müzik tarafından kuşatılmaya izin veriyor. Erhan kendisine dayatılan kurallara uymayı reddetmiş ve bu haliyle "sürekli faul yapan biri olarak" algılanıp, gördüğü kartlarla trilyonların uzağına savrulmuş. En büyük sermayesi ise şarkılarla anılıp, akşam yastığına kafasını huzur içinde koymak olmuş.

KAYGISI KORSAN
Ama Erhan Güleryüz'ün çekip çevirmek zorunda olduğu bir işi, maaş ödemek mecburiyetinde bulunduğu çalışanları var. Sonunda bir solo albüm yapmak için kendini 'mecbur' hissetmiş. Erhan'a göre her şey çok güzel olacak. Şu anda yaşadığımız olumsuzluklar geçici bir rahatsızlıktan başka bir şey değil: "Her insan ergenlik dönemini yaşar. Bu dönemde yüzlerde sivilce çıkar. Şu anda biz toplum olarak ergenlik döneminde hep beraber sivilce patlatıyoruz. Nasıl şimdi ergenlik dönemimizde başımızdan geçenlere gülüyorsak ileride de bu dönemi hatırladığımızda gülüp geçeceğiz. Elbette sivilce patlattığımız bu dönemde Kadının Sesi olacak, Bayhan, Zaga, Popstar olacak..." Albüm çıkaran her sanatçı gibi Erhan'ın da kaygısı korsandan yana. Ne çare ki Erhan Güleryüz kaset çıkartacak ve en çok da korsanların yüzü gülecek. Bizler sivilcelerimizin patlamasını beklerken, kimileri korsanın kaymağından kendilerine cilt maskesi yapacak!..
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Evsizlerin kaymakamı
 Trabzonlu kadınlara kemençeli aerobik
 Görkemli galayı gölgeleyen ikili
 2003 yılının en iyileri
 İpekçi'nin 30 yılı sergiye dönüştü
 Sultanlara hipnoz lazım
 Çiftlikteki geyiği tırnağı için vurdular
 Ayrıldıktan sonra
 Sevgi Sözcükleri
 Aşkın gözü niye kördür?
HAKAN & UTKU
Cem Yılmaz'dan inciler(!)
Bir süredir -ki bu bir süre...
AYŞE TÜTER
Tavuklu islim kebabı
PATLICANLARI alaca soyup,...
Sarılarak öldüler
Makineden sızan su, prizdeki elektrikle temas edince Aynur Değer...
Deodorant ve tıraşa dikkat
Amerikalı uzmanlar, koltuk altı tüylerinin sık sık jiletle alınması...
Armut dibine düştü
Neşe Erberk'in dört yaşındaki üçüzleri Alin, Lara ve Selin bir çocuk...
Balayı Maldivler'de
Balayı Maldivler'de
Tansa Mermerci ile Can Ekşioğlu'nun, Tansa'nın doğum günü olan...
Bayhan'a acıyorum
Bayhan'a acıyorum
Hülya Avşar önceki gün şov programının çekimlerinde Bayhan'la...
O gerçek bir inci işte AYÇİN İnci
O gerçek bir inci işte AYÇİN İnci
KURŞUN Yarası'nın güzeller güzeli Olimpia'sı, yani Ayçin İnci. Kendi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.