kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Turgay Demir @ SABAH
 

Luce'yi anlamak

Türkiye'ye adım attığı gün eleştirileri oklarını karşısında buldu... Galatasaray'ın başına geçtiğinde, Fatih Terim'in bıraktığı mirasın altında ezileceğini düşünenlerin sayısı hiç de az değildi... Kimine göre sıradan bir teknik direktör, kimine göre İtalya'dan kovulmuş, Galatasaray'a da, şartlar gereği zorunlu olarak getirilmişti... O bunlara kulak asmamayı, yaşamına 7 kişilik ailesiyle başladığı 12 metrekarelik evde öğrenmişti... Soğuk kış gecelerinde 5 kardeşi ve hasta anne babasıyla yaşadığı bu küçük ev, onun büyük düşlerine engel olamadığı gibi hayata karşı daha da hırslandırmıştı... Galatasaray'daki şartları, 12 metrekarelik evindeki kadar zor değildi!.. Yine parasızlık vardı ama hedefleri büyüktü... Felsefesi gereği bardağın dolu tarafını görüyordu. Fatih Terim'in gölgesinde kalmak şöyle dursun, Şampiyonlar Ligi'nde halefinden daha başarılı oldu... Üstelik daha zayıf bir kadroyla yaptı bunu... UEFA Kupası'nın yanına Süper Kupa'yı koymayı başardı... Lig şampiyonluğu isteyenlerin düşlerini de karşılıksız bırakmadı... Bu şampiyonluğun mükafatını Galatasaray'dan kovularak aldı!..

Felsefesini aşılamayı bildi
Bir kapıyı kapatan, diğerini açıyordu... Lucescu Beşiktaş'a geldi... Yine benzer tartışmalar yaşandı... Kimine göre Galatasaray'ın kovduğu hocayı almak Beşiktaş'ın hedef küçültmesi demekti. Lucescu'nun ise böyle eleştirilere cevap verecek zamanı yoktu. Beşiktaş 100. Yılını yaşıyordu ve şampiyon olmalıydı. Önce kendi felsefesini aşıladı tüm futbolculara... Yılmadan çalıştı... Eleştirilere kulak tıkadı... Sonunda 100 yılda beklenen şampiyonluk, hem de Galatasaray galibiyetle geldi... Lucescu, Türk futboluna büyük hizmetler verdi ve vermeye devam ediyor. Galatasaray'a en kötü günlerinde büyük zaferler kazandırdı. Beşiktaş'ın yıllardır özlemini duyduğu özgüveni geri getirdi. Hepimizin "bitti" dediği Sergen Yalçın'ı, alladı, pulladı, yenili armağanı gibi Türk futbolunun hizmetine sundu...

G.Saraylılar gıpta ediyor
Galatasaray anlamadı, anlayamadı Lucescu'yu... Belki de o nedenle şimdi operasyonlarla çözüm arıyor. Başta Başkan Serdar Bilgili olmak üzere Beşiktaş yönetimi anladı hümanist futbol adamını. Şimdilerde Galatasaraylılar özlemle bakıp, gıpta ederken Beşiktaşlılar, huzurlu ve başarılı bir teknik adama sahip olmanın keyfini sürüyor... Beşiktaş yönetimi Lucescu'yu bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru değerlendirmeli. Galatasaray'ın ve ona kendi felsefesini takıma anlatma şansı bile vermeyen İnter'in hatalarını yapmamalı. Lucescu'nun beyninde, yüreğinde, Beşiktaş'ın geleceğinin sırları var. Bunu görmek, Beşiktaş'a yapılacak en önemli hizmettir.

LEVENT TÜZEMEN
Bir Görüş
Ümit'e bağlı Ümit Karan aktif bir golcü...
TURGAY DEMİR
Luce'yi anlamak
Türkiye'ye adım attığı gün eleştirileri...
Erdoğan: Din üzerinden siyasete karşıyız
Erdoğan: Din üzerinden siyasete karşıyız
Uluslararası Muhafazakarlık ve Demokrasi Sempozyumu'nda konuşan...
'Basın organları amacı dışında kullanılmamalı'
'Basın organları amacı dışında kullanılmamalı'
Cumhurbaşkanı Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle...
Burçin'in dehşet güncesi
Burçin'in dehşet güncesi
Burçin'i komaya girdiği için Balıklı Rum Hastanesi'ne götürüyorlardı.
2.5 aylık bebeğin can bedeli 27 milyar lira
2.5 aylık bebeğin can bedeli 27 milyar lira
UÇAK kazasında ölenlere ödenmeye başlanan tazminatlar belli oldu.
Mankenler bu kez haberci
Mankenler bu kez haberci
Moda fuarlarında podyumda görmeye alıştığımız Cansu Dere ve Selin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.