kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FORMA HAKKIM
FORMA HAKKIM
Pancu'dan İnciler

FORMA HAKKIM

"Lucescu adalet konusunda örnek bir teknik adamdır. Kimseye torpil yapmaz. Ben formayı savaşarak elde ediyorum. Beşiktaş'ta haketmeyen hiçbir futbolcu yer bulamaz".

Beşiktaş'ın Rumen futbolcusu Pancu, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon başında siyah-beyazlı takıma geldiğinde bazı çevrelerce transferi eleştirilen ancak ilerleyen dönemde ortaya koyduğu futbolla beğeni toplayan Pancu, kiralık geldiği Beşiktaş kulübü tarafından daha sonra bonservisiyle alındı. İşte yıldız futbolcunun SABAH'ın sorularına verdiği yanıtlar:

2003 Beşiktaş'ın 100. yılıydı. Senin için nasıl geçti?
Her açıdan mükemmel bir yıl geçirdim. Her şeyin dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim. UEFA Kupası'nda çeyrek finale çıktık. Ligde şampiyonluğa ulaştık. Ben kiralıkken, kulüpler anlaşınca tam anlamıyla Beşiktaşlı oldum. Takım olarak her açıdan çok başarılı bir yıl geçirdik. Şu anda "İyi ki Beşiktaş'a gelmişim" diyorum. Burada olmaktan, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinin formasını giymekten gurur duyuyorum. Burada maddi manevi hiçbir sıkıntım yok. Yönetim çok profesyonel çalışıyor. Teknik heyet mükemmel. Kadromuz çok iyi ve taraftarımız muhteşem. Bunun sonucunda da başarı geliyor. Ben kendi adıma futbol hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum.

İlk yılına göre bu sezon biraz düşüş yaşıyor musun?
Ben performansımda bir gerileme olduğunu düşünmüyorum. İnsanların bu şekilde düşünmelerine de anlam veremiyorum. Aslında bu olsa bile doğal. Her futbolcu zaman zaman inişler çıkışlar yaşar. Ama genel anlamda bende dikkat çekilecek bir düşüş yok. Geçen sezonki kadar gol atamadığım doğru. Ama bu benden kaynaklanan bir durum değil. Ben, Lucescu hangi görevi verirse onu yapmaya çalışıyorum. Zaten eleştirilerin adresleri de belli. Lucescu'dan ya da taraftarlarımızdan bu konuda olumlu tepkiler alıyorum. Örneğin oyundan çıkarken tribünler beni alkışlıyor. Ben de görevimi yapmış olmanın rahatlığıyla hayatıma devam ediyorum. İlk yılımda İlhan Mansız ve Ahmet Dursun'un sakatlıkları nedeniyle daha çok forvette oynadım ve çok sayıda gol attım. Daha sonra Lucescu beni orta sahaya çekti. Orta sahada zaman zaman hücuma, zaman zaman da defansa dönük oynuyorum. Şu andaki görevimde öncelikli işim gol atmak değil. Lucescu benden farklı şeyler istiyor, ben de onları yapıyorum.

Lucescu'nun zaman zaman seni kolladığını düşünüyor musun?

Kesinlikle hayır. Lucescu'nun en büyük silahı adaletli olmak. Ben kötü olsaydım, hiç tereddüt etmeden beni kulübeye çekerdi. Hocam benden şu anda topu orta sahadan rakip alana taşımamı, topsuz alanda forvetin arkasında oyunu kesmemi, savaşmamı, rakibin oyununu bozmamı istiyor. Ben de verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Kötü oynadığım maçlardan sonra uyarıyor. Ben bir savaşçıyım ne görev verirse onu yapıyorum. Hocam "Defansta oyna" derse orada da oynarım. Lucescu her zaman hakedene formayı verir.

Zaman zaman arkadaşlarınla aranda sorun oluyor mu? Örneğin Tümer ile penaltı konusunda seyircinin önünde bir tartışma yaşadınız...
Arkadaşlarımla bir sorunum yok. Onları çok seviyorum. Beşiktaş'ta çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. İlk gediğim dönemde biraz sıkıntı yaşamıştım ama zamanla alıştık, şimdi her şey yolunda. Tümer ile aramızda hiçbir sorun yok. Sadece Sinyor (Lucescu) bana "Penaltıları sen atacaksın" demişti. Ben de bunun için topun başına gidiyorum. Eğer bu bana daha önceden söylenmeseydi gitmezdim. Bu sadece bir maçlık gelişen bir olaydı. Bundan sonra da yine bana "At" derlerse atarım, "Atma" derlerse atmam.

İlk yarıyı nasıl değerlendiriyorsun? Şampiyonluuğu garantilediniz mi?
Çok başarılı bir ilk yarı geçirdik. Mağlup olmayınca bu puan farkının oluşması çok doğaldı. Ancak futbolda her şey var. Eğer işi sıkı tutmayıp gevşersek, 3 puanlık sistemde bu puan farkı eriyiverir. Bu nedenle ikinci yarıda tüm karşılaşmalara final gözüyle bakmalı ve bu ciddiyetle çıkmalıyız. Bunu zaman zaman bazı maçlarda yaşadık. Puan kayıplarımız hem rehavetten kaynaklandı. Bizim yapmamız gereken tek şey aradaki puan farkını korumak. Bir kaza olur da aradaki fark kapanırsa ligin seyri değişir. Rakiplerimiz şu anda fırsat kolluyorlar. Ben geldiğim ilk sezonda şampiyonluk yaşadım, bir kez daha yaşamak istiyorum.

FATİH DOĞAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 BURAYA KADARMIŞ
 Seyirci oynasaydı
 ARTIK HATA İSTEMİYORUM
 Fenerbahçe gibi oynayalım yeter
 UEFA'YA HAZIRIM
 Bu nasıl yorum?
 Tümer tamponla
 SIRA HAKAN'DA MI?
 Tek yumruk olalım
 Yusuf patlaması
 Konya'ya kanguru
 Beşiktaş'ın ilk rakibi Brugge
 Görüşmeler kamp sonu
 Nene Ç.Rize'de
 Perdeyi Trabzon açıyor
 Gerekirse birkaç gazeteci döverim
 G 14 ve UEFA
 Günün İçinden
 SON KAHRAMAN
 Indiana fırtınası Dallas'ı da yıktı
 Türkiye FIVB'e bağlı
 Yine finalde
 Lakers kötü gidişe nihayet 'Dur' dedi
 Atina'da dokuz kulaç atacağız
 Diyar hazır gibi
LEVENT TÜZEMEN
Bir Görüş
Ümit'e bağlı Ümit Karan aktif bir golcü...
TURGAY DEMİR
Luce'yi anlamak
Türkiye'ye adım attığı gün eleştirileri...
Erdoğan: Din üzerinden siyasete karşıyız
Erdoğan: Din üzerinden siyasete karşıyız
Uluslararası Muhafazakarlık ve Demokrasi Sempozyumu'nda konuşan...
'Basın organları amacı dışında kullanılmamalı'
'Basın organları amacı dışında kullanılmamalı'
Cumhurbaşkanı Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle...
Burçin'in dehşet güncesi
Burçin'in dehşet güncesi
Burçin'i komaya girdiği için Balıklı Rum Hastanesi'ne götürüyorlardı.
2.5 aylık bebeğin can bedeli 27 milyar lira
2.5 aylık bebeğin can bedeli 27 milyar lira
UÇAK kazasında ölenlere ödenmeye başlanan tazminatlar belli oldu.
Mankenler bu kez haberci
Mankenler bu kez haberci
Moda fuarlarında podyumda görmeye alıştığımız Cansu Dere ve Selin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.