kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Pop Star'da nasıl torpil dönüyor?..

Pop Star yarışması için ağzı olan herkes konuştu da, en konuşması gereken adam hep sustu. O adam Fatih Aksoy. Yani; "televizyon aleminin altın çocuğu." Yani; Cem Özer'in Laf Lafı Açıyor programlarından tut, Hülya'yı, Gülben'i, Dadı'yı, Ateş Hattı'nı, Yıldız Tilbe'yi, Kim 500 Milyar'ı, Metin Uca'yı, Hokus Pokus'u ve daha mebzul yapımı düşünüp, taşınıp, hayata geçiren adam. Şimdi de Türkiye'nin başına Pop Star'ı sardı. Fatih Aksoy kendisinin değil, yaptığı işlerin konuşulmasını seviyor. Ama ta üniversite yıllarımızdan sıkı arkadaşım olduğu için bana torpil yaptı ilk ve son kez konuştu...

Bu işte hile hurda var mı?
S.A: Türkiye'de yılın televizyonculuk olayını gerçekleştirdiniz Fatih. Beklenti bu muydu? F.A: Bunu yaparken ilginç bir sonuçla karşılaşacağımızı biliyordum. Ama itiraf etmeliyim ki bir programı yaparken yani sen de bilirsin Savaş, ne olacağını çok bilemeyiz biz. Bir televizyon programından çok bir tür televizyonculuk olayı gerçekleşir diye ümit ediyordum öyle bir şey oldu. Ve şu andaki ilgi benim beklentimin de ötesinde. S.A: Herkes yola dökülmüş "öküzün altındaki buzağı nerede acep?" diye dolaşıyor. Dürüstçe söyle bana; katakulli, hile hurda var mı? Sen mesela, kimin pop star olacağını bu işin mimarı olarak daha başından beri biliyor musun?

Oylar Kıbrıs seçimini geçti
F.A: Bu bilgi öyle kritik bir bilgi ki bir defa yani sosyal sorumluluğu olan bir insan bu bilgi üzerinde hiçbir tür manipülasyon yapmaz. Günün birinde biri bunu araştırmak isterse, bu bilgilerin tamamını açacağım. Her bir programda kaç kişi aramış, kaç kişi kime oy vermiş? Örneğin geçen hafta gelen oy sayısı, Kıbrıs seçimlerinde kullanılan toplam oyların birkaç misli. S.A: Allah Allah!

Kim isterse olsun bana ne?

F.A: Türk halkının çeşitli meselelerde nasıl davranış gösterdiğini çok gösteren bir şey bu. Ben hayatım boyunca sahtecilik yapmadım. Türk halkı kimi severse kimi daha çok beğenirse onu ekranda tutmak, onların sevmediği birini tutmaktan daha doğrudur. Ama şunu anlıyorum; biz komplo teorisi geliştirmeye geliştirmeye çok yatkın bir milletiz. 'Olur mu canım biliyorlar..' Niye bileyim abi ben? Ben de her hafta öğreniyorum. Haa ben seyircilerden beş dakika önce öğreniyorum.Tek ayrıcalığım bu.

Fatih'in gizli torpili ne?
Yani reklama girdiğimizde telefon açıyorum; "nedir?" diyorum, söylüyorlar. Benim elenmesini istemediğim birisi geride gidiyorsa, benim diğer insanlardan tek farkım şu, ona kendi cep telefonumdan üç beş oy atıyorum o kadar. Bütün samimiyetimle söyleyeyim zaten göstereceğim o dataları da; orada benim attığım oylar da var. Hakikaten benim de sevdiğim insanlar insanlar oluyor. O günkü performasına oy atıyorum. Bazen benim istemediğim; istemediğimden kastım şu, "bu çok güzeldi niye elendi?" falan diye düşünüyorum, tık eleniyor.

Deniz Seki fena yapmış
S.A: Deniz Seki ile olan olayda çeşitli spekülasyonlar çıktı. Senin ağzından öğrensin Türkiye gerçeği. F.A: Jüri üyelerine tek tek şunu söyledim ben; benim senden istediğim kendin olman, başka hiçbir şey değil. Ne yapmak istiyorsan öyle yap, çünkü ben sana bir rol önermiyorum. Kendi adınla olacaksın. Mesela sen Savaş Ay adını ve yüzünü hayatının sonuna kadar taşıyacaksın, ben Fatih Aksoy olarak aynı... Ben bu isimle ve bu yüzle numara yapmam. Ben de jüri üyelerine dedim ki; "böyle davranın." Jüri üyelerinden herhangi birinin herhangi bir programı terk etmeye hakkı vardır.

Halkla kavga olmaz
Hiçbiri ile yazılı bir anlaşmam yok. Ama ben yazılı anlaşma adamı değilim zaten. Ben konuşur tokalaşırım, başlarım işe. Deniz, bir programda sonuçları protesto etti. O sonuçlar halkın verdiği oylardır. Kişisel kanaatim; halkla kavga edilmez... Beğenmiyorsanız gidin Japonya'da şarkı söyleyin, gidin Japonya'da program yapın. Yani "ben bir program yaptım, bunu Türk milleti anlamadı" demenin anlamı yoktur. Ama Deniz'in beğenmeme hakkı vardır sonuçları.

Bana tezgâh önerdi
O, sonuçları beğenmeyip çıktı. Ertesi gün pazartesi günü, salı günü ve çarşamba günü telefonla konuştuk bir kere yüz yüze konuştuk. Ona da bu görüşlerimi söyledim, "Programı terk etmeye hakkın var ama tümüyle programdan ayrılmak bana doğru gelmiyor. Çünkü birbirimize verdiğimiz söz var" dedim. Deniz; "Ben bir kere böyle bir şey söyledim, o zaman dönüşüm için bir formül bulalım" dedi. "Mesela ben bir mektup yazayım. Benimle canlı telefon bağlantısı yapılsın." Ben dedim ki; biz milletle dalga geçemeyiz. Biz bizi seyreden insanlarla dalga geçemeyiz. Bence gel verdiğin bir söz var. Ayrıca Bayhan'ı desteklemediğini Türk milleti anladı, bundan rahatsızlık duyduğunu herkes anladı. Ama programla ilgili bir derdin var mı? "Hayır yok" dedi, o zaman gel işine devam et.

Sepet koluna, herkes yoluna
Perşembe akşamına kadar bu görüşmeler sürdü. Sonunda perşembe akşamı, ben cuma yeniden yayın yapacağım. Biliyorsunuz gösteri devam etmek zorunda. Perşembe akşamı Peki Deniz o zaman Allah yolunu açık etsin, yollarımızı ayıralım" dedik ve ben Zerrin Hanım'la konuştum. Bir tek Zerrin Hanım'la konuştuk zaten. Böyle böyle bir şey var yapar mısınız, dedik? "Sevinerek yaparım" dedi. Geldi Zerrin Hanım jüri üyesi oldu. Ben yarın gece A Takımı'nın bu meseleyi başka hiç kimsenin işlemediği bir biçimde işleyeceği kanaatindeyim. Onun için elimdeki bütün bilgileri hakikaten büyük bir keyifle verdim. Çünkü Savaş Ay yapıyor ve ben çok güveniyorum. Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. Ben herhangi bir televizyon programına, bugüne kadar hayatımda bana uzatılan hiçbir mikrofona konuşmadım. İlk defa konuşuyorum, sen mikrofonu uzattığın için...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kızlar erkeklerden sarhoş!..   / 01-01-2004
 Böyle polisliğe çare yok!..   / 31-12-2003
 'Özgür' bir meslek işte...   / 30-12-2003
 Sanat dünyasında uyuşturucu!..   / 29-12-2003
 Bayhan'dan uyuşturucu itirafı   / 28-12-2003
 Aksa yukarı AK-SA!..   / 27-12-2003
 Pop Star'da nasıl torpil dönüyor?..   / 26-12-2003
 Sevmeyen de okuyor beni ohh!   / 25-12-2003
 Onu Corç, beni okur vurdu!   / 24-12-2003
 İtfaiyede yangın var!..   / 23-12-2003
AHMET HAKAN COŞKUN
Saçmalık
Ağır havası ve şifrelerini tam olarak...
HINCAL ULUÇ
Bu bizim ortak zaferimiz..
Çifte Mehmetler, yani Gençlik...
MEHMET TEZKAN
AKP'nin seçim kozu ekonomi
Yeni yılla birlikte Türkiye...
ÖMER LÜTFİ METE
Sarık-cübbe-üniforma
Fatih Camii avlusundaki malum...
REFİK DURBAŞ
Yargıya güven sorunu...
Başta hantallığı olmak üzere...
MUHARREM SARIKAYA
'Partiyi bağlamaz' yetmiyor
Yeni yılda Başbakan Recep...
Enkazdan kocasını tırnaklarıyla çıkardı
2 BİN yıllık tarihi Bem kentinin yüzde 90'ını yerle bir eden 6.8...
Terör korkusu bile engelleyemedi
Dünya, yılbaşını terör tehdidi yüzünden alınan güvenlik önlemleri...
EN İYİ BREZİLYALI
EN İYİ BREZİLYALI
SABAH'a konuşan İngiliz gazeteci Bellos, "Brezilya'nın en ünlü futbol...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.