kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Bayhan'dan uyuşturucu itirafı

Bayhan'ı herkes tanıyor artık. Pop Star olur mu bilinmez. Lâkin önlene(bilir)mez yükselişinin tılsımı memleket ahalisinin iki dudağı; daha doğrusu iki kontörü arasında şimdilik. Peki ya sonrası... O konuda rivayet muhtelif. "Kalıcı olur" diyen de var "gidicidir" diyen de. Müneccimlik yapmayalım da, bizzat kendisinden öğrenelim "yarın" kaygısını. Bu arada yaman itiraflarını da bir bir dinleyelim kendi ağzından. Kimmiş, neler yapmış, kimi sevmiş, ağır hastalığı ve müptelası oldukları nelermiş.

Bayhan'ın sevgilisi kim?
- S.A: Madem ki aradın. "Sana anlatacağım şeyler var Savaş Abi. Beni ancak sen anlarsın, sen anlatabilirsin gerçeğimi halka" dedin, anlat bakalım. Neymiş bakalım Bayhan'ın gerçeği. - Bayhan: Abi ölenin anası anadır işte. İçindeki ateşi ondan başkası anlayamaz. Ama ben o çocukla, yeğenimle yani aynı tastan su içmiş aynı yastığa baş koymuşum evveliyatta. Aramızda ne miras, ne namus davası yoktu ki. - Bunları her yerde söylüyorsun. Gerçekler dediğin ne?.. - İçimdekileri ifade edebilsem neler neler söyleyeceğim bir bilsen abi. Kendi kendimle kaldığım zaman çok güzel anlatıyorum kendime. Ama konuşma kabiliyetim de çok fazla olmadığı için diyaloglarım zayıf. Şu zamana kadar yaşantımdan kaynaklanan sebeplerden dolayı eğitimim de yok. 5 yaşında annem öldü. Ailevi bir çatı altında büyümedim ben. Aile terbiyesi görmedim. Değişik insanlar gördüm etrafta hep. Ta 11 yaşıma kadar Almanya'da kaldım zaten.

Esrara nasıl alıştı?
- Bayhan bana dürüstçe söyle. Sen herhangi bir uyuşturucu madde filan kullanıyor musun? - Hayır abi. 97'den beri yeminliyim. Sigara dahi içmiyorum. - Yani 97'den önce ne vardı? - Abi 97'ye kadar alkol ve sigara vardı. (duraksıyor ve titereyen bir sesle) Hap dersen onu kullanmadım. Çünkü hapın veya buna benzer maddelerin her türlü delikanlıyı bozduğunu iyi biliyordum. Açık konuş Bayhan. Nasılsa ortaya çıkıyor sonradan bazı şeyler. Ne kullandın sen? - Abi açıkçası esrar konusunda bazı istisnai deneyimlerim oldu yani

Cezaevi günleri
- Cezaevinde mi kullandın esrarı? - Abi arkadaş ortamından kaynaklandı diyelim. Dışarıdayken oldu yani bu esrar işi. Daha sonra... Yani ... Yani evet cezaevinde de kullandım esrar. Ancak alışkanlık yapmadı. Alkole de çok erken yaşta başlamıştım. Ama dedim ya bıraktım tabii.

Zor mu oldu bırakmak?
- Abi zor oldu ama ahdettim. Büyük mücadele verdim. Bir eğitimim de olmadığı için o konuda da karar aldım, söz verdim kendime. Önüme gelen her kitabı okumaya başladım. Kendimi kitaplara verdim yani.

Çok dindarım ben
- Nasıl kitaplara?
- Çok okumaya başladım yani. Çok kitap okudum. - Ne kitabıydı onlar. Mesela son okuduğun kitap ne? - Abi bir meslek sahibi de olmadığım için daha çok dini kitaplar okudum. Din üzerine yani. - Kimlerin kitaplarıydı onlar. Yazarları, kitap adları ne Bayhan? - Abi dahja çok Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealleri. Bir de edebiyat konularındaki kitapları işte...

Sevgilim nereli
- Senin hayatında sevdiğin, yavuklum dediğin, sevdam dediğin biri yok mu evladım? Bir yürek ortağı icabında hayatını parıldatır insanın. Var mı böyle bir aşkın, tutkun? - Abi şimdi... Yani nasıl söyleyeyim var elbette. Çok sevdim de ulaşamadım. Kız da bunu yeni yeni öğreniyor. - Ne yani platonik bir aşk mıydı seninki? - Anlamadım abi. - Yani kızın haberi bile yoktu öyle mi? - Evet yani ... Şimdi öğreniyor yavaş yavaş. - Nerede bu kızımız; Adana'da mı İstanbul'da mı? - Eskişehir'de abi. - Bayhan hadi yarışmadan elendin diyelim. Kızı gidip Allah'ın emriyle istesek ne diyeceğiz babasına. Bir işin var mı senin. Bir altın bileziğin?

Tüpçüde çalışmıştım
- Abi ben aşçılık yapmaya kalkıştım ama bu yarışma çıkınca durdu. Yani yapabileceğim şey oydu benim - Daha önce ne iş yaptın peki? - Ben askerden önce İstanbul'da namus ve adalet çerçevesi içerisinde her türlü işi yaptım. - Ne onlar mesela neler yaptın? - Mesela o yuvarlak tatlılardan sattım abi. Tezgâhım vardı. Camekanlı tezgâhlar oluyor ya hani el arabasıyla. İşte onlarla Eminönü'nde, Sultanahmet'te tatlı sattım. Beni tanırlar oranın esnafı. - Başka?.. Başka işler de yaptın mı? - Tüpçüde de çalıştım abi. Tüp takıyordum evlere, iş yerlerine filan. Sonra Laleli'de hamallık demeyeyim de hani Ruslar filan geliyor ya. Onların bavulları, kutuları, ticaret malzemelerini filan taşıma, yükleme işleri gibi işler. Kargo işi yani. Yunanistan'a Yugoslavya'ya... - Hedefin ne peki? - Benim amacım birinci olmak, Pop Star olmaktan çok insan olmak. Şu anda sesimin yarısını bile kullanamıyorum sağlık nedenlerinden dolayı.

Hastalığı ölümcül mü?
- Ne oldu geçmiş olsun, ne sağlık problemin var? - Ciğerlerim abi. Büyük sorun var ciğerlerimde. Kötü bir yaşantı sürdüm ya ciğerlerim perişan olmuş. - Kontrol ettirdin mi? Doktorlar baktı mı evladım? - Baktılar abi. Daha önce baktırdım ciğerlerinde lekeler var dediler. - (ağlayacak gibi oluyor)Tedavi olmazsa ... Öyle yani... Anlıyorsun. Şimdi şu işler bitse yine gidip baktıracağım. - İhmal etme sakın. İhmale gelmez bu sağlık işi. - Elbette abi. - Nereliydin sen Bayhan? - Adanalıyım abi. Adana Akkapı Mahallesi... Ayrıca sorumluluklarımın da farkındayım artık. Beni seven ve güvenip destekleyenlere karşı sorumluluklarım var. Onların yüzünü kara çıkartmamam lazım abi.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kızlar erkeklerden sarhoş!..   / 01-01-2004
 Böyle polisliğe çare yok!..   / 31-12-2003
 'Özgür' bir meslek işte...   / 30-12-2003
 Sanat dünyasında uyuşturucu!..   / 29-12-2003
 Bayhan'dan uyuşturucu itirafı   / 28-12-2003
 Aksa yukarı AK-SA!..   / 27-12-2003
 Pop Star'da nasıl torpil dönüyor?..   / 26-12-2003
 Sevmeyen de okuyor beni ohh!   / 25-12-2003
 Onu Corç, beni okur vurdu!   / 24-12-2003
 İtfaiyede yangın var!..   / 23-12-2003
AHMET HAKAN COŞKUN
Saçmalık
Ağır havası ve şifrelerini tam olarak...
HINCAL ULUÇ
Bu bizim ortak zaferimiz..
Çifte Mehmetler, yani Gençlik...
MEHMET TEZKAN
AKP'nin seçim kozu ekonomi
Yeni yılla birlikte Türkiye...
ÖMER LÜTFİ METE
Sarık-cübbe-üniforma
Fatih Camii avlusundaki malum...
REFİK DURBAŞ
Yargıya güven sorunu...
Başta hantallığı olmak üzere...
MUHARREM SARIKAYA
'Partiyi bağlamaz' yetmiyor
Yeni yılda Başbakan Recep...
Enkazdan kocasını tırnaklarıyla çıkardı
2 BİN yıllık tarihi Bem kentinin yüzde 90'ını yerle bir eden 6.8...
Terör korkusu bile engelleyemedi
Dünya, yılbaşını terör tehdidi yüzünden alınan güvenlik önlemleri...
EN İYİ BREZİLYALI
EN İYİ BREZİLYALI
SABAH'a konuşan İngiliz gazeteci Bellos, "Brezilya'nın en ünlü futbol...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.