kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Ordu ile aramıza kimse giremez'
'Hükümetle ordu arasına girmeyin'

ERDOĞAN, yeni yılı çocuk ve yaşlılarla karşıladığı Karabük'te "Kıbrıs konusunda askerle görüş ayrılığı var" haberlerini eleştirdi.

***

'Ordu ile aramıza kimse giremez'

Erdoğan, Kutlu'yu disiplin kuruluna gönderdiklerini hatırlatarak 'Kimse hükümetle ordusu arasına girip bulanık hava estirmeye kalkmasın' dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun Meclis'teki Mareşal elbiseli Atatürk portresi ve tabur ile ilgili sözleri konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın sert tepkisi konusunda, "Biz o arkadaşımızı disipline verdik... Kimse de hükümetle ordusu arasına girip bulanık havalar estirme gayreti içine girmesin" dedi. Erdoğan, 2004'te attıkları tohumların neticelerini alacaklarını belirtirken, Kıbrıs sorununun çözümü için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Erdoğan, Kıbrıs Rum kesiminin AB'ye katılacağı 1 Mayıs 2004'ün de "Dünyanın sonu olmadığını" söyledi. Erdoğan, yeni yılı geçirmek için ailesiyle birlikte geldiği Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde yeni yıla yaşlılar ve çocuklarla girdi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye ve Esra Erdoğan ile birlikte işadamı arkadaşı ve Ramsey'in sahibi Remzi Gür'ün Safranbolu'daki Gürmanlar Konağı'nda kaldı. Ailesi ile birlikte Karabük Yücel Huzurevi'ni ziyaret eden Erdoğan, yaşlılarla sohbet edip Ramsey tarafından hazırlanan hediye paketlerini verdi. Daha sonra da kestiği yeni yıl pastasını kendi eliyle tek tek dağıttı. Yaşlılara, "Sizler bizim her şeyimizsiniz" diyen Erdoğan, "Karşınızda bir Başbakan olarak değil evladınız olarak konuşuyorum" dedi. Huzurevini yaptıran Gökşen Yücel ile telefonla konuşarak yeni yılını kutlayan Erdoğan daha sonra Kardemir'de işçi olarak çalışan Murat Üstündağ adlı vatandaşın evini ziyaret etti. Başbakan daha sonra Bulak Çocuk Yuvası'na geçip burada da hediye ve pasta dağıttı.

YENİ YILIN İLK BASIN TOPLANTISI
Erdoğan çocuk yuvasında saatler 24.00'ü gösterirken yılın ilk basın toplantısını düzenledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök yaptığı Kıbrıs konusundaki görüşmeye ilişkin çıkan haberleri sert dille eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Bir defa bunlar çok çirkin ve ayıptır. Orada yapılan baş başa görüşmeyi köşe yazısına 'mişmış'larla malzeme yapmak ayıptır. Bir defa bunlar yalandır. Hiç kimse bir gazeteci, Başbakan hakkında, Genelkurmay Başkanı hakkında böyle bir yazı yazamaz. Genelkurmay ile mutabakat sağlanmıştır. Kimse hükümetle ordusu arasına girip bulanık havalar estirme gayreti içine girmesin." Bu sırada bir gazetecinin AKP Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun Meclis'te bulunan Mareşal elbiseli Atatürk resmi ve askeri tabur ile ilgili sözlerine Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklama ile sert tepki göstermesine ilişkin bir sorusuna da Erdoğan sert bir ifadeyle, "Gazetecisiniz, bilmiyor musunuz, biz onu (Kutlu) disiplin kuruluna sevk ettik" yanıtını verdi. 2004 yılının işsizliğe karşı mücadele kampanyasının arttığı bir yıl olacağını da belirten Erdoğan, "2004'ün yabancı sermayenin Türkiye'ye giriş yılı olacağına inanıyorum" dedi. Asgari ücret konusuna da değinen Erdoğan, bazı gazetelerin asgari ücreti az bulan yaklaşımlarını eleştirdi. Erdoğan "Bazı gazetelerin kuru sıkı atmasına bakmayın. Hayatta kaç kişi çalıştırdın kendi imkanlarınla diye sorun. Kendisi çalıştırsa bu parayı vermez. Ben gönül huzuru içinde, işçiliği yaşamış biriyim" dedi.

Bülent AYDEMİR

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Kutlu: Demokratik süreç işliyor
 Erdoğan azarladı korumalar tokatladı
 'Duygular yerine akıl hâkim kılınmalı'
YAVUZ DONAT
Kedi Anne'nin gözyaşları.. 'Ah Miniş'im, vah...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 atv 19.50
"Patron Kim-Tekrar"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
Ufuk Uras ‘aşkı' eşi ‘özgürlüğü’ seçti
ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi Eski Genel Başkanı Ufuk Uras'ın...
Azrail aynı yerde pusuya yattı
Kalem almaya giden Merve Koç'a iki yıl önce kaza geçirip ayaklarının...
Meğer Tarkan'ın iki tane yeğeni varmış
Meğer Tarkan'ın iki tane yeğeni varmış
Tarkan'ın ağabeyi Hakan Tevetoğlu'nun evlilik dışı bir kızı ile bir...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.