kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
El Kaide İstanbul'da bitti
İstanbul'da tehlike geçti

İstanbul Valisi Muammer Güler "El Kaide'nin Türkiye kolunun İstanbul'da çökertildiğini artık söyleyebiliriz" müjdesi verdi

EL KAİDE UNSURLARI
BOMBALI saldırıların tüm boyutlarının belirlendiğini açıklayan Vali Güler, "Bu iki yıllık bir yapılanma. Saldırı için 2-3 ay hazırlık yapılmış" dedi.

3-4 KAMYONLUK BOMBA
VALİ
Güler, çok sayıda patlayıcı maddenin ele geçirilmesiyle de yeni saldırıların önlendiğini açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah da patlayıcıların 3-4 kamyonluk olduğunu söyledi.


***

El Kaide İstanbul'da bitti

Bombalı saldırıların 'El Kaide'nin Türkiye unsurları' tarafından yapıldığının kesin olduğunu açıklayan İstanbul Valisi, "Örgütün İstanbul'da çökertildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

İSTANBUL Valisi Muammer Gül, İstanbul'daki saldırıların bütün boyutlarının ortaya çıkarıldığını, ele geçirilen patlayıcı maddelerle yeni saldırıların önlendiğini açıkladı, "Örgütün İstanbul'da çökertildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı yapan Güler'in verdiği bilgiler şöyle:

KESİN EL KAİDE:
Fotoğraf tümüyle netleşti. Bu örgüt, El Kaide'nin Türkiye'deki unsurlarıdır. Daha önce yurtdışında eğitim gören kişilerin oluşturdukları bir platform gibi görünmektedir. Ama bağlantısı olan uluslararası terör örgütü El Kaide. Onu kesinleştirmiş durumdayız. Bunlar 1-2 yıldır bu yapılanma içindedir, ama son saldırıyla ilgili olarak belki 2-3 aylık hazırlık safhası geçirmişlerdir.

35'İ TUTUKLANDI:
Bingöl, Van, Konya, Bursa, Ankara, Hakkari, Ağrı ve Mardin'de 159 kişi yakalandı. Örgütün üst düzey konumunda bulunanlar da dahil, 35 kişi İstanbul DGM'ce tutuklandı. Bazı üst düzey sorumluların yurtdışına kaçtıkları belirlendi.

ARŞİV BİLGİSİ YOK:
Yakalanan şahısların daha önceden deşifre edilen herhangi bir dini motifli örgütle irtibatları tespit edilememekle beraber, hiçbir şahıs için arşivlere intikal eden bilgiye rastlanmadı.

YENİ EYLEMLER ÖNLENDİ:
Örgüt üyelerinin başka nerelerde eylem yapmayı planladığı, bulunan bombaların nerede patlatılmasının planlandığı konusunda bir bilgi yok. Ama önemli olan bunların eylem yapılmadan önce ele geçirilmiş olmasıdır.

PARANOYAK OLMAYIN:
Yeni saldırılar olacağı konusunda panik havası yaratılmaya çalışılıyor. Bu bir paranoyaya ulaştırır. Bu korkuya gerek yoktur. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, Basına gösterilen patlayıcı hammaddeleriyle kaç bombalı araç kullanılabileceği'' sorusu üzerine, Bunlar sanayide kullanılır, birtakım işlemlerden geçirilip patlayıcı olarak kullanılabilir. Bunlarla en fazla 3-4 tane araç olabilirdi'' yanıtı verdi. Güler de, 50 kiloya yakın patlayıcı, geri kalan gübre'' dedi.

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İdamdan döndü Noel Baba oldu
 Atari Birleşik Devletleri
 Trilyon Avı kazandırdı
 Neve Şalom'da tatbikat
 Sis bombasından plastik patlayıcılara
REFİK DURBAŞ
Klavyede düello...
SABAH gazetesinde dün üç yazarın...
SAVAŞ AY
Aksa yukarı AK-SA!..
Dün İkiz Kule'ye gittik...
ÖMER LÜTFİ METE
Erdoğan'ın rakipsizliğine dair
Adalet ve Kalkınma...
MEHMET TEZKAN
İnsanlar mı önemli yoksa rejimler mi?
İRAN'DA deprem...
EMRE AKÖZ
Cep telefonu Kemalizm'i aşındırıyor
Popstar yarışması...
2bin yıllık Periler Şehri
İran'ın Bem kentinde deprem... 6.7'lik sarsıntı, "Periler Şehri"nin...
Dilimize dolananlar
SAVAŞ, ayrılmalar, barışmalar, yeni siyasetçiler derken bu...
BENİ TUTAMAZLAR
BENİ TUTAMAZLAR
"Bendeki sürat Tanrı vergisi. Birebirde geçemeyeceğim oyuncu yoktur.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.