kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MADE IN TURKEY
MADE IN TURKEY

Ülker'i yenerek galibiyetle tanışan Bursa ekibinde koç Atilla Çakmak, "Gençlerimiz güven kazandı. Basketbolseverleri eskisi gibi yanımızda görmek isteriz" dedi.

Üç sezon ayrılıktan sonra döndüğü Türkiye Basketbol Ligi'nde galibiyet için 11 hafta bekledi Tofaş. Koraç Kupası'nda final oynamış, 2 sezon üst üste şampiyon olmuş ve 5 kupa birden kazanmış bir takım iken, ligden çekilme kararı almıştı. Rashard Griffith, Slaven Rimac, David Rivers gibi yabancılarını ve Mehmet Okur, Asım Pars, Alper Yılmaz gibi yıldızlarını serbest bırakan Tofaş, altyapıya yönelerek yoluna bölgesel ligden devam etti. Her yıl bir üst lige çıkarak büyük başarı elde Tofaş, yabancıların sırtladığı 1.Lig'de tamamı genç oyunculardan kurulu kadrosuyla mücadele ederek alkışı hak ediyor. Bursa ekibi, milyonlarca dolarlık bütçeli Ülker'i yenerek kazandığı morali Tuborg Pilsener maçına yansıtmak dileğinde.

Yabancıya giremez
Sekiz oyuncusu altyapısından yetişen Tofaş, lider Tuborg'u da yenerek yükselişe geçmek istiyor. Kendi tesislerinde günde tek antrenman yaparak zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren mavi beyazlı ekibin koçu Atilla Çakmak, stresi yendiklerini belirterek başlıyor ve şöyle devam ediyor: "Son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar olmasa şu an 4 galibiyetimiz vardı. Genç kadronun sıkıntılarını sonuna kadar yaşayadık. İmkanımız olduğu halde inatla yabancı oyuncu almadık, bu gençlere güvendik. Ülker maçı bizim için bir başlangıç oldu. Şimdi bu moralle lider Tuborg'a da sürprizimiz var. Ülker galibiyetinin tesadüf olmadığını bu haftasonu kanıtlayacağız. Bursalı basketbolseverlerin eski günlerdeki gibi yine yanımızda bize destek olduklarını görmek istiyoruz."

Hataya yer yok
Ligin ikinci yarısında daha rahat oynayacaklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Benim hesaplarıma göre bu sezon 8-9 galibiyet bir takımı kümede bırakır. Bu nedenle biz hedefimizi en az 9 galibiyet olarak belirledik. Yaptığımız hatalardan ders çıkardık ve artık bunları tekrarlamayacağız. Gençlerimizle lige damga vuracağız" dedi.

Yöneticiler de genç
Yaş ortalaması 22'yi bile bulmayan Tofaş'ın genç yetenekleri ise "Bizlere bu şansı verenlerin yüzünü kara çıkartmayacağız. Ülker maçının moraliyle seri galibiyetlere başlayıp salonları yine dolduracağız. Tofaş, geleneği olan bir takım. 4 yıl önce rakip tanımayan bu ekibi, kendine yakışır yerlere taşıyacağız" sözünü verdiler. Basketbolumuzun "Made in Turkey" imzalı tek ekibi Tofaş'ta bir dönemin efsane oyuncuları da yönetici olarak görev yapıyorlar. Şampiyonluklar kazanan takımın menajeri olan Efe Aydan, Tofaş'ın direksiyonundaki isim. Eski kaptanlardan Murat Konuk ise genç oyuncuların sorunlarıyla çok yakından ilgilenen başarılı bir menajer. Tofaş sadece sporcu fabrikası olarak değil, yönetici fabrikası olarak da Türk basketboluna hizmet etmeye devam ediyor.


FİKRET KOCAMAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 İSYAN ÇIKTI
 TERİM BİZE GÜVENİYOR
 Tatilde 1 ay cezalı
 HOCALARI LUCESCU
 Şüpheye yer yok; Kartal şampiyon
 Hedefim 200
 YA YEDEK KALIRSA?
 İlle de Gökdeniz
 Karımı emanet ederim
 Günün İçinden
 Chelsea raporları zehir zemberek
 Seminer Notları
 Söylentiler bitmez
 M. United Everton'ı ağırlıyor
 Servet-Kemal tedavi oluyor
 Bursalı OKAN gündeme geldi
 G.saray Günlüğü
KAZIM KANAT
Yetkili yetkisiz, SİNAN ENGİN
Beşiktaş menajeri Sinan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Antalya fırtınası
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin...
YÖK'te yeni dönem
YÖK'te yeni dönem
Hükümetle ilişkileri yumuşatmaya çalışan yeni YÖK Başkanı Teziç,...
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Bakan Çiçek, dokunulmazlıkta AB standartına uyularak, tüm...
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
ANTALYA'DA 3 günden bu yana etkisini sürdüren yağış kentte panik...
İstanbul Noel'i kutladı
İstanbul Noel'i kutladı
Hıristiyan cemaatinin en büyük bayramı ve Hz. İsa'nın doğum günü...
Hem aşk hem iş
Hem aşk hem iş
DJ'liğe merak saran sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu'nun uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.