kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TERİM BİZE GÜVENİYOR
TERİM BİZE GÜVENİYOR
Ergün bir başka

TERİM BİZE GÜVENİYOR

"Fatih Terim iyi insan, iyi teknik direktör. Tamas, Bratu ve bana çok güveniyor, kredi tanıyor. Kötü futbolcular olsak G.Saray'da işimiz olmazdı".

Galatasaray'ın genç futbolcusu Ovidiu Petre devre arası tatili için gittiği ülkesi Romanya'da evinin kapılarını yalnız SABAH'a açtı. Annesi Mioara, babası Dumtru ve erkek kardeş Catalin ile hem kısa tatilini değerlendiren hem de Noel'i kutlayan Petre, Galatasaray'ın ideallerini gerçekleştirmek için doğru kulüp olduğunu söyleyerek ilginç açıklamalarda bulundu:

Dileğimiz gerçek oldu
Yaşım henüz 21. Nacional Bükreş'te oynarken Galatasaray'dan teklif gelince dünyalar benim olmuştu. Çünkü son yıllarda UEFA Kupasını kazanmış, Avrupa'nın dev kulüplerini dize getirmiş, isim yapmış bir takıma gelmenin benim için de, futbol hayatımın önemli bir dönüm noktası olacağını düşünüyordum. Tereddütsüz kabul ettim. Annem ve babam G.Saray'ı Hagi ve Popescu'nun futbol oynadığı zaman da inanılmaz tutuyorlardı. Şimdi de öyleler. Annem evde bile G.Saray formasıyla, eşofmanlarıyla dolaşır. Onlar da benim için 'bir gün inşallah G.Saray'da oynarsın' diyorlardı. Kısacası hepimizin dileği gerçekleşmiş oldu."

Hagi gibi olmak isterim
G.Saray'a gelmekle herşey bitmiyor. Disiplinli bir yaşanım var. Amacım kendimi futbolumla kabul ettirmek, ülkenizde Hagi, Popescu gibi futbolcuları aratmamak. Fatih Terim çok iyi bir teknik direktör ama daha önemlisi çok iyi bir insan. Karşılıklı konuştuğumuz zaman bizleri anlayan ve her konuda yardımcı olan bir büyüğümüz. Böyle bir insanla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hocamız bize çok güveniyor. Güvendiği için bize kredi veriyor, ilk onbirde oynatıyor. Sadece benim için değil Tamas ve Bratu için de bu geçerli. Bizler bazen kendi aramızda konuşuyoruz. Bu krediye layık olmalıyız. Ve bize güvenenleri mahçup etmemeliyiz. Ben takımı gençleştirme konusunda bir yorum yapamam, buna teknik direktörümüz karar verir ve pratiğe geçirir. Ancak bizim tanıdığımız kadarıyla hocamız kesinlikle takımda futbolcu ayırımı yapmıyor."

Biraz sabır istiyorum
İlk yarıda genç veya yaşlı futbolcu diye bir ayırım söz konusu olmadı. Herkes bu takımda şans buldu. Ben taraftarlarından ve herkesten özellikle biz gençler için sabır istiyorum. Kötü futbolcular olsaydık şu anda G.Saray'da olmazdık. Biraz sabır ve destek gösterilirse biz de kendimizi ispatlayacağız." "Tamas zaman zaman hatalar yaptı. Ancak çok genç biri bana göre çok kaliteli bir futbolcu. Romanya'da kolay kolay bu yaşta milli takıma kimse giremez. O bunu başardı. Ancak iddia ediyorum ki, ikinci yarı Tamas'ı herkes daha iyi anlayacak."

Gözlerimi kaparım..
Nacional Bükreş'te de defansın önünde oynuyordum. Ancak bana hocamın vereceği görev önemli. Stoper de oyna dese gözümü kapatır orada da oynarım. Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Sociedad maçında stoperde görev yaptım. Bence nerede oynadığım değil hocamın bana nerede görev vereceği önemli. Asıl önemli olan benim bu göreve layık olmam. G.Saray'dan ayrılmam söz konusu değil. G.Saray'a alıştım ve çok seviyorum. İlerde İtalya ve İspanya'da oynamak isterim. İspanya'da Barcelona'yı İtalya'da da Milan'ı tercih ederim."

Taraftarı sevindireceğiz
27Aralık'ta İstanbul'da olacağım. Hemen antrenmanlarımıza başlayacağız. Tatilimin az ya da çok olması önemi değil. Daha gencim. Şu anda hocamın vereceği antrenman programını uygulamaktan başka amacım yok. Herkesin yeni yılını kutluyorum. 2004 yılı bütün insanlar için inşallah uğurlu ve mutlu olur. Özellikle 2004'te taraftarlarımızı iyi futbolla sevindireceğiz. Şampiyonluk için herşey bitmedi. 3-4 maçta farkı kapatabiliriz. Bizim hedefimiz önce iyi futbol oynamak, iyi sonuçlar kendiliğinden gelecektir."

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 İSYAN ÇIKTI
 Tatilde 1 ay cezalı
 HOCALARI LUCESCU
 Şüpheye yer yok; Kartal şampiyon
 Hedefim 200
 YA YEDEK KALIRSA?
 İlle de Gökdeniz
 Karımı emanet ederim
 Günün İçinden
 Chelsea raporları zehir zemberek
 Seminer Notları
 Söylentiler bitmez
 M. United Everton'ı ağırlıyor
 Servet-Kemal tedavi oluyor
 Bursalı OKAN gündeme geldi
 MADE IN TURKEY
 G.saray Günlüğü
KAZIM KANAT
Yetkili yetkisiz, SİNAN ENGİN
Beşiktaş menajeri Sinan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Antalya fırtınası
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin...
YÖK'te yeni dönem
YÖK'te yeni dönem
Hükümetle ilişkileri yumuşatmaya çalışan yeni YÖK Başkanı Teziç,...
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Çiçek: AB'ye uyalım herkese dokunalım
Bakan Çiçek, dokunulmazlıkta AB standartına uyularak, tüm...
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
Antalya sele teslim: 2 ölü, 4 kayıp var
ANTALYA'DA 3 günden bu yana etkisini sürdüren yağış kentte panik...
İstanbul Noel'i kutladı
İstanbul Noel'i kutladı
Hıristiyan cemaatinin en büyük bayramı ve Hz. İsa'nın doğum günü...
Hem aşk hem iş
Hem aşk hem iş
DJ'liğe merak saran sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu'nun uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.