kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 

Köylünün sloganı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "alkışlar arasında" salona girdi... Sonra yine "alkışlar arasında" kürsüye çıktı... Konuşması da sık, sık "alkışlarla" kesildi. Başbakan'ı "hararetle alkışlayanlardan biri", bir ara kendine hakim olamayıp, bağırıverdi: - Dayanacak gücümüz kalmadı sayın Başbakanım! Bağıran bir "köylüydü." Bereket, Başbakan'ın koruma polisleri "köylüyü susturmak için" üzerine falan yürümediler. Başbakan da yine "alkışlar altında" konuşmaya devam etti.

***

Türkiye Ziraat Odaları Birliği "kırkıncı yılını" kutluyor. Dün Ankara'daki kutlama törenine katıldık. Törende "yılın çiftçi dostu medya mensuplarına plaket takdimi" de vardı. "Plaketimizi" aldık. "Kırsal kesimin sesini" dinledik.

***

Törende bir ara Habertürk'ten Taki Doğan, mikrofonu bize uzatıverdi: - Türkiye'yi geziyorsunuz... Neleri ve kimleri görüyorsunuz? Nereye gitsek "sizden önce şu geldi... Bu geldi" diye üç kişinin adı sayılıyor: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar. Ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar. "Habertürk'e" bunları söyledik. Bu sırada, AKŞAM'dan Şakir Süter kulağımıza eğildi: - Bugünkü törende Mehmet Ağar neden yok? "Sahi, Kırat'ın gıdasını aldığı kırsal kesimin bayramında Ağar neden yok" diye düşünürken... Öğrendik ki Ağar toplantının öğleden sonraki bölümüne katılacak. Ve katıldı, konuştu, alkışlandı.

***

Taki Doğan bu defa mikrofonu-kamerayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na çevirdi. Ve "gezdiğimiz yerlerde ayak izlerini gördüğümüze dair sözlerimizi" ona nakletti. Hisarcıklıoğlu "doğru" dedi: - Ama sayın Donat benden çok geziyor... Bu gezilerde yarar var... İnsanlar mutlu oluyorlar. Bu defa biz "araya" girdik: - Doğru... Çok doğru. Siyasetçi de, sivil toplum lideri de, gazeteci de "dolaşmalı." Bu dolaşmalar gerçekten "insanlara moral veriyor."

***

Mitinglerde, salon toplantılarında kentliler" daha bir sorgulayıcıdır. "Sendikacılar" da öyle. "Esnaf" da. Ama "kırsal kesim" genelde sessizdir. Konuşmacıyı "tepkisiz" dinler. Göstereceği bir tepki varsa, onu da seçim sandığında" sergiler. Dün Ankara'da, çiftçilerin "kırkıncı yıl töreninde" kırsal kesim yine "sessizdi." Ama "bıçak kemiğe öylesine dayanmış olmalı ki" arada sırada bir köylü ayağa kalkıp, bağırıveriyordu: - Başbaganım... Ağrı'dan gelirem... Borçluyem... Zam istirem. Tepki "öylesine doğal, öylesine içtendi" ki... Başbakan "haklısın" dercesine, güldü. "Korumaları" da, yaşlı köylünün "içini boşaltmasına" ses çıkarmadılar. "Doğrusu da" buydu.

***

Başbakan'ın dün söylediği bir sözü senet" kabul ediyor, köşemize alıp, altını çiziyoruz. - Çiftçiyi küstüğü topraklara yeniden döndüreceğiz. Böyle bir politika hem "kentleri rahatlatır" ve hem de "köylüyü sefaletten kurtarır."

***

"Çiftçi bayramında" dün bir de "hatıra fotoğrafı" çekildi. Tayyip bey, Deniz Baykal ve biz plaket alanlar fotoğraf çekimi için sahneye çıkınca, "kırsal kesim" bağırmaya başladı: - Türkiye sizlerle gurur duyuyor. Sahi "durduk yerde" bu slogan neden atıldı? Galiba "Erdoğan ile Baykal yan yana... Tebessüm ederek... Aynı resim karesinde" yer aldıkları için. "Köylü" gerilim istemiyor. Biz "sloganı" böyle okuduk.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yeni bütçeye eski söylem   / 25-12-2003
 Başarılı bir yerel yönetim modeli   / 24-12-2003
 Üç milyon Euroluk yatırımın hikâyesi   / 23-12-2003
 Fatih Sultan Mehmet'in vasiyeti   / 22-12-2003
 Bir başkadır benim memleketim   / 21-12-2003
 Eğitim ve demokrasi   / 20-12-2003
 Mevzuat hazretleri   / 19-12-2003
 Olga hanımın köyü   / 18-12-2003
 Hülya Avşar'ın köyünden...   / 17-12-2003
 Kars sınıf atlıyor   / 16-12-2003
YAVUZ DONAT
Köylünün sloganı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "alkışlar...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 17.00
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.35
"Çizgi Film"
 TGRT 17.00
"Türk Sineması"
Hem eşiyle hemde BDDK ile başı dertte
Mali müşavir Cevdet Suner boşanmaya kalkışınca eşi ayda 50 milyar...
İngiltere ordusunda intihar skandalı
Surrey'deki kışlada 7 yıl içinde ölen 4 askerin ailesi bağımsız bir...
Hem aşk hem iş
Hem aşk hem iş
DJ'liğe merak saran sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu'nun uzun...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.