kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SP lideri Erbakan için yakalama emri
SP lideri Erbakan için yakalama emri
Aile ve Parti Meclisi Erbakan'ın evinde toplandı
Ceza 6 ay ertelenebilir
Sahtecilikten mahkûm olur
Erbakan'ın ilk tepkisi: Allah'ın dediği olur

HOCA KRİZİ

Savcılık eski başbakan Erbakan hakkında önce yakalama emri çıkarttı sonra askıya aldı. Hoca'nın umudu Sezer'de

BAŞKENT Ankara dün Erbakan trafiğine sahne oldu. İnfaz Savcılığı, 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Erbakan için polise yakalama emri çıkarttı. Erbakan aile meclisini topladı, avukatları Başsavcılığa sağlık raporu sundu.

ÖZEL HASTANENİN RAPORUNA RET
BAŞSAVCILIK
özel hastane raporunu kabul etmedi, "Numune Hastanesi'nden getirin" dedi. Avukatlar Yargıtay'a karar düzeltme başvurusu yaptıklarını, af için Sezer'e gideceklerini belirterek infazın ertelenmesini talep ettiler.

AKP KENARDAN İZLEME YANLISI
ERBAKAN
hakkındaki yakalama emri askıya alınırken, Yargıtay Başsavcılığı da sürpriz bir kararla dava dosyasını geri istedi. Erbakan olayının dışında kalmak isteyen AKP, en iyi çözüm olarak Sezer'in affetmesi görüşünde.


***

SP lideri Erbakan için yakalama emri

Sahtecilik suçundan hapis cezasına çarptırılan Erbakan için yakalama emri çıkarıldı. Avukatların devreye girmesi üzerine emir askıya alındı.

ANKARA İnfaz Savcılığı, sahtecilik suçundan hapse mahkum olan Saadet Partisi Lideri Necmettin Erbakan hakkında yakalama emri çıkardı. Avukatların devreye girmesi üzerine Başsavcılık yakalama emrini askıya aldı. Erbakan'ın avukatlarına, "Numune Hastanesi'nden rapor alırsanız erteleme talebinizi değerlendiririz" yanıtı verildi. Erbakan'ın kapatılan RP'ye verilen Hazine yardımının sahte belgelerle devletten kaçırıldığı gerekçesiyle aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infaz süreci sancılı başladı. Erbakan'ın infaz dosyası hafta sonu kendisine ulaşan Ankara İnfaz Savcısı Adil Kubat, dün sabah saatlerinde Erbakan hakkında yakalama emri çıkardı.

RAPOR KABUL EDİLMEDİ
Yakalama emri Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne iletildi. İnfaz savcılığı yakalama kararına gerekçe olarak 2 yıldan fazla olan cezaların derhal infazının yasal zorunluluk olmasını gösterdi. Savcılığın emrinden sonra Erbakan'ın avukatları Mustafa Kamalak, Şeref Malkoç ve Yaşar Gürkan Ankara Adliyesi'ne gelerek Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu ve infazdan sorumlu Başsavcıvekili Bekir Selçuk ile görüştü. Avukatlar, Erbakan'ın cezaevine konulmasını engelleyecek rapor alındığını belirttiler. Avukatlar Erbakan'ın cezanın infazının ertelenmesini ve Cumhurbaşkanlığı affından yararlandırılmasını isteyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine Başsavcılık, raporun nereden alındığını sordu. Avukatlar, Fatih Üniversitesi'nden aldıklarını belirtince Başsavcılık'tan kendilerine "Bu raporu kabul edemeyiz, hakem hastane olan Numune Hastanesi'nden heyet raporu alıp getirirseniz durumu değerlendiririz" yanıtı verildi.

EMİR ASKIYA ALINDI
Görüşmeler üzerine yakalama emrinin geri çekilmesi yerine, "askıya alınması" benimsendi. Başsavcılık bu yöndeki görüşünü sözlü olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne de iletti. Başsavcılık ile Emniyet arasında geçen görüşmede, "hükümlünün kaçma gibi infazı mümkün kılmayacak bir girişimde bulunup bulunmadığının da kontrol edilmesi" istendi. Başsavcılığın yakalama emrini "askıya alması"nda ayrıca, karar düzeltme isteminin sonuçlanmamış olması da etkili oldu. Ankara Başsavcılığı'nda bu trafik yaşanırken, Yargıtay Başsavcılığı da ilginç bir adım attı. Başsavcılık Erbakan'ın yaptığı karar düzeltme başvurusunu incelemek için gönderdiği dava dosyasını Başsavcılık'tan geri istemeyi kararlaştırdı. Bu arada Erbakan'ın avukatlarının Başsavcılık görüşmeleri sırasında, "belki de Cumhurbaşkanı'ndan af yetkisini kullanmasını isteyeceğiz" dedikleri öğrenildi. Erbakan akşam saatlerinde rapor alabilmek için Numune Hastanesi'ne gitti.

AKP SESSİZ KALDI
Erbakan'ın, cezaevi kapısından, şimdilik döndüren süreç, AKP'de de bomba etkisi yarattı. AKP'nin süreçle ilgili bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Erbakan'ın yargılanıp mahkum olduğu Kayıp Trilyon Davası'nın sanıkları arasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da bulunuyordu. Ancak Gül ve Aksu dokunulmazlıkları nedeniyle yargılanamadı.

ERSAN ATAR

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan'dan Harvard'lılara 'ders'
 'Kubilay adı moral kaynağı'
 Marko iki saat bomba aradı
 Gül uyardı: Irak'ta kimse yanlış adım atmamalıdır
 Dergici Yurdakul intihar etti
YAVUZ DONAT
Üç milyon Euroluk yatırımın hikâyesi
Ankara'nın, Kalecik...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 17.00
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
 TGRT 17.00
"Türk Sineması"
69 kişiyi ölüme terk edip kaçtılar
70 mülteciyi Rodos'a götüren iki Türk kaptan tekneyi denizde bırakıp...
Elele ölümü beklediler
Arkadaşlarının Paris'te balayı hediye ettiki Türk çift, Almanya'dan...
Verda çıldıracak
Verda çıldıracak
Verda Penso'nun eski flörtü Nurettin Hasman'ın, Eda Taşpınar...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.