kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 

Terim ve Aydın

Galatasaray'ın bu puan kaybını nasıl değerlendiriyorsunuz? Birinci penaltıda topun dışarıdan çevrildiği kesin. İkinci penaltı pozisyonu öncesi ofsayt olduğu da net bir şekilde gözüküyor. Böyle olunca "Galatasaray puanları hakemlere kaptırdı" denir. Denince de en büyük yanlış yapılır. Puanı kaptıran son maçların hemen tamamında olduğu gibi Fatih Terim.. Terim son haftalarda garip bir hallerde. Türkiye'nin oyunu en iyi okuyan, en iyi müdahelelerde bulanan hocası, şimdi büyülenmiş gibi bir giyinik seyirci. G.Saray'ın yediği goller bağıra bağıra geliyor ve Terim müdahale etmiyor. Güvenç Kurtar büyük bir korkaklık ve 8 savunma adamı ile sahaya çıkınca G.Saray ilk devreyi rahat götürdü. Bu arada fark da yapabilirdi. Yapamadı. İkinci yarıda Güvenç Hoca korkunun ecele faydası olmadığını gördü, Effa'yı oyuna soktu ve hücuma dönük oynamaya başladı. Kurtar'ın bu hamlesine Terim hiç bir yanıt vermedi. Elazığ birbiri ardına hücumlar yapmaya gol pozisyonlarına girmeye başladı. G.Saray'da 3 gün önce maç oynayan 11'in yorulduğu açıkça görülüyordu. Elazığ savunmasında hücuma aktarılan oyuncuların boşluğu hissedilmeye başladı. Ama Fatih Terim seyretmeye devam etti. İlk değişiklik Terim'den değil, Bratu'nun sakatlanmasından geldi. Ve Terim zayıflayan Elazığ defansı önünde oyuna hücum elemanı sokacağına, 2-1'in üstüne yatmak istercesine Cihan'ı sahaya yolladı. 87'nci dakikadan sonra yapılan değişiklikler sadece komikti. Ve 45 dakika "Geliyorum" diye bağıran Elazığ golü, +93'te G.Saray ağlarına takıldı. Bence bu G.Saray'ın şansıydı. Elazığ golü daha önce bulsa maçı da kazanırdı, G.Saray 10 kişiyle değil, 8 kişiyle oyunu bitirirdi.
Terim'in yanında etkin bir yardımcı olması gerektiğini söylüyorsunuz.
Dünkü maç Galatasaray'ın teknik kadrosunda çok ciddi değişiklikler yapılması gerektiğinin yeni kanıtıydı. Fatih Terim orada tek başına oturuyor yanında ona fikir verecek, yargılarını tartışacak tek kişi yok. Fatih Terim de takıntılarında ısrar ediyor. "Yapılan transferler yanlış" deniyor diye Tamas, Petre ve Bratu'nun transferlerinin doğru olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Sonuç da meydanda. Şu görüntüye dikkat edin. Maçın son dakikaları oynanıyor. Galatasaray lig sonucusu Elazığ karşısında 2-1'i koruyabilmek için santrforunu çıkarıp bir stoper alıyor. Bu Galatasaray'ın ne hallere düştüğünün göstergesi. Ayrıca Ümit Karan'ı aldığın zaman onu tutmakla görevli iki adamın da neredeyse tek kale oynayan Elazığ hücumuna daha rahat katılacakları da açık. Yani hem ayıp hem yanlış bir değişiklik. Galatasaray'ın kenar yönetimi bu hatayı yapıyor. İşte mesele de bu zaten..
Galatasaray adına sahanın en iyisi Batista'ydı. Haftalardır formsuz diye oynatılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim söylemek istediğim şey bu zaten. Tamas'ı kazanmak için Orhan'ı, Ömer'i, Suat Usta'yı, Murat Erdoğan, Petre'yi kazanmak için, şu Batista'yı, Volkan'ı, yok sayıyor. Bratu uğruna Ümit Karan'ı harcıyor. Buna hakkı yok. Sezon başında bir hata yaptı diye Ümit Takımı'nın yıldızı Suat'ı sildi. Şu Tamas'a (ilk 5 dakikada 2 net pozisyon verdi) sağbekte, stoperde, hatta orta sahada yer bulmaya uğraşıyor. Terim'in öyle bir statüsü varki hiçbir şeyi kanıtlamasına gerek yok. Takıntıları Terim'e yakışmıyor. Galatasaray camiası artık bu 3 Rumen'e değil, onları ısrarla oynatan Terim'e kızıyor.
Hakemi nasıl buldunuz?
Maçın ilginç tarafı Ali Aydın.. Geçen sene Elazığ'ın külmede kalmasını sağlayan maçı yöneten Aydın, bu maçta iki tarafın da canını okuyan hatalar yaptı. Ben bu kadar kötü bir maç yönetimini hatırlamıyorum. İyi hakemdir diye kural hatası yapması dahi hoş görülen hakem bu mu? Bu Ali Aydın geçin UEFA'yı, FİFA'yı, Türkiye'de ancak amatör maçlar yönetebilir. Terim'in takıntıları var diyoruz, asıl büyük takıntı Bülent Yavuz'un Merkez Hakem Komitesi'nde. Ulusoy ve Yavuz'un sevgili hakemi Ali Aydın döküldükçe dökülüyor. Dünkü maç da Türk hakemliği adına utançtır.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mesele g-string külot mu acaba?..   / 20-12-2003
 Ben Sabah'tayım.. Sabah bende değil!..   / 19-12-2003
 Terim Hagi'yi hem de öyle taşır ki..   / 18-12-2003
 HINCAL ULUÇ Ya annem, babam görürse..   / 17-12-2003
 Akbaba gene iş başında.. mı?   / 16-12-2003
 Terim bunalımda   / 15-12-2003
 Mutluluğu satın almak..   / 14-12-2003
 Sebat geç kaldı   / 14-12-2003
 Bir yılbaşı yazısı..   / 13-12-2003
 Ankara'nın haline bak..   / 12-12-2003
EROL KAYNAR
Helal olsun
Oturduğumuz yerden 'ofsayt' dediğimiz...
LEVENT TÜZEMEN
Komik penaltı
Koyun can, kasap et derdindeydi. 4 maçta 1...
HINCAL ULUÇ
Terim ve Aydın
Galatasaray'ın bu puan kaybını nasıl...
KAZIM KANAT
Sergen sistemi ÇÖPE attı
Artık şunu tartışmayalım:...
GÖKMEN ÖZDENAK
Aydın, G.Saraylı
Terim endeksli Galatasaray adına...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Yola devam
Şampiyonlar Ligi'nde zor grupta son ana kadar...
Denktaş'a AB uyarısı
Denktaş'a AB uyarısı
Başbakan Erdoğan'dan sonra Başbakan Yardımcısı Şahin de Rauf...
Erdoğan'ların tarih turu
Erdoğan'ların tarih turu
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Özbekistan seyahatinin son gününde...
Kürtler 'federe' oluyor
Kürtler 'federe' oluyor
Kuzey Iraklı Kürt liderler, resmen federal yönetim istedi. Başbakan...
Türkler'in Roma seferi
Türkler'in Roma seferi
Shakespeare'in "Onikinci Gece" oyununu İtalya'da Türk usulü sahneye...
Eğlencenin yeni adresi
Eğlencenin yeni adresi
İstanbul eğlence hayatının kalbi bu kış Dolmabahçe The Ritz Carlton...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.