kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cem Yılmaz sahnede 'kaçak oyun' oynuyor
Cem Yılmaz'a "sahne ihtarı"

UZANLAR'IN Bis Menajerlik şirketinden 120 gösteri için 750 bin doları peşin alan Cem Yılmaz, anlaşmazlığa rağmen sahneye çıktı. Bunun üzerine şirket, Yılmaz'a ihtarname yolladı.

***

Cem Yılmaz sahnede 'kaçak oyun' oynuyor

Cem Yılmaz, Uzanlar'ın da ortağı bulunduğu Bis Menajerlik ile tüm gösteri, imaj, marka oluşturma ve logo hakları ile ilgili olarak anlaşma yapmıştı. 120 gösterilik anlaşma karşılığında 750 bin dolar peşin para alan Yılmaz, anlaşmayı ihlal edip yeniden sahneye çıkmaya başlayınca ortalık karıştı.

İMAR Bankası skandalının patlak vermesiyle birlikte Uzun grubu şirketleriyle sözleşmesi olan sanatçılar da zor durumda kaldı. Bu isimlerden biri de Cem Yılmaz. Senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı Gora filmi, Uzanlar'ın ortağı olduğu Türk Film'e ait olduğu için şu anda devletin denetiminde. Film gösterime girse de bütün gelirine tedbir konulacak. Ancak Cem Yılmaz'ın sorunları bununla da sınırlı değil. Telsim reklamları için Uzanlar'la anlaşma yapan Yılmaz, tüm menajerlik, gösteri, marka ve logo haklarını da Uzanlar'ın ortağı bulunduğu Bis Menajerlik şirketine vermiş. 120 gösteri için anlaşan Yılmaz, bunun karşılığında 750 bin dolar, film için ise 500 bin dolar almış.

"İHTARNAME ÇEKTİK"
Bis Menajerlik'in ortaklarından Erol Köse, Cem Yılmaz'ın yeniden gösterilere başlamasını 'ihlal' olarak yorumluyor ve bakın neler anlatıyor; "Bu konunun tarafı BDDK'dır. Şirketin gelirleri devletin tedbiri altındadır. Cem Yılmaz daha önce aldığı paraları hiçe saymış, tedbiri ihlal etmiştir. Bunu yaptığı için BDDK tüm gelirlerine tedbir koymak için girişimleri başlattı. Biz de kendisini daha önce bir ihtarnameyle uyardık ama o yine de sahneye çıkıyor." Yılmaz'ın Bis adına 50 oyun oynadığını ama 70 oyun daha oynaması gerektiğini söyleyen Köse'ye sözleşmedeki şartları sordum. İhlal durumunda 2 milyon dolarlık bir tazminat söz konusuymuş. Köse, Cem Yılmaz'ın üç oyun oynamak için bütün mal varlığını tehlikeye soktuğunu söylüyor. Cem Yılmaz ise aylardan sonra Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yeniden gösterilerine başladı. O da gerekli haklarını alamadığı gerekçesiyle sözleşmenin iptali için 4 Aralık'ta dava açtı. "Mahkeme eğer beni haksız bulursa ödemem gereken cezayı öderim" diyor. Karmaşık bir durum bu. Ben en çok Cem Yılmaz'a üzüldüm. Bir sanatçının sahneye çıkmadan yaşaması, nefes alması mümkün değil çünkü.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Eğlencenin yeni adresi
 Stil sahibi
 Sosyete Bunları Konuşuyor
 CNR'da yuva yıkan aşk
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 17.10
"Sinema"
 TRT 1 17.20
"Yuvadan Bir Kuş Uçtu"
 TRT 1 18.05
"Pako'ya Mektuplar"
Denktaş'a AB uyarısı
Denktaş'a AB uyarısı
Başbakan Erdoğan'dan sonra Başbakan Yardımcısı Şahin de Rauf...
Erdoğan'ların tarih turu
Erdoğan'ların tarih turu
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Özbekistan seyahatinin son gününde...
Uyuşturucuya karşı çizgi kitapçıkla mücadele
İstanbul Narkotik Şubesi uyuşturucu ile mücadelede polisiye olmayan...
Canlı bombaların ilk hedefi Başbakan'dı
Erdoğan'a ulaşamayacaklarını anlayınca kamu kuruluşlarına yönelik...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.