kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Donat @ SABAH
 

Meclis'teki hava

Salı saat 14.30... Meclis'te öğle yemeğindeydik... İstanbul Milletvekilleri Azmi Ateş, Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ile birlikte. Fahrettin Poyraz, masadan erken ayrıldı: - Kusura bakmayın... Biraz sonra Meclis kürsüsünde konuşacağım... Son hazırlıklarımı yapmalıyım. "Ne konuşması" diye sorduk. Poyraz: - Biliyorsunuz Meclis'te bazı eski Bakanlar hakkındaki soruşturma önergeleri görüşülecek. - Evet. - İşte bu görüşmeler sırasında, bir eski Bakan'la ilgili olarak ben konuşacağım. - Kim bu eski Bakan? - Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan. - Ne söyleyeceksiniz? - Sayın eski Bakan'ın çelişkilerini. - Ne gibi çelişkiler? - Sayın Özkan diyor ki, "Halkbank ile hiç ilgilenmedim. "Öyleyse diyeceğim... Halkbank ile ilgili bir soruşturma talebi size geldiğinde, bunu neden beklettiniz?.. Sonra şu çelişkiler... Fahrettin Poyraz "kürsüde yapacağı konuşmanın kısa bir provasını" bize yaptı ve gitti. Biz yemeğe devam ettik.

***


Meclis'te bir "komisyon" kurulmuştu. "Adı" hayli uzun: Yolsuzlukların sebeplerinin, sosyal ve ekonomik boyutlarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu. Komisyon "aylarca" çalıştı. "Raporunu" yazdı. "TBMM Başkanlığı'na" sundu. Açıkçası "komisyonun görevi sona erdi." Bugün "hukuken" böyle bir komisyon yok. Ama "fiilen" var. Bunu dün gözlerimizle gördük. Kimi bürokrat "hukuken olmayan komisyona" bilgi veriyor. Kimi işadamı "belge yolluyor."

***


Fahrettin Poyraz "işte bu komisyonun" üyesiydi. Azmi Ateş de "başkanı." Azmi bey bir ara bize "yazmamak kaydıyla" belge ve bilgi akışının sürdüğünü anlattı. Bazı "ayrıntılar" verdi. O sırada "Fahrettin Poyraz, telefonla konuşuyordu." Konuşması bitince bize döndü: - Komisyon çalışması devam ederken elde etmekte zorlandığımız bazı bilgiler ve dokümanlar, şimdi kendiliğinden gelmeye başladı... Bugün hala gelmeye devam ediyor. Poyraz "böyle konuşunca." Azmi Ateş'in "yazılmama kaydı" boşlukta kaldı. Başladık gülüşmeye.

***


Yemeğin sonuna doğru masamıza "yan masaların birinden" bir ziyaretçi geldi. Ayaküstü "afiyet olsun" demeye. "Geçen dönem" milletvekillerinden Metin Şahin. DSP'liydi, YTP'ye geçmişti. Bu arada fark ettik ki dün Meclis'te "hayli eski milletvekili" vardı. Bir kısmı MHP'liydi, bir kısmı da DYP'li. "Diğerleri" daha azdı. Bazı eski DYP milletvekillerinin "AKP'liler ile sıkı, fıkılığı... Zaman, zaman bir odaya kapanmaları" dikkatimizi çekti.

***


Gazetelere verilen demeçlerde, TV konuşmalarında, parti gruplarında, TBMM kürsüsünde "AKP'liler ile CHP'liler birbirlerine karşı hayli sert." "Acımasız." Sanki "selamı, sabahı keser gibi... İpleri tamamen koparır gibi." Ama dün TBMM kulislerinde "başka bir hava" gözledik. Aynı "hava" Meclis lokantasına da hakimdi. Bu hava acaba "bir günlük bir hava" mıydı? Ve bu hava acaba "bazı isimleri Yüce Divan'a gönderme sürecinin başlatılması için bir uzlaşmanın" mı havasıydı? "Soruyu" bazı AKP'lilere de sorduk, CHP'lilere de. Soru "kimsenin hoşuna gitmedi." Ve cevap vermek yerine bize "eee" dediler: - Yeni yurt gezisine nereden başlıyorsunuz?.. Bizim bölgeye de uğrayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hülya Avşar'ın köyünden...   / 17-12-2003
 Kars sınıf atlıyor   / 16-12-2003
 Ardahan... "fakir ama dimdik."   / 15-12-2003
 Ankara ile İstanbul'un farkı   / 14-12-2003
 Bir bürokrasi masalı   / 13-12-2003
 Özal'ın yapamadığını.....   / 12-12-2003
 Sıra dokunulmazlıkta   / 11-12-2003
 Meclis'teki hava   / 10-12-2003
 Sporda şiddet   / 09-12-2003
 UEFA’nın Türkiye’ye ettiğini.....   / 08-12-2003
YAVUZ DONAT
Olga hanımın köyü
Kars'a havayolu ile giderseniz,...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 17.00
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
 TGRT 17.00
"Türk Sineması"
Çapa yalısına tarihi eser baskını
Ünlü Çapa ailesinin kızı Didem Çapa'nın Beykoz'da bulunan yalısına...
Yanlış alarmla başlayan takip kanlı sonlandı
Bir taksiden gelen yardım sinyali ile polis, gaspçı sandığı üç gencin...
Hevesi kursağında kaldı!
Hevesi kursağında kaldı!
Helin Avşar, iki aydır Dolmabahçe Süzer Plaza'nın patronu...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.