kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 
Terim Hagi'yi hem de öyle taşır ki..
Galatasaray neden büyük!..
Sporun ve Yaşamın Altın Sözleri

Terim Hagi'yi hem de öyle taşır ki..

Fatih Terim devre arasında radikal değişiklikler yapacaksa, buna teknik kadrodan başlamalı. Benim tezim işte bu.. Ve de bu tezin arkasında büyük bir çoğunluk olduğunu da biliyorum. Değişiklik önerimi de somutlandırıp yapıyorum, birkaç haftadır. Hagi antrenör.. Popescu menecer.. Taffarel kaleci antrenörü.. Eser Hoca'nın kalecilere bir şey kattığına inanmıyorum. Onun için Taffarel.. Fatih Terim Florya'da yalnızları oynuyor. Kararlarını tartışacağı tek kişi yok. Onu bir daha derinlemesine düşünmeye sevk edecek şeytanın avukatları yok. Galatasaray'da oyuncu iken Terim'e fikirlerini bangır bangır söyleyen Hagi ile, sağduyu timsali Popescu, Hoca'nın frekanslarını yakından bildiği, kolay uyum sağlayacağı adamlar. Ayrıca.. Allahın unuttuğu yerdeki Olimpiyat Stadı'na taşınma, alınan başarısız sonuçlar taraftarın hızını kesti, camiayı soğuttu. Şimdi bir ateşçi lazım.. Bütün Galatasaray camiasını ayağa kaldıracak bir futbolcu transferi mümkün görünmüyor. Boşta böyle biri yok. Olanı almaya da para yetmez. Oysa taraftarın sevgilisi Hagi bu ateşlemeyi yapabilir. Dostlarım diyorlar ki, "Dediklerin mantıklı, ama Terim, Hagi'yi istemez.." Niye istemez.. Dibe vurdu ya.. Şimdi Hagi gelir çıkış başlarsa, bu çıkış ona bağlanır. Terim yıpranır.. Sonu UEFA Şampiyonluğu'na dayanan dört altın yılı da Hagi, Popescu, Taffarel üçlüsüne bağlayanlar var zaten.. Bir de bu.. Terim zaferlerini paylaşmaktan hoşlanmaz.

***


Taffarel futbolu bırakmış, İtalya'da bir manastıra kapanmıştı. O manastır takımında santrfor oynayarak sağlık sporu yapıyordu, Terim onu Galatasaray'a getirip, ikinci altın yaşamına kapı açtığında.. Popescu Barcelona'dan kovulmuştu. Hagi, Real ve Barcelona'da tutunamamış, ikinci sınıf İtalyan takımlarında futbolu bırakmaya hazırlanıyordu. Bunlar geldiğinde medyamızın neler yazıp söylediğini bir hatırlayalım.. "Galatasaray üç ölü aldı" diyenler görünüşte haklıydı. Terim futbol yaşamları fiilen biten bu üç adamı diriltti. Zirveye taşıdı ve hayatlarının ilk Avrupa uluslararası kupasını almalarını sağladı. Bunu kaç kişi böyle biliyor?.. Önemli değil. Sen kendin biliyorsan mesele yok.. Liderler başkaları ne diyor diye bakanlardan çıkmaz. Aynaya bakanlardan çıkar. Onlar hesaplarını sadece kendilerine verirler.

***


Fatih Terim Milan'dan hiç çalışmadan her ay 219 bin dolar kazanıyordu ve iki yıl daha kazanacaktı. Maddi ihtiyacı yoktu. Galatasaray'ın içeride ve dışarıda başarıları ile Türkiye'nin gelmiş geçmiş en değerli Teknik Direktörü olmuş, Fiorentina ve ardından Milan gibi dünya markası olmuş takımların başına geçmişti. Yani maddi manevi hiçbir ihtiyacı yoktu. Galatasaray'a gelmesi büyük riskti. Ama Terim'i Terim yapan vasıfların başında geliyordu risk almak.. Risk sözünden vebadan kaçar gibi kaçan Türk spor medyasının önüne, aç aslanların önüne atılan Hıristiyan olmaktı, Galatasaray'a yeniden gelmek.. Terim güldü onlara ve döndü. O Galatasaraylıydı. Gerçek Galatasaraylı.. Galatasaray için alamayacağı risk de yoktu. Geldi ve dedi ki.. "Biz UEFA Kupası'nı aldık. Çıta şimdi daha yüksekte.." Bu defa gelişinin hedefi Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu idi yani.

***


Şimdi bu Terim yanına bu Hagi'yi alır ve taşır mı?.. Bir değil beş Hagi'yi taşır. Ben inanıyorum. Ama kendisi inanıyor mu?. Terim, belki de bana yanıt olsun diye ilk defa teknik kadrosu ile bir basın toplantısı yaptı. Onlara, yanında takımında olan herkese dikkatli baksın. Bunların içinde konuşmaları haber olacak tek kişi var mı?. Bunların içinde kendisi ile çatır çatır tartışmayı geçtik, yıllardır bir fikrine karşı çıkan biri var mı?. Bunların içinde Terim'in kendisinin ciddiye aldığı birisi var mı?. Büyük adamların büyük takımları vardır. Fatih Terim "Takım oyunu nasıl oynanır" tezini, bu ülkenin iş adamlarına bin dolarlık seminerlerle satmış adamdır. Terim, değil Hagi'yi, Lippi'sinden Arsen Venger'ine herkesi yanında taşıyacak güçtedir. Tekrar ediyorum, bu gücün farkında mı?.. Yoksa iddia edildiği gibi "Hagi yanımda olursa ezilirim" korkusu mu taşıyor?.

***


Generaller generaline sormuşlar. "Zafer kimin?.." "Kaybedersek kimi kurşuna dizecektiniz!.." Galatasaray'da kurşuna dizilecek adam Fatih Terim'dir. Zaferine de ortak çıkmaz. Yiğit yattığı yerden, komutan kurmaylarından belli olur.. Nerede Terim'in kurmayları?..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 HINCAL ULUÇ Ya annem, babam görürse..   / 17-12-2003
 Akbaba gene iş başında.. mı?   / 16-12-2003
 Terim bunalımda   / 15-12-2003
 Mutluluğu satın almak..   / 14-12-2003
 Sebat geç kaldı   / 14-12-2003
 Bir yılbaşı yazısı..   / 13-12-2003
 Ankara'nın haline bak..   / 12-12-2003
 Terim kaybetti   / 11-12-2003
 Türk atletizmini kim yönetiyor?..   / 11-12-2003
 Korkak   / 10-12-2003
ERDAL ŞAFAK
Gül'le Japonya'da
Tokyo: Başbakan Yardımcısı...
AHMET HAKAN COŞKUN
Gürtuna aday olamayacak!
Ali Müfit Gürtuna'nın AKP'den...
HINCAL ULUÇ
Terim Hagi'yi hem de öyle taşır ki..
Fatih Terim devre...
SOLİ ÖZEL
Berduşun ötesi
Saddam Hüseyin'in yakalanmasının sıradan...
Gençlere tam not
Gençlere tam not
Terim, çoğunluğu gençlerden oluşan kadronun, ortaya koyduğu futboldan...
Hagi tartışması
Hagi tartışması
G.Saray'ın eski yıldızının Terim'le çalışmasının iyi olacağını...
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Denktaş: Müzakerecilikte ısrarlı değilim
Parti liderleriyle görüşen KKTC Cumhurbaşkanı müzakerecilikte ısrarlı...
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Bürokratlar asgari ücrete çare arıyor
Ekonomi bürokratları 350 milyonluk asgari ücretin, işverene...
Kazandibi temasları
Kazandibi temasları
JAPONYA'DA bulunan Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, dün bir araya...
'Türban laikliği zedeler'
'Türban laikliği zedeler'
FRANSA'DA geçen hafta Ulusal Laiklik Komisyonu tarafından...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.