kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meğer Metrocity'ye Kayserili eli değmiş
Meğer Metrocity'ye Kayserili eli değmiş
Almanya'da 22 yaşında 60 kişiyi yönetmiş

Meğer Metrocity'ye Kayserili eli değmiş

İstanbul Levent'te geçtiğimiz nisan ayında açılan Metrocity Alışveriş Merkezi'nin başarısının ardında Yurdaer Kahraman var. Kayserili işletme müdürü Kahraman, kendini 'Metrocity Belediye Başkanı' olarak tanımlıyor.

Sekiz ay önce hizmete açılan Metrocity alışveriş merkezinin ünü şimdiden Türkiye sınırlarını aştı. Her ay en az bir Avrupalı heyet, inceleme yapmak ve örnek almak amacıyla Metrocity'yi ziyaret ediyor. Bu başarının arkasında ise Almanya'dan gelen, aslen Kayserili olan Metrocity İşletme Müdürü Yurdaer Kahraman yatıyor. Kahraman, hafta içi 35, hafta sonu da 55 bine ulaşan ziyaretçi sayısı nedeniyle kendisini "Metrocity Belediye Başkanı" olarak tanımlıyor. Yurdaer Kahraman, İstanbul Levent'te 30 Nisan'da açılan alışveriş merkezinin elde ettiği başarı nedeniyle yabancı akınına uğradıklarını söylüyor. Metrocity'yi açıldığı günden itibaren bir marka olarak düşündüklerini vurgulayan Kahraman şöyle konuşuyor: "Yapmak istediğimiz, Metrocity'ye bir bağlılık yaratmaktı. Nasıl ki insanlar bir giyim markasını 30-40 yıl değiştirmiyor, hatta kendisiyle birlikte çocuklarını ve yakınlarını buna yönlendiriyor, aynı şekilde istedik ki Metrocity'ye insanlar uzun yıllar boyunca sürekli gelsin".

BAĞIMLILIK YARATMAK İSTİYORLAR
Metrocity'ye alışkanlık yaratmak amacıyla sürekli olarak sergi, defile ve organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Kahraman, elde edilen sonuçların başarılı olduğunu vurguladı. Yaptıkları aktivitelerin alışveriş merkezleri açısından her zaman bir ilk özelliği taşıdığını kaydeden Kahraman, "Burada Vakko ile, benzerleri Milano veya Paris'te olabilecek bir moda defilesi yaptık. Ferrari ve Formula 1 arabalarını sergiledik. İlk kez bir rallinin startı alışveriş merkezinde oldu. Petersburg'tan gelen mumyalar sergisi, İznik çinileri sergisi ve bir uçak sergisi açtık. Öyle ki çocuklar binmek için babalarından sıra bulamadı." diye anlatıyor Metrocity'nin başarılarını... Metrocity'nin başlangıcı ve açılışının ekonomik krize denk geldiğini hatırlatan Yurdaer Kahraman, alışveriş merkezinin bu açıdan Türkiye'nin geleceği için iyi bir sinyal oluşturduğunu ileri sürdü. Mağaza sahiplerinin de Metrocity'den memnun olduklarını kaydeden Kahraman, "Mağazaların Metrocity'deki şubeleri, zincirlerin birinci ve ikincileri konumuna geldi. Bu başarı onları da kamçıladı. Hatta her gün yeni bir fikir önerisiyle adeta burayı birlikte yönetir hale geldik" diye konuşuyor.

YABANCILAR BİZİ KOPYA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Metrocity'nin elde ettiği başarıyla birlikte diğer alışveriş merkezlerini de yeni yatırım yapmak zorunda bıraktığına değinen Kahraman, bu başarının sınırlarının Türkiye'yi de aştığını söyledi. Şimdiye kadar İtalyan, Fransız, Alman ve İngiliz yatırımcı heyetlerinin Metrocity'yi ziyaret ettiğini açıklayan Kahraman, "Gerek mimarisini, gerekse konseptini yerinde inceleyip araştırıyorlar. Bu açıdan Avrupa'da bir iki ülke hariç hepsini geçtik. Bu nedenle bizi kopya etmeye çalışıyorlar" dedi. Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: "Caddeleriyle, sokaklarıyla nüfusuyla Metrocity adının sonundaki şehir anlamına gelen 'city' kelimesini hak ediyor. Ben de kendimi bu şehrin belediye başkanı gibi görüyorum. Örneğin bombalı saldırı sırasında bizim şehrimiz de yaralandı. Ama biz, çalışanlar, mağaza sahipleri ve müşterilerle el ele verip 51 saatte şehrimizi tekrar dirilttik. Oysa 10 gün sürer diyorlardı. Güvenlik konusunda ileriye yönelik bütün önlemleri aldık. Hiçbir riski atlamadık." Yurdaer Kahraman, 2004 yılında Metrocity'nin konut alanları ile birlikte sinema, tiyatro ve spor tesislerinin de açılacağını belirtti.

NEVZAT ATAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Korsan, Çete Suçu Oluyor
 Jeste karşılık jest
 Trilyon Avı başlıyor
 Demet'ten İbo'ya Fenerbahçeli pasta
 Savaş pilotu artık aşk şairi
 Metrocity'yi meşhur etti
 15'inci kitabı piyasaya çıktı
 'Tekrar kemençe çalacağım'
 Galoşmatik çok pratik
 Karaoğlan bizi bırakmaaa!!!
 Araba fiyatına güvercin
 Başkent tiyatro ile buluşuyor
 Çalışmalarının ışığı Atatürk
 Uçan süpürge, kadınları belgeselle buluşturuyor
 Operanın ikiz yıldızları
 Aranızda biri mi var?
 Sini köftesi
Cennete gitmek orda muz yemek istiyorum
9 yaşındaki A.E. böyle diyor. Körpecik bedenleriyle sokakta ekmek...
Hiç değilse hayalleri mahkum olmayacak
Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı'nın genç gönüllüleri,...
Ayasofya Camii için 'TIKLAYIN'
"Dünyanın Yeni 7 Harikası" yarışması için aday gösterilen Ayasofya,...
Yeni bir aşk
Yeni bir aşk
Mankenliğin yanı sıra dj'liğe de merak saran sosyetik güzel...
İşsizlikten mi stresten mi?
İşsizlikten mi stresten mi?
Pınar Altuğ'u geçenlerde Kâğıthane'deki Euro Flora'da gördüm.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.